Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede pensii speciale pentru pentru parlamentari - pentru completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor precum si legea pentru modificarea art. 45 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, prin care parlamentarii primesc sume forfetare pentru transport in teritoriu in locul masinilor de serviciu, doua legi pentru care Iohannis solicitase reexaminarea.

La voturile date de plenul comun pe 15 decembrie, cererea de reexaminare a pensiilor speciale a fost adoptata de Parlament cu modificari, in timp ce solicitarea privind sumele forfetare a fost respinsa.

Seful statutului era astfel obligat sa promulge cele doua legi.

Un deputat sau un senator cu un singur mandat va primi indemnizatie de de aproximativ 1.550 de lei, pentru doua mandate - 3.100 de lei, iar pentru trei mandate - 4.600 de lei. Nu pot beneficia de pensii speciale parlamentarii condamnati definitiv pentru coruptie.

Citeste aici detalii despre legea pensiilor speciale

In ceea ce priveste legea sumelor forfetare, acestea vor fi decise de Birourile Permanente ale celor doua camere. Pe 30 septembrie, conducerile camerelor au decis ca aceasta suma de fie in cuantum de 1400 lei pe luna.

Citeste aici despre aceasta lege