Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti, dupa nominalizarea lui Dacian Ciolos ca premier, ca deocamdata este prematur sa spuna daca social-democratii vor vota pentru sau impotriva viitorului guvern, precizand ca asteapta sa vada ce echipa va forma fostul comisar european si ce program va propune.

Liviu DragneaFoto: psd.ro

"Nu pot si nu cred ca e firesc sa spunem acum votam pentru sau impotriva. Deocamdata avem decat un nume si un chip", a spus Dragnea, la iesirea din sediul PSD.

Acesta a precizat ca decizia va fi luata in partid, dupa ce se vor afla mai multe detalii, dar a mentionat ca "exista date certe care arata ca acest guvern ar avea sustinere in parlamentara" din partea PNL, UDMR si a UNPR.

"Am inteles ca dl Ciolos doreste in guvern exclusiv oameni neafiliati politic (...) In zilele urmatoare o sa vedem cu ce echipa vine, cu ce program vine si cand vom afla aceste lucruri ne vom exprima o pozitie politica", a spus el.

In prezent, "toata lumea e in opozitie", a comentat Liviu Dragnea, "o situatie atipica", dar "in conditiile in care e un premier tehnocrat nu se mai poate spune ca e vreun partid la putere".

La intrebarile presei, seful PSD a raspuns ca nu considera ca Iohannis a fortat constitutia: "Este dreptul constitutional al presedintelui sa desemneze un premier".

Citeste si: