Mai multi cetateni din sectorul 3 al Capitalei au anuntat pe Facebook ca vor protesta duminica impotriva initiativei Primariei sectorului 3 de a ridica un zid de beton pe bd. Unirii, pe fasia de spatiu verde de langa magazinul Unirea. Reprezentantii Primariei sector 3 spun ca acest zid este "un element de decor urban care are scopul de a aduce un plus de identitate zonei, iar in momentul finisarii, el va fi imbracat in piatra naturala".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunteti invitati sa luati parte la un flash-mob cultural-artistic-cetatenesc unde vom inaugura "Zidul Rusinii", actualmente un zid de beton ridicat de Primaria Sectorului 3 cu identitate si utilitate plina de mister. Acesta va fi transformat de noi intr-un memorial al spatiilor verzi si copacilor sacrificati de primaria sectorului 3 si al banului public ingropat in "diafragme roz de beton", in ziduri, unicorni si alte bazaconii numite cultura", se arata in anuntul postat de cetateni pe Facebook.

In timpul protestului, oamenii vor sa lipeasca pe acest zid mesaje de tip manifest, fotografii care ilustreaza abuzurile comise de primarie si vor depune ghivece cu flori la baza zidului in memoria spatiului verde distrus si vom aprinde lumanari cerandu-i primarului sectorului 3, Robert Negoita, sa opreasca betonarea sectorului 3.

Reprezentantii Primariei sector 3 spun ca zidul de beton este "un element de decor urban care are scopul de a aduce un plus de identitate zonei, iar in momentul finisarii, el va fi imbracat in piatra naturala" si face parte din lucrarile de reamenajare a b-dului Unirii.

"Facem precizarea ca obiectivul va fi integrat in proiectul peisagistic general de reamenajare a Bulevardului Unirii. Modernizarea Bulevardului Unirii consta in crearea unei bariere de flori, arbusti si pomi, modernizarea spatiilor verzi, inclusiv cu instalarea unor sisteme automate de irigare si modernizare a zonei pietonale prin refacerea pavajului cu granit antiderapant", se arata intr-un raspuns trimis de Primaria sectorului 3 la solicitarea HotNews.ro