Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat joi seara, la plecarea de la sediul sau de campanie, ca actuala guvernare are ca obiectiv destructurarea tututor institutiilor de securitate nationala, iar "paiata de la Cotroceni" si "clica sa de ticalosi vor raspunde in fata legii", transmite B1.ro. "Suntem in fata unei lovituri de stat in curs de derulare", a spus Basescu. El a mai mentionat ca presedintele interimar Crin Antonescu poate dispune, pe propria raspundere, suspendarea tuturor sistemelor de securitate pentru presedintele suspendat. "De ce e las si n-o face?", a intrebat Basescu.

  • Ei nu au ca obiectiv doar demiterea sefului STS, au ca obiectiv destructurarea tuturor institutiilor de securitate nationala.
  • Astazi s-a facut un joc murdar, in care politrucii din comisia condusa de fostul ministru de interne Cristian David au incercat sa creeze conditiile unui raport care sa ajunga la CSAT, in baza caruia sa inceapa demiterea sefilor structurilor de securitate.
  • Va spun cu toata responsabilitatea unui sef de stat care a consolidat securitatea nationala: Acesti oameni sunt o clica de tradatori. Nu stiu pentru cine lucreaza inca, dar vor raspunde in fata legii.
  • Suntem in fata unei lovituri de stat in curs de derulare.
  • Acum paiata de la Cotroceni a incercat inceperea destructurarii structurilor de securitate a statului roman. Pentru asta va raspunde indiscutabil in fata legii, nu numai el, toti organizatorii acestei lovituri de stat.
  • Spre ca romanii pe 29 sa inteleaga ce li se intampla: tara le este vanduta de o clica de ticalosi, profitand de asa-numita democratie generata de 256 de parlamentari.
  • Vreau sa va spun un lucru: 178 de parlamentari dintre cei care au votat pentru suspendarea presedintelui sunt aceiasi care au votat pentru reducerea salariilor.
  • Suntem in fata unei lovituri de stat in desfasurare.
  • Nu sunt linii secretizate, sunt liniile de securitate, de siguranta prin care eu pot apela oricand Serviciul de Protectie si Paza. Pana una-alta sunt presedintele ales al Romaniei, chiar daca suspendat, Crin Antonescu inca nu e ales.
  • Dar v-as sugera un lucru: un presedinte poate dispune, pe proprie raspundere, anularea acestui post telefonic de aici (de la sediul de campanie, n.r.) si a celor de acasa. Poate dispune ridicarea sistemelor de protectie pentru presedintele ales al Romaniei: de ce e atat de las incat n-o face?
  • Daca isi asuma responsabilitatea izolarii presedintelui ales, si suspendat deocamdata, ca presedinte interimar poate dispune suspendarea tuturor sistemelor de securitate acum. De ce e las si n-o face?

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat joi ca a propus in CSAT revocarea din functie a sefului STS, dar decizia a fost blocata de consilierul prezidential Iulian Fota.

Seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale, generalul Marcel Opris, a fost audiat joi de Comisia de Aparare din Senat, dupa ce a in presa au aparut informatii ca ca STS i-ar fi instalat ilegal lui Traian Basescu un telefon special in sediul de campanie.

Presedintele suspendat Traian Basescu a afirmat joi ca nu detine un telefon secretizat de la STS, ci este vorba despre unul operativ, cu care sa poata comunica cu Serviciul de Protectie si Paza (SPP).