​UPDATE 2 - EXCLUSIV Curtea de Conturi a constatat un prejudiciu de peste 6 milioane de lei la Primaria sectorului 3 in anul 2013. Lucrarile de pe bulevardul Unirii au fost realizate nelegal, artera fiind in administrarea Primariei Capitalei

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 2 februarie 2015, 11:01 Actualitate | Administratie Locala


Pergola de pe Bd. Unirii
Foto: Hotnews
¬Curtea de Conturi a constatat un prejudiciu de peste 6 milioane de lei la Primaria sectorului 3 in anul 2013, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro. Din aceasta suma, peste 777.000 s-au cheltuit pentru amenajarea trotuarelor de pe bulevardul Unirii, unde a fost desfiintata o banda de spatiu verde si s-au pus pergole roz mov si albe, Curtea sesizand ca investitia s-a facut desi artera era in administrarea Primariei Capitalei nu a Primariei sector 3. HotNews.ro a scris in mai multe randuri despre acest subiect.

 • HotNews.ro a solicitat Primariei sectorului 3 un punct de vedere referitor la acest subiect, insa pana la aceasta ora nu am primit un raspuns.
 • UPDATE Proiectul privind transferul bd. Unirii din administrarea Primariei Capitalei in administrarea Primariei sector 3 a fost pus pe ordinea de zi a sedintei CGMB de luni, insa consilierii l-au respins.
 • UPDATE 2 Intr-un drept la replica cerut HotNews.ro, Primaria sectorului 3 sustine a efectuat legal toate lucrarile de pe bd. Unirii si ca a remediat toate neregulile sesizate de Curtea de Conturi in timpul controlului

Interesant este ca abia acum, Primaria sectorului 3 a cerut Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa ii transfere in administrare bd. Unirii, pe ordinea de zi a sedintei CGMB de luni urmand sa fie introdus acest proiect.

" Exista o solicitare din partea Primariei sector 3 de a le transfera in administrare bd. Unirii. Proiectul va fi introdus pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General de azi. Nu este o problema de legalitate sa le transferam acest bulevard. Inteleg ca organele statului au constatat ce s-a intamplat acolo si cine este vinovat va plati. Hotararea noastra nu se aplica retroactiv si  nu este o introducere in legalitate", a declarat pentru HotNews.ro Cornel Pieptea, viceprimar al Capitalei si consilier general.
Pe langa bulevardul Unirii, Curtea de Conturi a constatat ca Primaria sector 3 a decontat lucrari neexecutate, care erau potrivit contractului gratuite sau cheltuieli supradimensionate, valoarea acestora fiind de circa 5,5 milioane lei.

"S-au constatat plati nelegale efectuate in 2013 de Sectorul 3, stabilite din verificarea esantioanelor selectate prin acceptarea decontarii unor situatii de plata in care erau cuprinse cantitati de lucrari neexecutate (pentru articol deviz "sapatura mecanizata"), solicitarea la decontare a unor cheltuieli privind un articol de deviz care potrivit contractului trebuia sa fie acordat gratuit de executant, cheltuieli supradimensionate introduse in situatiile de lucrari, acceptarea de decontare a unui numar de campanii de cosire acvatica a vegetatiei si a algelor mai mare decat prestatiile receptionate, acceptare la decontare a unor situatii de lucrari a caror valoare a fost majorata prin aplicarea in recapitulatia de deviz a unei cote de contributie datorate de angajatorii in functie de clasa de risc mai mare decat cea prevazuta legal si acceptarea la decontare a unor cantitati de lucrari/servicii neexecutate", se arata in sinteza raportului Curtii de Conturi obtinuta de HotNews.ro.

Alte nereguli constatate de Curtea de Conturi:

- bugetul pentru cheltuieli cu mobilier urban (banci) a fost fundamentat fara existenta unei strategii si a unor norme privind numarul si densitatea pe suprafata, a dotarilor din spatiile publice, aprobate de catre consiliul local de sector. Curtea nu a stabilit valoarea prejudiciului.
- misiunile de audit intern inscrise in planul anual si efectuate in anul 2013 nu au fost semnificative si nu au avut impactul scontat de a adauga valoare si a imbunatati valoarea entitatii publice. In traducere, primarul Robert Negoita nu a cerut serviciului de audit din cadrul primariei sa evalueze institutia. Curtea nu a stabilit valoarea prejudiciului.

- efectuarea unor cheltuieli de capital din credite aferente cheltuielilor pentru bunuri si servicii in suma de 352 mii lei reprezentand lucrari de imprejmuire a Parcurilor Pantelimon, Gheorghe Petrascu, Alexandru Ioan Cuza si Titan.
- ocuparea definitiva a domeniului public prin emiterea autorizatiilor de constructie unor solicitanti care nu aveau titlul valabil pentru edificarea unei cladiri cu destinatia de Piata Agroalimentara - cazul Pietei Trapezului si pentru constructia unor spatii cu alta destinatie decat contractul de asociere incheiat cu sectorul 3 - cazul Pietei Titan 2. Curtea nu a stabilit valoarea prejudiciului.

- efectuarea unor cheltuieli neeconomice, ineficiente si neeficace prin achizitionarea unor servicii de consultanta, asistenta si reprezentare juridica in fata instantelor de judecata in conditiile in care entitatea are in structura directii cu atributii similare serviciilor contractate. Curtea nu a stabilit valoarea prejudiciului.

- utilizarea ineficienta a patrimoniului public al unitatii administrativ teritoriale prin incheierea, fara organizarea de licitatii publice a unor contracte de inchiriere a spatiilor aflate in incinta imobilelor administrate de Liceul Teoretic Dante Alighieri si Liceul Teoretic Elie Radu. Curtea nu a stabilit valoarea prejudiciului.
Lucrarile de amenajare a bd-ului Unirii au inceput in 2013. In acel an, Consiliul local sector 3 a alocat pentru aceasta lucrare 1,1 milioane euro. In 2014, alesii locali au alocat inca 8,7 milioane de euro pentru acest proiect.

De aceasta suma imensa, Primaria sectorului 3 a reamenajat trotuarele de pe bulevardul Unirii, desfiintand o banda de spatiu verde si amenajand parcari. In plus, a fost pavata cu granit toata artera, s-au amenajat jardiniere, s-au pus pergole roz, mov si albe, iar in fata magazinului Unirea s-a facut chiar un zid imens de beton care potrivit autoritatilor are rol decorativ. Acum, lucrarea este aproape terminata. Proiectul a starnit numeroase proteste din partea cetatenilor, acestia reclamand distrugerea spatiului verde, betonarea copacilor si inutilitatea zidului de beton. HotNews.ro a scris aici si aici despre acest subiect.In plus, pe langa suma uriasa pe care Primaria o plateste pentru aceasta lucrare si distrugerea spatiilor verzi, HotNews.ro a sesizat faptul ca strada nu se afla in administrarea Primariei sector 3, ci a Primariei Capitalei, deci potrivit legii institutia nu poate realiza lucrari acolo cu exceptia curateniei stradale si ingrijirea spatiilor verzi.

Chiar primarul Sorin Oprescu a declarat in mai multe randuri ca nu si-a dat acordul pentru aceste lucrari. Nici Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu a emis nicio hotarare in acest sens asa cum s-a intamplat in trecut pentru alte strazi administrate de Primaria Capitalei, dar pe care Primaria de sector a executat lucrari. Un astfel de exemplu este strada Eugen Carada din Centrul istoric al Capitalei.

"Acolo lucrurile s-au petrecut asa: arhitectul sef al sectorului si domnul primar al sectorului 3 (n.r. Robert Negoita) m-au rugat sa le dau voie sa ridice trotuarele si sa faca panta de pamant, pentru pomii de pe margine, de pe aliniament. Am spus, da, daca vor sa faca asta si am mers personal sa ma uit pentru ca strada este in administrarea noastra. Dupa aceea, spre surprinderea noastra am constatat ca toate lucrarile executate acolo nu au nici un fel de aprobare, nici din partea sectorului. In conditiile acestea au primit amenda, o data de 50 milioane lei vechi, dupa aceea de 100 milioane lei vechi pentru pomii care au fost taiati si dupa aceea ultima amenda este de 500 de milioane lei vechi", a declarat primarul general Sorin Oprescu in luna martie 2014, cand lucrarile de amenajare a bulevardului erau in toi.

Reprezentantii Primariei sector 3 sustineau insa altceva. "Intr-adevar, Bulevardul Unirii tine de Primaria Capitalei, am avut derogare pentru trotuare, noi vorbim de trotuare aici. Deci toata partea dreapta, pentru inceput, se va reconfigura, se schimba un pic fata, pentru ca acum e o nebunie pe trotuarul respectiv, unii pleaca cu masina, altii vin, oamenii circula, banci s.a.m.d. Ideea e de a se reconfigura un pic spatiul respectiv, de a se aerisi un pic pentru a nu mai fi accidentele care au fost in ultima perioada, iar vizavi de cost, partea a doua a intrebarii, este vorba de 18 mii m.p. acolo. Din Alba Iulia pana la Magazinul Unirea sunt 18 mii m.p., din eroare nu a fost trecuta suprafata acolo, e vorba de 18 mii m.p. se va face in etape, pe masura bugetului alocat", a declarat Popescu Marius Sef Serviciu Investitii Primaria sector 3 pe 31 octombrie 2013, in momentul in care s-au alocat primii bani pentru realizarea acestui bulevard.

In 2012, Curtea de Conturi a constatat la Primaria sectorului 3 un prejudiciu de 37.893.000 lei, in raport fiind trecute urmatoarele abateri:

- Prin operatiuni formale de transferare si/sau detasare la Directia de Impozite si Taxe Locale Sector 3, ordonator tertiar din subordine, s-au platit nejustificat diferente de drepturi salariale nete pentru 46 persoane angajate, in suma totala de 214.000 lei.

- Plati nedatorate in suma de 27.076.00 lei prin indexarea retroactiva a tarifelor de curatenie cai publice in procent de 57,74% ca urmare a includerii unor perioade anterioare ultimei indexari acceptate; aferent s-au calculat dobanzi de 485.000 lei.

- Calcularea si facturarea incorecta a tarifului de deszapezire in perioada 2012-2013 a determinat plata necuvenita pentru aceasta operatiune, a sumei de 9.053.000 lei, aferent careia s-au calculat dobanzi de 428 mii lei.

- Plata necuvenita in perioada 01.01.2012 - 30.09.2013 a sumei totale de 387.000 lei, prin includerea in actele aditionale la contractul pentru achizitia serviciului de salubritate in Sectorul 3, a unor strazi si trotuare la dimensiuni mai mari decat cele reale, aferent fiind calculate dobanzi de 11 mii lei; prejudiciul a fost recuperat operativ.

- Decontarea contravalorii unor arbusti ornamentali in suma totala de 193.000 lei care nu au fost plantati pe domeniul public, aferent fiind calculate dobanzi de 13 mii lei; prejudiciul a fost recuperat in timpul misiunii de audit.

- Plata dubla a sumei de 34.000 prin decontarea taxei pe valoarea adaugata, atat in prestatia pentru sunet si lumini aferenta spectacolelor organizate, cat si in devizul centralizator cuprinzand spectacolele si prestatiile efectuate in cadrul evenimentelor cultural artistice din luna decembrie 2012.

- Plata nelegala a sumei de 24.000 lei efectuata de Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" din finantarea de la bugetul local, prin acceptarea la decontare a unei situatii de lucrari ce continea cantitati de lucrari neexecutate.
UPDATE 2 Intr-un drept la replica cerut HotNews.ro, Primaria sectorului 3 sustine a efectuat legal toate lucrarile de pe bd. Unirii si ca a remediat toate neregulile sesizate de Curtea de Conturi in timpul controlului:Primaria Sectorului 3 a demarat, in 2013, un amplu proiect de modernizare a Bulevardului Unirii. Acest proiect viza punerea in valoare a bulevardului prin crearea unei bariere de flori, arbusti si pomi, modernizarea spatiilor verzi, inclusiv prin instalarea unor sisteme automate de irigare si modernizare a zonei pietonale prin refacerea pavajului cu granit antiderapant.

    De asemenea, proiectul a fost demarat intrucat circulatia pietonala si a autovehiculelor nu era reglementata, existand pericolul permanent, atat de accidente, cat si de ingreunare artificiala a circulatiei. Mentionam faptul ca lucrarile au fost demarate in contextul in care Primaria Municipiului Bucuresti nu avea in plan niciun astfel de proiect care sa vizeze Bulevardul Unirii.   

    Astfel, Primaria Sectorului 3 a efectuat, in anul 2013, lucrari de sistematizare pe verticala pe b-dul Unirii, tronson Piata Alba Iulia - str. Traian. Lucrarile au fost efectuate de un operator economic specializat, pe baza unui proiect tehnic, si au constat, in principal, in reconfigurarea spatiului carosabil original al bretelelor de circulatie. In ceea ce priveste acordurile si avizele necesare executiei lucrarilor, mentionam ca, in conformitate cu prevederile art. 7 din H.C.G.M.B. nr. 254/2008 privind administrarea retelei stradale principale si a lucrarilor de arta din Municipiul Bucuresti, au fost obtinute Avizul nr. 18022/19.11.2013 al Administratiei Strazilor din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti si Avizul Comisiei Tehnice de Circulatie a Municipiului Bucuresti. Pentru efectuarea lucrarilor, au fost emise Autorizatiile de construire nr. 777/15.11.2013 si nr. 918/24.12.2013. In consecinta, lucrarile de sistematizare pe verticala executate au avut toate avizele si acordurile necesare. In paralel, pe b-dul Unirii au fost efectuate lucrari de amenajare a spatiului verde, Primaria Sectorului 3 avand competente exclusive in acest sens.

    Cu privire la prejudiciul la care face trimitere articolul, precizam ca sumele au fost recuperate in timpul controlului pentru toate masurile mentionate in decizia Curtii de Conturi. De asemenea, subliniem ca in raportul Curtii de Conturi nu exista constatari privind nelegalitatea platilor. De altfel, toate masurile precizate in raportul Curtii de Conturi pentru anul 2013 au fost indeplinite in totalitate de catre Primaria Sectorului 3, cu toate ca articolul nu mentioneaza acest detaliu, in acelasi timp amestecand informatii din acest raport cu cele din raportul aferent anului 2014.

    Totodata, in ceea ce priveste cosirea acvatica din parcul IOR la care faceti, de asemenea, referire in material, mentionam ca situatia a fost integral remediata inca din timpul verificarii efectuate de Curtea de Conturi.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14508 vizualizari

 • +13 (13 voturi)    
  inca o gluma tipic romanesca... (Luni, 2 februarie 2015, 11:33)

  lili [anonim]

  Pai Curtea de Conturi a Romaniei constata de ani de zile jaful si hotia din institutiile statului roman!
  Ei, si ?!
  Cine baga in seama acele Rapoarte ?!
  Nimeni, niciodata!
  Raman dovezi de activitate tipic comunista, adica la sertar, fara nici un efect!
  Exista pe internet informatii din astea de la fiecare Raport al CC la fiecare institutie a statului roman, degeaba....fara nici o urmare, fara nici un responsabil, fara ca cineva sa platesca vreodata....
  Adica, BANI aruncati si nerecuperati niciodata.
  Asa arata administratia ineficienta si corupta a Romaniei de 25 de ani.
  • +7 (9 voturi)    
   glume specifice primarului sect. 3 (Luni, 2 februarie 2015, 12:50)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui lili

   1. pavarea spatiilor verzi de pe trotuare, ca sa parcheze masinile, pe unde mai circ. pietonii.??
   2.turnarea de borduri colorate ,
   3. construirea de sali de spectacol in parcuri , pe spatiul verde
   4. introd. in circ, pe aleea principala din jurul lacului titan a unui fel de trenulet, tracttat de un harb de tractor, groaznic de poluant.........mai aveti multe nazbatii in cap tov. primar..?????
 • +6 (6 voturi)    
  AMBUSCADELE ROZ (Luni, 2 februarie 2015, 11:44)

  spectator47 [utilizator]

  de beton ridicate pe trotoare care au dus la ingustarea acestora (ex intersectia Dristor-Camil Ressu),kitch-uri scumpe,borduriada -betonul roz- care a inceput sa se sfarame dupa prima iarna sunt convins ca in cativa ani vor arata ca niste ruine ce v-a costa alti bani sa le inlaturi.
  Deasemenea in total dispret fata de cetateni spatiile verzi care au fost reconfigurate cu pereti inalti din beton roz au fost folosite si ca gropi de gunoi (caramizi ,sparturi de beton,resturi de tevi de plastic,etc) au fost acoperite cu pamant peste nivelul zidului imprejmuitor care acum s-a transformat in noroi pe trotoare si carosabil.
  Inutile si periculoase jardinierele masive amplasate intre liniile de tramvai --in cazul unei ierni cu zapada mai abundenta dispare spatiul ptr. depozitarea zapezii.
  CONCLUZIA-sunt multe lucrari facute in batae de joc numai pentru a justifica cheltuirea banului public.
 • +9 (9 voturi)    
  Si ce urmeaza acum? (Luni, 2 februarie 2015, 11:51)

  Lary [anonim]

  Asa se intampla in tara asta.Intai se produc distrugerile si apoi se constata ca nu aveau voie sa le faca.Acum asi vrea sa vad si eu multe capete taiate.Incepand cu primaria capitalei care a lasat ca lucrurile sa se intample fara aprobare si terminand cu politia capitalei care nu a luat masuri sa opreasca lucrarile.Hotnews trebuie sa urmariti cu atentie cazul si sa ne informati ce masuri se iau.Asa s-a intamplat si cu defrisarile din parcul Tineretului si cu celoe din IOR si cu constructiile uriase din centru de langa Biserica Armeneasca si da langa Catedrala Catolica etc.
 • +7 (7 voturi)    
  Pedobear strikes back (Luni, 2 februarie 2015, 12:54)

  termopan [utilizator]

  Noi vrem sa il demitem, el ne arde de 6 bastoane.

  Sper sa dispara monstruozitatea asta din viata publica.
 • +5 (5 voturi)    
  Te îngrozești când citești. (Luni, 2 februarie 2015, 13:14)

  vali47 [utilizator]

  Și când îi vezi zâmbetul,pardon rânjetul primarului Robert Negoiță,mă întreb ce au avut în cap locuitorii sectorului 3 când au votat un asemenea individ.Sectorul 3 a fost un etalon de dezvoltare,curățenie și civilizație,dar prin Robert Negoiță s-a transformat într-o mafie de partid.Să ne amintim amenințările reciproce dintre Negoiță și Ghiță-acum au căzut la pace.Și pacea asta vedem(puțin)ce înseamnă.
 • -8 (12 voturi)    
  ati pus tunurile pe un primar care a facut ceva (Luni, 2 februarie 2015, 14:12)

  cristina [anonim]

  Am observat ca s-au pus tunurile pe un primar care incearca sa faca ceva. Faptul ca a schimbat total in bine imaginea Bulevardului Unirii (pentru ca Oprescu nu a fost in stare) ii aduce acum amenzi? Vad ca gasca pedelista pune si ea umarul la nimicirea oamenilor care fac ceva pentru Bucuresti. Cred ca nu meritam oameni care fac lucruri frumoase, ci vrem puturosi pe care sa ii doara in spate de noi si sa nu faca nimic. Omul asta a anvelopat sute de blocuri in 2 ani, in timp ce pedelistul care a fost multi ani pe acelasi scaun nu a facut nimic. Sper sa nu fie intr-o zi amendat si pentru asta.
  • +6 (6 voturi)    
   cum? (Marţi, 3 februarie 2015, 7:20)

   que [anonim] i-a raspuns lui cristina

   A ciopârțit tot Bd. Unirii și a montat niște urâțenii cum rar îți este dat să vezi. A betonat din parcul IOR cât a putut și-a vrut să facă bartai sala de spectacole în parc, deși mai sunt cel puțin 3 clădiri în zonă pe care ar putea să le dea în folosință fix pentru același lucru. *Anveloparea* de care vorbești se face și cu fonduri europene - s-a cam tăiat robinetul și de aia s-a oprit. A autorizat construirea mallului chiar în buza parcului IOR, deși în ilegalitate. PDListul de care vorbești probabil o să fie și el gâdilat de autorități cât de curând, dar ca primar de sector a fost cu cel puțin 10 clase peste repetentul ăsta de acum. Și spune-mi și mie: ce boașe îți trebuie, ca primar, să răspunzi așa - "Nu sunt borduri, sunt diafragme de beton colorat. Dacă nu vă place, n-aveți decât să vă mutați în alt sector."
   Chiar nu te-ai săturat de cârnați din ăștia care se urcă ca scroafa-n răchită?
  • 0 (4 voturi)    
   nu zice nimeni ca (Marţi, 3 februarie 2015, 10:19)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui cristina

   nu a facut.
   intrebarea este : cu ce costuri?
   si inca o intrebare legata de costuri : are sens, este util, ca sa dai o gramada de bani pe un turn care nu are alta menire decat sa stii unde incepe bucurestiul cand intri dinspre a3?
 • +4 (6 voturi)    
  Lasa ca va mai trage un tun la TURN !!! (Luni, 2 februarie 2015, 14:20)

  andreesanu [utilizator]

  Orce tembel din politica se joaca cu banul public si nu da socoteala !!!.
  Vin cu curul gol aceste lichele ,pleaca putezi de bogati ,dau tunuri ,totul se pierde nimic nu se cistiga din banul public luat
  pe taxe ,imozite de la romani.
  Un simplu butic are gestiune,are intrari ,iesiri ,dar nimeni nu pleaca pina cind nu-si preda gestiunea la ultimul leu !!!,pentru miliarde cheltuite se pare ca-i moarta orce contabilitate si la terminare de mandat se pleaca ca de la o moara pustie.
 • -8 (10 voturi)    
  Impresie (Luni, 2 februarie 2015, 14:47)

  vali [anonim]

  Sper ca pe viitor sa arate toate srazile din Bucuresti ca b-dul unirii.
 • -5 (9 voturi)    
  penibil (Luni, 2 februarie 2015, 19:26)

  sophie [anonim]

  Trebuie sa recunosc faptul ca sunteti absolut penibili cu obsesia pe care o aveti pentru acest Negoita.
  In primul rand, in mod total discretionar, ne-ati intoxicat cu detalii privind aceasta primarie de sector. Nu inteleg de ce nu va ocupati cu aceeasi aplecare si de celelalte cinci. Probabil este vorba despre sursele de finantare. Va sugerez sa povestiti despre sectorul 2, de exemplu, cu acelasi grad de detaliere.

  In al doilea rand, sunteti inadecvati. Totul e intors pe dos, curg arestarile si urmaririle penale pentru sume incredibile, este devoalat un sistem absolut odios care a functionat zece ani si voi l-ati sustinut cu seninatate si, in acest timp, povestiti de pergole roz. Chiar este penibil.

  Si nu spun asta pentru a-i lua apararea lui Negoita. Sigur sunt multe de povestit. Dar n-o mai faceti asa de strident ca va faceti de ras.
  • +6 (6 voturi)    
   Negoita (Marţi, 3 februarie 2015, 12:43)

   coly [anonim] i-a raspuns lui sophie

   Acest individ ajuns primar pe vot negativ la adresa altui Negoita.dar portocaliu, dator vandut statului roman prin neplata taxelor si impozitelor este pus pe capatuiala. Profita la maximum de legislatia permisiva si efectiv delapideaza primaria sect.3. Auzi, rapoarte ale curtii de conturi, constata infractiuni dar nu stabilesc valoarea pagubelor. Pai cine fratilor sa o faca , Biserica Ortodoxa ?
  • +1 (1 vot)    
   pentru ca aici traim! (Miercuri, 4 februarie 2015, 17:10)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui sophie

   Simata domnita, sunt probleme si ina let sectoare ale Capitalei, dar noi ne plingem de cele de care ne lovim AICI in sector, pentru simplul motiv ca aici locuim, pe aici mergem catre servici, iar in parcul IOR vrem sa ne plimbam! Nu am discutat despre sectorul doi, poate ca a furat mai mult dl Ontanu sau Chiliman, dar ce treaba am eu cu sectorul 1 sau 2?
   Nu am sustinut nciiu-un sitem odios, iar despre bordurile roz si pergolele MOV vorbim cu exasperare, nu cu seninatate!
   Ce sa ii faci, suntem egoisti, ma deranjeaza mai mult ce se taie pomii la Dristor sau in parcul IOR< si mai putin formaldehida de la Sebes sau disparitia balenelor albastre!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by