Primaria sectorului 3 reamenajeaza trotuarelor de pe bulevardul Unirii intre Piata Unirii si Piata Alba Iulia, pe partea stanga in sensul de mers spre Piata Alba Iulia. Mai exact, doua benzi de spatiu verde au fost sacrificate pentru a se amenaja locuri de parcare, iar bucata ramasa libera din bulevard a fost pavata cu piatra si se monteaza bancute si cosuri de gunoi. O parte dintre cetateni apreciaza lucrarea, altii spun ca bulevardul a fost "betonat si distrus". Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sustine ca lucrarea nu are autorizatie de la Primaria Capitalei.

Mihai Voicu, consilier general, a sesizat in mod public la ultima sedinta de Consiliu General despre ce se intampla pe bd Unirii.

"Vreau sa fac o sesizare catre domnul primar general, catre Comisia de mediu, pentru un lucru petrecut pe B-dul Unirii, bulevard care este al nostru, pentru o reamenajarea unei parcari pe spatiul verde. Acolo, acum patru ani s-a facut o amenajare de parcare, s-a pavat cu pavele, s-a aranjat, arata foarte bine. In luna noiembrie, au venit cei de la Primaria Sectorului 3 si in acea garda de spatiu verde care era intre carosabil si trotuare, pe o lungime de o suta cincizeci de metri, a scos toti arborii din pamant cu niste masini din astea de scos din pamant cu radacini cu tot, i-au mutat, si au facut acum parcarea, iar in locul trotuarului au pus niste pamant si peste pamantul negru s-a pus o placa de plastic care imita pietrisul acesta de rau. Eu ma intreb acum, am vorbit cu cei de acolo si mi-au zis ca au avut aprobare de la primaria Capitalei. Eu cred ca acolo s-au taiat cel putin doua sute de copaci, dar ma gandesc si la cei care au fost plantati acum in noua parcare intre masini. Ei practic au tulpina imbracata in beton, peste beton au pus ceva pamant ca sa arate cat de cat bine si peste au pus o placa de plastic, deci se vor usca", a declarat Mihai Voicu.

Acesta spune ca lucrarea de reamenajare a bulevardului costa 2,7 milioane de euro si ca se face risipa de bani fiind puse 28 de banci la un singur bloc.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a declarat ca bd. Unirii este in administrarea Primariei Capitalei, iar lucrarile facute de primaria de sector sunt realizate fara autorizatie si au fost amendati.

"Acolo lucrurile sᅡ-au petrecut asa: arhitectul sef al sectorului si domnul primar al sectorului 3(n.r. Robert Negoita) m-au rugat sa le dau voie sa ridice trotuarele si sa faca panta de pamant, pentru pomii de pe margine, de pe aliniament. Am spus, da, daca vor sa faca asta si am mers personal sa ma uit pentru ca strada este in administrarea noastra. Dupa aceea, spre surprinderea noastra am constatat ca toate lucrarile executate acolo nu au nici un fel de aprobare, nici din partea sectorului. In conditiile acestea au primit amenda, o data de 50 milioane lei vechi, dupa aceea de 100 milioane lei vechi pentru pomii care au fost taiati si dupa aceea ultima amenda este de 500 de milioane lei vechi", a declarat primarul general Sorin Oprescu la ultima sedinta de Consiliu General.

Si o parte dintre cetatenii din zona sunt nemultumiti de ce se intampla pe bd. Unirii. "Locuiesc in zona afectata si va pot spune ca din copacii care abia inflorisera nu a mai ramas nimic, toate crengile tinere fiind taiate. Stiu ca nu se procedeaza asa. Aceasta este o incalcare flagranta a legii. Muncitorii mi-au spus ca stiu ca nu procedeaza corect, dar asa au ordin de la Primarie. Dezastrul toaletarii este completat de lucrarile de reamenajare ale bulevardului care distrug in totalitate spatiul verde. Suntem expusi poluarii si prafului. Arborii aceia faceau umbra si curatau aerul de praf", spune Andrei un cetatean din zona.

"Va place ce a iesit? Au betonat tot doar ca sa puna cat mai multe borduri si banci. ", spune un alt barbat care tranziteaza zilnic zona.Un altul spune ca acum bulevardul arata mai civilizat si are si loc de parcare.

HotNews.ro a solicitat Primariei sector 3 un punct de vedere referitor la acest subiect si il vom publica imediat ce primim un raspuns.

Bd. Unirii - portiunea inca neamenajata

Bd. Unirii - portiunea inca neamenajata

Bd. Unirii - portiunea in curs de amenajare

Bd. Unirii - portiunea in curs de amenajare

Bd. Unirii - portiunea in curs de amenajare

Bd. Unirii - portiunea in curs de amenajare

Bd. Unirii - portiunea in curs de amenajare

Bd. Unirii - portiunea amenajata, spatiul verde fiind transformat in parcare

Bd. Unirii - portiunea amenajata, spatiul verde fiind transformat in parcare

Bd. Unirii - portiunea amenajata - statie RATB

Bd. Unirii - portiunea amenajata - trotuar amenajat

Bd. Unirii - portiunea amenajata - trotuar amenajat

Bd. Unirii - portiunea amenajata - trotuar amenajat