Andreea Pastarnac, propusa ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, este ambasador al Romaniei in Israel, iar in noiembrie 2015 a fost acuzata de membri ai comunitatii romanesti din Israel ca nu s-a implicat in sprijinul insotitorilor victimelor din Colectiv transferate la Tel Aviv, scrie News.ro. Chestionat ce a stat la baza numirii Andreei Pastarnac pentru acest portofoliu, in conditiile in care a fost implicata in trecut intr-un scandal legat de tragedia din Colectiv, liderul social-democratilor Liviu Dragnea a spus ca aceasta este foarte apreciata in Israel, unde a fost ambasador.

Andreea PastarnacFoto: telaviv.mae.ro

Andreea Pastarnac a fost numita in septembrie 2013 ambasador in Israel de catre presedintele de la acea vreme, Traian Basescu.

In noiembrie 2015, ambasadoarea a fost acuzata de membri ai comunitatii romanesti din Israel ca nu s-a implicat in sprijinul insotitorilor celor doua victime ale incendiului din Clubul Colectiv care au fost transferate la un spital din Tel Aviv. In replica, ambasada a sustinut ca a facut demersurile necesare pentru sprijinul acestora.

Chestionat in continuare ce a stat la baza numirii Andreei Pastarnac la conducerea Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni, in conditiile in care a fost implicata in trecut intr-un scandal legat de tragedia din Colectiv, liderul social-democratilor a spus ca aceasta este foarte apreciata in Israel, unde a fost ambasador.

"Eu am fost in Israel si am avut multe discutii cu comunitatea de romanilor din Israel, vreau sa va spun ca doamna ambasador este foarte apreciata. Asta am vazut-o eu, este apreciata si in mediul diplomatic si in comunitatea de acolo. De asemenea, cred ca e important, e apreciata de catre premierul Israelului si de catre guvernul israelian", a afirmat Liviu Dragnea, intrebat cum comenteaza faptul ca Andreea Pastarnac a fost implicata in trecut intr-un scandal legat de tragedia din Colectiv.