Deputatul democrat-liberal Stelian Fuia (44 de ani) este propunerea PDL pentru sefia Ministerului Agriculturii, in locul lui Valeriu Tabara. Deputat de Calarasi, Stelian Fuia este din septembrie 2010 presedinte al Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Parlament. Potrivit CV-ului publicat pe contul sau de Facebook, Stelian Fuia a absolvit Liceul Agricol Fundulea, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, in 1999 a devenit doctor in Stiinte Agricole, dupa care a urmat mai multe cursuri de specializare la Harvard University (USA), Kellog University (USA) sau Preston University (USA).
A urmat cursuri interne ale companiei Monsanto (USA), dupa care a detinut functia de manager de vanzari la Monsanto Romania SRL (1995-1996), business development manager pentru Europa Centrala si CIS la Monsanto Europe SA, Belgia (1996-1999) si functia de director comercial la Monsanto Romania (1999-2002).
Data nasterii: 1 Ianuarie, 1968
Studii:
1982-1986 Liceul Agricol Fundulea
1989-1993 Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti
1993-1999 Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti- Studii Doctorat, specializarea Management si Marketing in Agricultura
1998 Purdue University ( USA)- Curs specializare Management in Afaceri
1999 Harvard University (USA) - Strategic Marketing Management
1999 Kellog University (USA) - Strategii de negocieri pentru manageri
2002-2005 Preston University (USA) - Executive Master in Business Administration
Cursuri interne ale companiei Monsanto (USA) in vanzari, marketing, managementul proiectelor precum si in afaceri cu seminte si biotehnologii.
Experienta profesionala:
1993-1995 Specialist marketing - AgrEvo GmbH, biroul Romania
1995-1996 Manager Vanzari - Monsanto Romania SRL
1996-1999 Business Development Manager pentru Europa Centrala si CIS (fostul URSS) - Monsanto Europe SA, Brussels, Belgia
1999-2002 Director Comercial - Monsanto Romania Ltd.
2002-2005 Director Executiv Procera Agrochemicals Romania
2005-2007 Director General SCDPMA Fundulea
2007-2008 Deputat, Calarasi
2008 - Deputat, colegiul 4, Calarasi
In CV-ul de la Camera Deputatilor, este precizat ca Stelian Fuia a fost vicepresedinte PD Calarasi (2004-2006), secretar general PD Calarasi (2006-2007) si prim-vicepresedinte PD Calarasi (2007-2008).
Potrivit declaratiei de avere depuse in iunie 2011 la Camera Deputatilor, Stelian Fuia detine 50% dintr-un teren agricol cu suprafata de 50 de hectare cumparat in 2005 in Frumusani, Calarasi, precum si un teren intravilan de 2.187 de metri patrati, cumparat in 2011, in Fundulea, Calarasi. Mai detine, de asemenea, o casa de locuit de 150 de metri patrati cumparata in 1990 in Fundulea, precum si un apartament de 65 de metri patrati cumparat in 1999 in Bucuresti.
La capitolul investitii, Stelian Fuia a declarat anul trecut actiuni in valoare de 200 de lei la S.C. Synchem Agroindusries SRL si la S.C. Procera Biofuels SRL, precum si actiuni de 100 de lei la S.C. Fuia Management & Investiments SRL.
La venituri, Stelian Fuia a declarat un venit anual incasat de 52.893 de lei din indemnizatia de deputat, 51.250 de lei ca cercetator stiintific la Procera Agro si 72.000 de lei din functia de manager la S.C. Procera Agro SRL.
Descarca de aici declaratia de avere a lui Stelian Fuia
Descarca de aici declaratia de interese a lui Stelian Fuia
Stelian Fuia este descris de presa ca facand parte din tabara lui Emil Boc. In 2008, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul deputatului PDL Stelian Fuia, pentru fals in declaratii. Citeste aici comunicatul ANI. Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins plangerea ANI pe care a apreciat-o ca fiind nefondata, noteaza Mediafax.
In 2007, Stelian Fuia era nominalizat sa se ocupe de Ministerul Agriculturii in "guvernul din umbra" al PD.
Citeste si:
Exista ceva numit prezumtia de nevinovatie, sa nu-i intentam ipocrit un proces ca inchizitia fara sa vedem mai intai cum va actiona, ce va face el pentru ca agricultura Romaniei sa mearga spre atingerea potentialului sau de a hrani 80 de milioane de oameni.
Il vom judeca dupa rezultate si eventual dupa ce lobby va face pt vreo companie multinationala.
Oricum, seful sau in guvern va fi Ungureanu, sunt convins ca fostul sef al SIE are un dosar despre fiecare ministru, genul de dosar unde scrie si ce vorbeste in somn respectivul.
OMG! acum sa te tii GMO!!...
Confuzia e mare cand se vad numele universitatilor :-).
G
Sunt diabolici astia cu OMG.
Toate sint joburi "full time" !!!
Daca Monsanto se intinde mai tare in Romania, adio agricultura. Romania devine cimitirul otravurilor americane !
cea mai nasoala companie in ce priveste chestiiile modificate genetic...
sayonara..
(1) Nu exista "Kellog University" exista doar "Kellogg School of Management at Northwestern University"; cineva care a trecut pe-acolo n-are cum sa faca astfel de confuzii
(2) Preston University e o universitate americana neacreditata, la distanta, subiect de controverse.
(3) "Curs de specializare" e neclar de inseamna; e posibil sa fi participat in public la un curs scurt la care poate participa oricine; greu de crezut sa fi fost vorba de vreo selectie care sa poate fi numita "admitere la Harvard".
Sincer sa fiu, alaturarea unui curs la Harvard cu unul la "universitatea Kellog" si mai ales cu unul la universitatea controversata Preston ma face sa am indoieli fata de onestitatea intelectuala a dlui Fuia.
CVul oficial apare aici:
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=113&cam=2&leg=2008&pag=0
Pentru cei care nu ştiu, Monsanto a forţat guvernul american în anii '70 să le acorde dreptul să patenteze "viaţă"! Adică patente pe "soiuri de porumb modificate genetic".
Şi cum nimic era patentat până atunci, ei au "şutit" tot ce deja exista, la care au adus "mici modificări". Şi uite aşa "arhiva cu rezervele de soiuri" americană a devenit "privată" într-un timp record.
Mai mult de atât, Monsanto a pornind MII (dacă nu ZECI DE MII) de procese contra multor fermieri în America, acuzându-i că "folosesc porumb patentat".
Totul a fost o schemă mârşavă, pentru că - cum altfel - poţi opri răspândirea polenizării de la culturile patentante la cele "băştinaşe"??
Monsanto a DISTRUS imensa cultură şi tradiţia a porumbului în Mexic. I-au dat în judecat pe toţi pe acelaşi motiv.
Dacă vă întreabă prietenii despre Monsanto, 2 chestii să le spuneţi:
- Monsanto produce seminţe "de unică folosinţă". Seminţele de anul ăsta produc rod la anul a căror seminţe sunt sterile (deci trebuie să cumperi anual de la ei)
- Monsanto a modificat genetic porumbul "lor" ca să reziste la otrăvorile lor de pesticide şi insecticide. Aceste pesticide în schimb DISTRUG orice altă formă de viaţă de pe acel pământ. Dacă nu pui seminţe Monsanto, nimic nu-ţi mai creşte acolo până nu faci lucrări solide de recondiţionare a solului.
Monsanto şi Pioneer sunt demonii agriculturii. Vezi "Food Inc." pentru mai multe detalii.
Şi nu, plantele "oficiale" nu sunt sterile, produc rod. Dar rodul este steril (sau FOARTE slab calitativ).
Ia cu minus că n-ai învăţat să citeşti.
In caz ca nu stie lumea cine e Monsanto, e o firma care produce oganisme modificate genetic. Nu ca ar fi mai bune plantele astea ci doar sunt imune la ierbicide si alte otravuri.
Monsanto produc samanta saturata cu insecticide si alte otravuri. Planta care creste din samanta aia e asa de otravitoare incat omoara insectele care incearca sa manace frunzele.
Iar Monsanto ne mai spune o poveste. Fructele sau semintele nu contin otrava. Doar restul plantei. Toata planta e imbibata cu otrava dar cica fructele/semintele nu! Sa fim seriosi.
Asta e unul din motivele pentru care produsele modificate genetic au eticheta. Nu pentru ca sunt modificate ci pentru ca sunt pline cu otrava.
Am o rugaminte, incetati sa votati PDL sau oricare alt partid politic are este in pat cu multinationalele agricole
Au distrus agricultura din SUA, nu-i ajutati sa distruga ce a mai ramas din agricultura romaneasca.
E clar ca e promovat alt „dubios”
Iar cursuri la Harvard, Preston? Hai sa fim serioși, cu bani se face orice. Sunt doar cursuri de pregătire, nu e absolvent! Nici nu știu ăia cine e Fuia :)))
Cu stima,
M.D.
Nu vei mai putea creste un patrunjel, pentru ca incalci patentul. Uitati de batranii care va vindeau legatura de marar cu un leu, ca sa-si mai ia o paine. 't*-i mama lor.. Unde naiba, in toata chestia asta, e respectat dreptul meu de a alege, acela de a decide ce e sanatos pentru mine, cand instaurarea monsanto inseamna automat inlaturarea acelei alegeri? Monsanto = regimul totalitar in alimentatie.
Se VEDE ca avem Prim Ministru de la "servicii"!!!
Si mai zic unii de "vanzare de tzara"! Beurk!
A fost un caz in State cand din cauza ca le-a luat vantul lor gena si l-a zburat pe porumbul altuia l-au dat in judecata, au castigat, si l-au bagat pe acel fermier in faliment. Urat din partea lor!
In schimb, rahaturile bagate pe gat cum ca OMGurile sunt cancerigene si alte tampenii sunt de la celelalte corporatii.
Sa luam soia de exemplu. Faci soia rezistenta genetic la roundup si folosesti un singur erbicid total sau folosesti soia traditionala si 4 erbicide?
ceilalti care vand erbicide (FMC, Dow, Bayer, Syngenta etc...alegeti voi) pentru tratamentele contra monocotiledonatelor nu sunt prea fericiti asa ca lanseaza zvonuri, care bineinteles sunt imediat adoptate drept adevar absolut de catre Greenpeace si de aici intreaga isterie. Mai mult..vin unii si spun..nu produceti ca nu e bine...dar puteti importa in schimb!!!
noi nu producem OMGuri la ora actuala dar importam in schimb la greu.
In concluzie:
1. nu exista NICI o dovada cum ca aceste OMGuri ar fi cancerigene sau blabla. Biologic si logic vorbind nici nu ar avea de ce, doar nu aduc aport de metale grele in ele.
2. Din contra, diminueaza de multe ori nr. de tratamente necesare, si deci aportul de reziduuri chimice.
si apropo..Tabara era si el un pro OMGuri...
in SUA rata obezitatii este cea mai ridicata din lume. de ce oareeee?
si nu confunda E-urile cu OMGurile...
BPA (GAP in engleza), bunele practici agricole(adica agricultura cu cap, analiza solului non fertilizarea intensiva,folosirea rationala a PPPurilor, ecologizarea solului o rotatie corecta de 3-5 ani) poate sustine o populatie de 12 miliarde pe termen lung.
Agricultura intensiva (aia care baga in sol ca in porcul de craciun, fertilizanti si PPPuri doar de dragul productiei fara sa-i pese de sol) poate sustine 16 miliarde pe termen scurt insa. Dupa distrugi solul, si vezi desertificarea din Oltenia de exemplu.
Fuia e baiat capabil. Asta o stiu ca i-a fost elev lui tata...
sau esti postac?
ceea ce ai scris e fals...a terminat USAMV
Deci e pe fata.
Mult mai bine pentru tara asta este ca Agricultura sa fie condusa de un tractorist. Romanii intotdeauna au avut ceva de comentat...o tara de rahat care isi merita soarta. Pana la urma stiu tinerii scoliti afara de ce nu se intorc in Romania! Ce sa faca aici? Sa citeasca asemeneacomentarii. Domnule Fuia, plecati, domnule afara, ca in tara tinerii titrati nu sunt doriti. Poate e mai bine asa...sa fim condusi de analfabeti precum Ceausescu ca asa s-a invatat poporul asta.....