Petre Daea, propus ministru al Agriculturii s-a lansat intr-o serie de consideratii miercuri, in fata ziaristilor, dupa ce a fost audiat in comisia de specialitate a Parlamentului.

Petre DaeaFoto: Camera Deputatilor

"Sper ca mintea sa ma tina in stare sa nu fac greseli", a inceput acesta, la intrebarile ziaristilor.

Chestionat de ce a durat atat de mult audierea sa, fata de a celorlati ministri, Petre Daea a precizat: "Eu cred ca putem discuta zile intregi despre agricultura. Este domeniu atat de complex, de complicat si atat de mult vazut si intrepretat incat timpul este doar un instrument pentru o faza in care oamenii se aduna sa vorbeasca despre existenta lor".

Acesta a precizat ca va prelua functia de ministru al Agriculturii deoarece partidul i-a incredinta o misiune iar fermierii asteapta sa o indeplineasca. "Eu nu vin cu intentii, eu vin sa pun in aplicare un program aprobat de poporul roman si asteptat de fermieri. Altminteri nu avem ce discuta. Eu nu am venit aici pentru a-mi completa CV-ul. Am o singura misiune sa mi-o indeplinesc pe care partidul mi-a incredintat-o si fermierii o asteapta".

"Misiunea se incredinteaza si nu se cere. Ea se duce la indeplinire fara echivoc", a subliniat el.

Acesta a precizat ca in fiecare dimineata va ajunge la minister la ora 6,30 dimineata: "Mi-am ales creionul, ochelarii si mi-am fixat ora de ajungere in minister".

Intebat pana la ce ora va sta, Petre Daea a raspuns: "Pana poate sa reziste organismul fizic ca sa faci treaba. Un conducator ajunge el inaintea celorlalti".

El a vorbit si despre "data cand ne putem echipa uman pentru a face treaba in tara".

Ziaristii l-au intrebat daca si-a uitat telefonul acasa in conditiile in care alti colegi social-democrati nu reusesc sa dea de el.

"Aici am venit la treaba nu sa vorbesc la telefon", a replicat el.