​Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, intr-o emisiune la Romania TV, ca nu s-a intalnit cu Duicu la el in birou si ca a fost o inscenare, motiv pentru care si-a mutat biroul in Ministerul Apararii, care va fi mai bine pazit fiind in regim de unitate militara. “De astazi de dimineata incepand, mi-am mutat biroul. L-am rugat pe dl Dusa, am un birou la Ministerul Apararii”, a anuntat seful Executivului.

Sediul MApNFoto: Google Earth

Citeste si:

Neoficial, informatia ca premierul isi va muta biroul la MApN a mai circulat si acum un an, dar motivul era altul. Atunci, surse au declarat pentru HotNews.ro ca intentia era justificata prin dorinta de a-si proteja imaginea de eventuale proteste. Piata Victoriei este un loc traditional pentru mitingurile antiguvernamentale, in timp ce la sediul Ministerului Apararii mitingurile sunt imposibil de organizat din cauza amplasarii.

De astazi de dimineata incepand [luni dimineata, 14 aprilie - n.red.], mi-am mutat biroul. L-am rugat pe dl Dusa, am un birou la Ministerul Apararii, aia e unitate militara... Daca mai vine cineva, vreun ziar din asta de-al lui Basescu, si zice ‘a fost la tine Bin Laden, din morti’, eu trebuie sa scot inregistrarea. E un minister unde realmente, in orice moment, orice institutie a statului poate sa primeasca cine a fost la mine, cat a stat”, a anuntat premierul Victor Ponta in cadrul unei emisiuni TV.

Referitor la informatiile din referatul procurorilor DNA, potrivit carora presedintele CJ Mehendinti, Adrian Duicu, ar fi fost la cabinetul prim-ministrului pentru a determina o promovare in centrala Ministerului Afacerilor de Interne, Victor Ponta a sustinut: “M-am dus si am intrebat: dle, nu a fost Duicu, nu a vorbit cu mine, nu a vorbit cu seful Politiei, cu dl Toba, de unde aveti aceasta informatie ca la mine in birou...? La mine in birou a venit si seful CIA cu seful SRI, au venit pana acum vreo 20 de prim-ministri, la mine in birou nu vin doar ministrii, vin sefi de mari corporatii”.

Pai, zice: dar noi nu am zis asa ceva. Dar ce ati zis? Si DNA-ul zice: dle, noi nu am zis ca a fost, noi zicem ca a vorbit pe telefon. Pai, bun, si daca eu vorbesc pe telefon ca sunt in birou la Basescu si, nu stiu, aruncam bombe, dar noi nu am zis asta…”, a continuat seful Guvernului.

Sediul Guvernului

Sediul Guvernului

Foto: Google Earth

Acesta si-a explicat decizia de a-si muta biroul de la Palatul Victoria in Ministerul Apararii spunand ca “pana in luna noiembrie ma astept la inscenari. Asta a fost o inscenare de presa. Eu am anuntat ca s-a terminat controlul Corpului de Control la 10 seara, am fost la o emisiune, si la ora 1.00 noaptea a aparut, la Gandul bineinteles, ca s-a facut trafic de influenta la Ponta in birou”.

Deci a fost o inscenare de presa, DNA nu are nicio treaba cu chestia asta. Or eu vreau, pana in noiembrie, ca asemenea inscenari si montaje, facute de Basescu si oamenii din jurul lui, sa fie dejucate foarte clar si foarte simplu, nu am nimic de ascuns”, a continuat premierul.

Neoficial, informatia ca premierul Victor Ponta isi va muta biroul la MApN a mai circulat si acum un an, dar motivul era altul. Atunci, surse au declarat pentru HotNews.ro ca intentia era justificata prin dorinta de a-si proteja imaginea de eventuale proteste, pentru ca in Piata Victoriei se pot strange mase mari de oameni, in timp ce la sediul Ministerului Apararii spatiul pentru eventuale proteste este limitat.

Referatul procurorilor DNA in dosarul de coruptie al sefului CJ Mehendinti, Adrian Duicu, arata ca acesta si-a folosit calitatea influenta pentru a determina o promovare in centrala Ministerului Afacerilor de Interne pentru Stefan Constantin Ponea, seful Politiei Mehedinti. Procurorii arata in referatul consultat de HotNews.ro ca Adrian Duicu a mers in iunie 2013 la Guvern pentru a rezolva problema lui Ponea.

"Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe Ponea, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul afacerilor interne. Apoi, Duicu i-a transmis lui Ponea un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre (seful Politiei Romane - n.red) la Guvern. La solicitarea primului ministru, Toba s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu Duicu care i-a solicitat mentinerea temporara a lui Ponea in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord", se arata in referatul DNA. Detalii aici