Presedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat in termeni duri schimbul de replici dintre Victor Ponta si Traian Basescu, afirmand ca primul ministru "si-a pierdut controlul", dupa ce a anuntat ca isi muta biroul la Ministerul Apararii Nationale.

Crin AntonescuFoto: Agerpres

"Dl Ponta si-a pierdut controlul, ne anunta ca se refugiaza in sediul unei unitati militare, Ministerul Apararii, fapt fara precedent. Nici Nicolae Ceausescu in fata unei revolte nationale nu s-a mutat cu biroul intr-o alta cladire. La Mineriada care a doborat guvernul roman, Petre Roman nu a fugit cu biroul si cu secretara", a spus Antonescu, intr-o conferinta de presa in care s-a intrebat ce l-a determinat pe primul ministru sa anunte "mandru ca fuge cu biroul la MApN".

Liderul PNL s-a intrebat daca lui Victor Ponta ii este teama ca presedintele Traian Basescu "se deghizeaza noaptea, se traveste si patrunde in sediul guvernului sa ii propune lucruri necuviincoase", sau "foloseste institutii ale statului ca sa-i insceneze ceva premierului".

"Ce este aceasta poveste de prost gust, cu ce drept dl Ponta, daca e in toate facultatile, isi permite sa faca acest circ cu guvernul Romaniei, care nu e al domniei sale, nu este al PSD", a continuat Crin Antonescu, inainte de a adauga: "Nu cred ca e ochestiune de tupeu, de nerusinare, si-a pierdut controlul, de frica, de nervi, de suparare, nu mai are masura".

"Cineva trebuie sa faca ceva, ceilalti membri ai guvernului, membrii PSD, presedintii celor doua camere, al putea sa-l insoteasca pe dl Ponta la un control sau sa-i atraga atentia ca nu ne putem bate joc de institutii fundamentale ale tarii", a acuzat presedintele liberalilor.

Liderul PNL a afirmat ca Ponta si Basescu "deja au coborat sub un nivel inacceptabil", in conditiile in care este "scandalos ca intai statatorii unei tari sa faca de ras pur si simplu aceasta tara prin declaratii cu un continut si ton care seamana cu cel al unei capatenii de banda sau al unor lideri ai lumii interlope".

"Romania nu are nicio vina pentru a ajunge sa fie sub ochii tuturor observatorilor interni si internationali o tara in care presedintele si premierul se fac corupti, mafioti unul pe altul, in care se ameninta la lumina zilei cu puscaria unu pe altul si fiecare pe apropiatii celuilalt", a continuat el, cerandu-i lui Traian Basescu "sa faca ceva" daca tot il acuza frecvent pe primul ministru ca este "profund corupt".

In plus, premierul "vorbeste de un presedinte cu comportament de mafiot si ne precizeaza si ziua cand va intra in puscarie, 22 decembrie anul curent. Sunt lucruri care nu mai pot fi acceptate. In nume personal, protestez in fata unui asemenea mod de a-ti bate joc de cetatenii pe care ii reprezinti", a subliniat Crin Antonescu.

"Am ajuns intr-o tara cu pretentia de democratie ca dl prsedinte sa ameninte direct sau indirect niste oameni sau pe nevestele lor cu puscaria. Tanarul sau dorit succesor sa indice, cum a facut la Pitesti, cine trebuie sa scape dupa alegeri. Din puscarie sare si dl Nastase si arata clar cine trebuie sa vina, care e noua promotie de puscariasi", a creionat el tabloul declaratiilor ultimelor zile, incheiand cu uraraea, catre ziaristi: "Paste fericit si o saptamana fara arestari".

Iata mai jos cateva declaratii facute de Crin Antonescu

  • Nu suntem undeva in state de pe vremuri din Africa in care cand se schimba puterea fostului presedinte i se taiau urechile si eventual i se si mancau
  • O tara in care premierul si presedintele se ameninta cu puscaria si in care premierul fuge cu biroul in MApN e o tara care nu poate face impresie buna si care numai previzibila nu e
  • Daca se sperie si la MApN, daca are impresia si acolo ca e ascultat, unde fuge dl Ponta?
  • Nu s-a dat cu bomba peste Palatul Victoria, nu sunt inundatii, nu intra Basescu noaptea deghizat
  • Este inacceptabil ca dl Ponta sa ne spuna ziua in care intra in puscarie dl Basescu
  • Dl Ponta sa spuna clar daca in biroul sau au venit ministrul de Interne, Radu Stroe, chestorul Toba si a luat comenzile de la Duicu, daca asa se numeau sefii politiei. Daca nu au venit, nu vad care e motivul pentru care se muta