Presedintele Traian Basescu a apreciat marti ca Victor Ponta "a cedat nervos", dupa ce primul ministru a anuntat ca si-a mutat biroul la sediul ministerului Apararii, pentru a evita eventuale "inscenari" la adresa sa.

"Cred ca a cedat nervos Victor Viorel, e unic in Europa si ca atitudine si ca solutie. Nu am auzit de 25 de ani de la Revolutie ca vreun premier sa se fi retras in buncarul de la MApN. Are o problema de nervi", a raspuns seful statului, intr-o conferinta de presa, la intrebarile ziaristilor.

Basescu a spus ca Victor Ponta crede ca "numai armata il poate apara de furia baronilor". "De a mea nu are de ce se feri, eu nu sunt furios pe el, eu il compatimesc pentru cum a ajuns. Din pacate, trage si tara dupa el", a completat el.

In opinia sa, "solutia de a se ascunde intr-un buncar" arata ca Victor Ponta "si-a pierdut controlul, nu mai deosebeste institutiile si (...) e las".

"La Palatul Victoria baronii nu pot fi opriti, vin si fac cum facea Mircea Badea, ma duc si il dau de capul de toti peretii. Credeti ca in fata baronilor e ca in fata microfoanelor? Il plesnesc aia de ii merg toti fulgii", a spus Traian Basescu.

"Si-a spus ca solutia e buncarul de la Aparare, care e unitate militara, si aici baronii nu mai au acces, sa ii spuna 'iar ne lasi pe mana justitiei', si Ponta ii minte, ca dupa ce pleaca Basescu rezolvam problema, numai ca procurorii, judecatorii si dosarele raman, ele merg singure. Oricat s-ar ascunde in buncar, nu va scapa de responsabilitatea pe care si-a asumat-o sa apere coruptii, pentru ca asta a promis partidului, ca ii apara de justitie", a acuzat presedintele.

In schimb, decizia primului ministru "va face ca Romania sa fie privita ca o mare curiozitate: premierul refugiat intr-un buncar, intr-o uniate militara, pentru a conduce de acolo Executivul", a mai spus acesta.

Premierul Victor Ponta a declarat luni seara, intr-o emisiune la Romania TV, ca nu s-a intalnit cu Duicu la el in birou si ca a fost o inscenare, motiv pentru care si-a mutat biroul in Ministerul Apararii, care va fi mai bine pazit fiind in regim de unitate militara. De astazi de dimineata incepand, mi-am mutat biroul. L-am rugat pe dl Dusa, am un birou la Ministerul Apararii", a anuntat seful Executivului.

"De astazi de dimineata incepand [luni dimineata, 14 aprilie - n.red.], mi-am mutat biroul. L-am rugat pe dl Dusa, am un birou la Ministerul Apararii, aia e unitate militara... Daca mai vine cineva, vreun ziar din asta de-al lui Basescu, si zice 'a fost la tine Bin Laden, din morti', eu trebuie sa scot inregistrarea. E un minister unde realmente, in orice moment, orice institutie a statului poate sa primeasca cine a fost la mine, cat a stat", a spus Victor Ponta in cadrul unei emisiuni TV.