Tudor Chiuariu (PNL), care a fost recent condamnat definitiv la trei ani si sase luni de inchisoare cu suspendare in dosarul Posta Romana, si-a depus demisia din functia de presedinte al Comisiei Juridice a Senatului, au declarat, pentru HotNews.ro, surse politice.

Tudor ChiuariuFoto: Rompres

El ramane insa membru al acestei comisii si Senator.

Potrivit surselor citate, Tudor Chiuariu considera ca pedeapsa principala este suspendata asa ca si pedepsele accesorii si complementare sunt suspendate.

Fostul ministrul al Justitiei Tudor Chiuariu (PNL) a fost condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, in timp ce fostul ministru al Comunicatiilor Nagy Zsolt a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul Posta Romana.

Sentintele sunt definitive, fiind pronuntate de completul de cinci judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Tudor Chiuariu are un termen de incercare de sase ani, in timp ce Zsolt Nagy de opt ani. Decizia Inaltei Curti nu implica in mod automat si pierderea calitatii de parlamentar.

Intr-un comunicat publicat dupa pronuntarea sentintei, PNL afirma ca "profesionalismul si eficienta" acestuia in fruntea Comisiei Juridice a Senatului nu au fost niciodata contestate.

Nici Tudor Chiuariu nu se considera vinovat si afirma, a doua zi dupa pronuntarea sentintei definitive, ca "dreptatea a fost infranta de o hotarare data fara probe si fara baza legala" si ca va depune plangere la CEDO.

"Am luat act cu dezamagire de hotararea Inaltei Curti pronuntata ieri (vineri - n.r.). Dreptatea a fost infranta de o hotarare data fara probe si fara baza legala. Fata de solutia de achitare din prima instanta, nu exista nicio proba noua care sa justifice solutia din recurs", a sustinut Chiuariu intr-o declaratie remisa sambata agentiei Mediafax.

Vom reveni cu amanunte