Toti cei 26 de candidati propusi pentru functia de ministru in guvernul Sorin Grindeanu au primit avizele miercuri aviz pozitiv in comisiile de specialitate din Parlament. Audierile au avut loc in ritm accelerat, circa jumatate de ora in medie pentru fiecare ministru, spre nemultumirea unora dintre parlamentarii de Opozitie. Urmeaza votul de investitura pentru guvern, in plenul Parlamentului.

Desfasurarea LIVETEXT a audierilor de miercuri:

14.46Gratiela Leocadia Gavrilescu, propusa pentru functia de ministru pentru Relatia cu Parlamentul, a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare juridice si de constitutionalitate. Decizia a fost luata cu 26 de voturi "pentru" si 10 "impotriva".

14.02: Ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social ¬ Gabriel Petrea, aviz pozitiv cu 29 voturi pentru 15 impotriva

13.52: Lia Olguta Vasilescu, aviz pozitiv cu 30 voturi pentru si 14 impotriva pentru postul de ministru al Muncii

13:39Viorel Stefan a trecut de votul comisiilor de specialitate: La 1 iulie vom avea publicat un Cod Economic al Romaniei

13:32Petre Daea: Sper ca mintea sa ma tina in stare sa nu fac greseli

13.22 Petre Daea (Agricultura), Florian Bodog (Sanatate) si Pavel Nastase (Educatie), aviz pozitiv.

12.51 Sevil Shhaideh (ministerul Dezvoltarii, vicepremier) a primit si ea avizul parlamentarilor din comisii.

12.25 Adriana Petcu (ministerul apelor si padurilor) si Serban Valeca (Cercetare) au trecut de comisii

12.12Daniel Constantin, propus vicepremier si ministru al Mediului, a fost avizat favorabil, acesta precizand ca "problema cea mai mare a Romaniei" o reprezinta deseurile, tara noastra riscand inca o procedura de infringement. (News.ro)

11.59DOCUMENT Scurtul drum al sefului de patronat Jianu catre postul de ministru: Majorarea salariului minim la 1.450 de lei "e OK". Ce spunea acum o luna despre "efectele negative"

11.44Ioan Vulpescu, avizat ministru al Culturii si Identitatii Nationale: Ministerul va avea in 2017 un buget de pana la 1 miliard lei

11.41 Marius Dunca (ministerul turismului si sportului), aviz pozitiv

11.12 Gabriel Les (Aparare) si Augustin Jianu (Comunicatii) au trecut de comisii

10.49 Mircea Titus Dobre, propus la ministerul turismului a primit aviz pozitiv. El a spus ca Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) va fi desfiintata si ca vrea sa dezvolte turismul religios.

10.36 La aceasta ora incepe si audierea lui Gabriel Les, propus la ministerul apararii. Comisiile au votat ca si aceasta audiere sa fie cu usile inchise, in ciuda protestelor lui Cezar Preda.

Razvan Cuc (Transporturi), avizat de comisiile de profil.

10.26Mircea Titus Dobre, propus pentru functia de ministru al Turismului a primit si el aviz favorabil

10.23Sedinta Comisiilor reunite de aparare din Parlament, in care este audiata Carmen Daniela Dan, propusa pentru functia de ministru al Afacerilor Interne, se desfasoara cu usile inchise. Decizia a fost luata de catre membrii comisiilor reunite pe motiv ca in cadrul audierii vor fi luate in discutie subiecte ce tin de siguranta nationala. (Agerpres).

Dupa ce a primit aviz pozitiv ea a spus ca sedinta secreta a fost decizia comisiei. In ce priveste ministerul de interne, Dan a vorbit de "subdimensionarea resursei umane", explicand ca in ultimul an au iesti din sistem circa 12.000 de persoane.

10.11Andreea Pastarnaca primit avizul comisiilor in ciuda protestelor lui Eugen Tomac care a spus ca cea propusa in functia de ministru pentru romanii de pretutindeni nu a raspuns la nicio intrebare din cele puse de parlamentari.

Pastarnac: "Ranitii din Colectiv care au ajuns in Israel s-au bucurat de tot sprijinul meu personal"

9.41 Vot pozitiv in comisiile de politica externa si pentruTeodor Melescanu. Ce a spus ministrul de Externe propus:"Nici macar Marea Neagra nu mai este un bun vecin, prin militarizarea Crimeei/ Am o responsabilitate morala pentru dezvoltarea relatiilor cu Ungaria"

9.34Florin Jianu,propus pentru functia de ministru pentru mediul de afaceri, a primit si el rapid avizul comisiilor economice

9.09 Melescanu isi prezinta si el planurile pentru Ministerul de Externe.

Ana Birchall si Toma Petcu au primit avizul comisiilor. Petcu a spus caCV-ul cu greselieste vechi de peste 10 ani si a fost completat de secretara sa iar acum nu a fost verificat inainte de a fi transmis.

8.42 Alexandru Petrescu a primit vot pozitiv in comisii. El a insistat apoi intr-o scurta declaratie data jurnalistilor pe tema fondului suveran pe care vrea sa-l infiinteze guvernul Grindeanu si a adaugat ca va face un audit la nivelulministerului in privinta masurilor luate in "ultimele 12-13 luni".

De asemenea a spus ca firmele de stat trebuie aduse pe profit, declarand ca vrea sa se ocupe de cazul Oltchim.

Dupa Petrescu, la comisiile economice a venit Toma Petcu.

8.35 Mihaela Toader a primit aviz pozitiv de la comisiile parlamentare de specialitate. In fata acestora urmeaza sa vorbeasca Ana Birchall

8.15 Incep audierile pentru persoanele propuse pentru functiile de ministru delegat fonduri europene -Mihaela Toader- si ministru delegat afaceri europene - Ana Birchall.

Alexandru Petrescu, propus la Ministerul Economiei, isi prezinta si el in comisii prioritatile.

--------------------

Audierea ministrilor propusi va avea loc intre orele 8.00 si 14.00, iar de la ora 15.00 premierul desemnat Sorin Grindeanu va prezenta in plen programul de guvernare si lista guvernului. Urmeaza dezbateri si, in final, votul de incredere al Parlamentului pentru noul Cabinet, potrivit programului prezentat de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

Daca Sorin Grindeanu primeste votul de incredere al Parlamentului, el si noii ministri ar putea depune juramantul la Cotroceni miercuri seara.

Prima sedinta de Guvern ar urma sa aiba loc miercuri seara de la ora 21.00