Confruntată cu un val de critici după ce a anunțat o vinietă pentru București, Gabriela Firea reacționează, arătând cu degetul către opoziția care nu ar vrea reducerea poluării în Capitală. ​

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un comunicat remis joi presei, Primăria Capitalei acuză opoziția că „diseminează” informații false și că „nu înţelege sau ignoră în mod deliberat beneficiile proiectului” anunțat de Firea, în condițiile în care Bucureștiul este pe locul şase în topul celor mai poluate oraşe din Europa.

„Contestarea nejustificată a acestei măsuri, sub pretextul că 'şi la periferie gradul de poluare este mare' nu reprezintă altceva decât un aşa-zis argument politic prin care se doreşte denigrarea unei măsuri administrative, extrem de importantă pentru sănătatea bucureştenilor. Cifrele vorbesc de la sine: conform rezultatelor măsurătorilor la cele şase staţii de măsurare a calităţii aerului din Bucureşti a rezultat că, la nivelul anului 2018, nu s-au înregistrat depăşiri ale valorii limite zilnice permise pentru pulberi în suspensie PM10 la staţia Lacul Morii, Titan, Berceni şi Drumul Taberei, singurele depăşiri înregistrate fiind la staţia Mihai Bravu şi Calea Victoriei. (...) Mai mult decât atât, instituirea vinietei Oxigen-B şi Oxigen-C reprezintă o măsură care face parte din soluţiile prevăzute în Planul de Calitate a Aerului şi vine în completarea acţiunilor de modernizare a transportului public în comun şi de fluidizare a traficului", precizează Primăria.

Citește și:

Primăria Capitalei aminteşte că, aşa cum s-a anunţat public, proiectul se va afla în consultare publică 45 de zile, termen în care toţi cetăţenii interesaţi pot transmite propuneri de modificare/completare.

Primarul general Gabriela Firea a anunţat miercuri introducerea în dezbatere publică a unui proiect care prevede achiziţionarea unei viniete pentru toate autoturismele care intră în Capitală, dar nu sunt înmatriculate în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov.