PNL afirma ca nu se pronunta asupra deciziei justitiei de condamnare a lui Tudor Chiuariu la inchisoare cu suspendare, dar precizeaza, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca "profesionalismul si eficienta" acestuia in fruntea Comisiei Juridice a Senatului nu au fost niciodata contestate.

"Liberalii nu se pronunta asupra niciunei decizii a instantelor, indiferent pe cine ar viza! Cu toate acestea, pot spune ca este regretabil, din punct de vedere uman, ca cineva traieste astfel de evenimente", precizeaza purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, intr-un e-mail, dupa ce a fost rugata sa comenteze decizia instantei de a-l condamna pe fostul ministru al Justitiei la trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare.

Decizia Inaltei Curti este definitiva dar nu implica in mod automat si pierderea calitatii de parlamentar.

"In calitate de presedinte al Comisiei juridice a Senatului si de membru al Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, activitatea lui Tudor Chiuariu este una al carei profesionalism si eficienta nu au fost niciodata contestate. Nu comentam decizia justitiei in niciun fel, dar speram ca Tudor Chiuariu va avea puterea sa depaseasca momentul personal greu si sa ramana alaturi de PNL, se mai arata in acest comunicat.