Cine este Andreea Paul Vass, propunerea PDL pentru Ministerul Economiei: fost consilier al lui Theodor Stolojan si Emil Boc
Andreea Paul Vass, nascuta pe 10 septembrie 1978 in Zalau, judetul Salaj, a terminat in 2001 facultatea Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE, unde a obtinut si titulatura de doctor in economie in 2008.
Conform CV-ului, Andreea Paul Vass nu a lucrat niciodata in domeniul privat.
Intre 2001 si 2008, Vass a fost cercetator la Institutul de Economie Nationala al Academiei Romane.
Intre 2005 si 2007, Andreea Paul Vass a fost expert/consilier prezidential in cadrul Departamentului de Politici Economice si Sociale.
Din 2007 si pana in 2009, Vass a fost consilier in cadrul Parlamentului European pentru europarlamentarul Theodor Stolojan.
Din 2009 si pana in noiembrie 2010, Vass a indeplinit functia de consilier personal al premierului Emil Boc, iar din noiembrie 2010 si pana in februarie 2011, a fost Consilier de Stat pe probleme economice al prim-ministrului Emil Boc.
Potrivit CV-ului postat pe site-ul propriu, Vass are realizate studii de cercetare in Marea Britanie (London School of Economics, University of Essex, Sussex University, SPRU Research Center), SUA (Stanford University), Franta (Maison des Sciences de l'Homme) si Ungaria (IKU Research Center, Institute for World Economics).
Tot in CV apare mentionat faptul ca este autor pentru doua carti si co-autor pentru alte 6 publicatii. In 2011 a publicat o carte intitulata "Forta politica a femeilor".
Potrivit ultimei declaratii de interese, Andreea Paul Vass detine actiuni la Alro Slatina, BRD GSG, SIF Banat Crisana Arad, Transelectrica si Transgaz SA Medias.
Conform ultimei declaratii de avere, din 2011, Paul Vass (impreuna cu sotul) detine 2 apartamente in Bucuresti, o casa de vacanta si doua automobile. Familia Andreei Paul Vass detine si tablouri si obiecte de arta in valoare de 12.000 de euro, precum si 9 conturi deschise in banci in care sunt depusi in total peste 100.000 de lei, peste 18.000 de euro si 1.300 de dolari.
Membra PDL, Vass a iesit de multe ori in presa pe teme care tin de partid si de multe ori a fost criticata pentru declaratiile sale de catre unii membri de partid.
In toamna lui 2011, Adreea Paul Vass anunta ca intra in cursa pentru presedintia Organizatiei de Femei a PDL condusa de catre Sulfina Barbu. Vass a declarat atunci pentru agentia Mediafax ca a decis sa candideze pentru ca poate intari organizatia si poate aduce prospetime. Democrat liberala sustine ca numele de Vass inseamna in limba maghiara "fier" facand trimitere la Margaret Thatcher supranumita si "Doamna de Fier". Ulterior, Vass a renuntat si s-a multumit cu functia de prim-vicepresedinte al organizatiei femeilor din PDL.
Numita de Boc in comisia de privatizare a Hidroelectrica
Saptamana trecuta, numirea controversata a Andreei Paul Vass in comisia de privatizare a Hidroelectrica a fost puternic mediatizata.
Pe 1 februarie, Andreea Paul Vass, consilierul primului-ministru, a fost numita membru al Comisiei pentru Coordonarea procesului de privatizare a Hidroelectrica. Unul dintre rolurile acestei comisii va fi si cel de coordonare a procesului de selectare a intermediarului care se va ocupa de listarea pe bursa a companiei. Numirea Andreei Paul Vass in comisie este surprinzatoare avand in vedere ca Dan Paul, cumnatul acesteia, este broker si membru in Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti, adica locul unde va avea loc vanzarea actiunilor Hidreoelectrica.
Dan-Viorel Paul, cumnatul Andreei Paul Vass, este actionar cu 90,7% si administrator la firma de brokeraj Finaco Securities.
Colega de partid, Sulfina Barbu, a acuzat-o pe Vass s-ar afla intr-o stare de incompatibilitate.
"Nu este conflict de interese in niciun fel", a precizat Andreea Paul Vass. Potrivit acesteia, nu exista nicio legatura intre numirea ei in comisia de privatizare a Hidroelectrica si faptul ca Dan Paul este broker. "Prin aceasta numire, in acest proces voi fi ochiul vigilent al premierului", a precizat Vass.
Aceasta a adaugat ca rolul comisiei din care face parte este acela de a monitoriza intreg procesul de privatizare. "Iar procesul de privatizare se desfasoara prin selectarea unui intermediar care sa se ocupe de listare". Vass a mai spus ca din comisia de privatizare fac parte si ministrii, fiind condusa de ministrul economiei, Ion Ariton.
Vass a mai spus ca nu este prima numire de acest fel deoarece a facut parte si din comisia care s-a ocupat de vanzarea pe bursa a 10% din Petrom, actiune esuata in vara anului trecut.
Citeste si:

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
sa recapitulam totusi ce avem pana in acest moment urmand schema ' centru de putere - extensia sau prelungirea media:
boc - c. baba
a. boagiu - a. nazare
t. stolojan - a. vass
g. falca - c. boghicevici
e. udrea - c. petrescu
fara papusari la vedere (deocamadata)
?!? - b. dragoi
?!?- s. fuia
?!? - g. berca
Vezi daca te uiti in latrine?
Creierul tau nu se mai dezvolta si ajungi sa judeci cu... gadea, ciumpalacu' ala pe doua scaune,...
Incearca sa intelegi ca banii respectivi se duc in rezerva BNR, nu in consum, si ca este vorba aici de o reintrare a Ro pe pietele externe
Romania are datorie publica in PIB in jur de 38% vs Franta in jur de 90%, grecia in jur de 300%. Cum ti se pare?
A fost un conducator, Ceausescu, care a reusit sa plateasca toata datoria tarii lui, dar nu au dus-o prea bine atunci.
Si tocmai, daca Romania are "cifre macro" atat de bune, de ce un randament asa de mare ? In plus, Romania a emis obligatiuni in lei de multe ori cu un randament sub 7%. Sa comparam rata inflatiei la leu si dolar ?
Sau poate ca sunt eu pe langa problema si merita sa platim peste un miliard de dolari (dobanzi platite in total ) doar ca sa intram pe pietele externe.
Pur si simplu trebuie din cand in cand sa ridici bani din piata (toate tarile o fac, si SUA, si Franta, si Rusia etc) pt ca atunci cand ai nevoie, piata sa te finanteze. Sau pur si simplu sa refinantezi niste imprumuturi mai vechi, la un randament mai prost (sau mai scump). Adica castigi din diferentialul de dobanda.
Romania nu are niste date macro extraordinare, dar sunt ok. Cel putin companrativ cu prapadul din jurul nostr (Grecia, Ungaria, Italia, Portugalia)
Tara PIB/loc ($)
Romania 12000
Ungaria 18000
Portugalia 20000
Grecia 28000
Italia 30000
Deci unde e prapadul din jur ca eu nu-l vad. La noi e prapadul. Cica avem cifre macroeconomice bune. Pai eu as zice ca sunt superbe dar bune doar pentru FMI. Asa de bine e in Romania ca 2.5 mil au fugit cat au putut spre tarile alea unde e prapad. Poate nu stiai dar in Grecia in ultimii doi ani au emigrat 25000 de romani. Asa de mare prapadul e acolo. Deci lasati-o mai moale cu statisticile facute de niste economisti care n-au ce face prin institutele aparute peste tot si platite din banii pulici. Realitatea e ca dupa reformele lui Base , lumea fuge din Romania ca dintr-un lagar nazist.
http://www.bloomberg.com/news/2012-02-03/spanish-italian-10-year-government-bonds-decline-yields-advance.html
Sau Egiptul, care a trecut printr-o "revolutie" si situatia e inca foarte instabila:
http://www.bloomberg.com/news/2012-02-02/egypt-s-2020-dollar-bond-yield-rises-one-basis-point-to-6-99-.html
6 si ceva randament e imens pentru o tara care se lauda ca are date macroeconomice mai bune decat restul Europei.
Un cadru de nadejde pentru propasirea tarii !
Dar poate sunt doar eu, satul pana peste cap de ineptiile si manipularile celor din USL si televiziunile din ograda lor intre care a aterizat si protv-ul recent.
Am vazut-o pe aceasta "duduie" de cateva ori pe la TV si, cinstit, in afara de aroganta nu am reusit sa observ nimic la ea in afara de faptul ca nu arata prea rau fapt care, corelat cu "vastele cunostinte" economice de care a dat dovada m-au facut sa-mi pun intrebarea cum si-a faurit cariera ... probabil pe "certe calitati".
In plus, in toata tara Romaneasca nu exista nici un alt director de multinationala, tanar si cu competenta dovedita care sa fie promovat? Doar aceasta "duduie" cu pregatire doar "academica" .... cred ca romanii vor manca tratate de economie cat ea va fi ministreasa .... nu v-ati saturat de Elena? Acum vreti si o Andrea?
Dati-i inainte, bajeti! ca inca n-ati distrus totul - da' cu putin noroc, poate pana la sfarsitul anului reusiti! >:)
Eu nu prea gasesc argumente? Doar patriotismul si constiinta?
In contrapartida ce este? Sa castige de x opri mai putini bani sau sa ii castige "altfel"..., sa fie balacarit de diversi si in diverse situatii, cum ar fi, de exemplu, chiar si pe aceasta pagina de internet...
Greu... Schimbarea ar trebui sa fie structurala si nu cred ca se poate brusc la o remaniere, schimbare de guvern... etc.
Dupa ce termin facultatea, sper sa fiu cat mai repede plecat de aici.
Succes!
Andrei: Nu pot sa merg la acele universitati din urmatorul motiv: nu sunt si nu voi fi la acel nivel de pregatire. Dar inteleg aluzia pe care o faci la noul premier, ideea e ca eu nu sunt evreu si nu pot sa merg la "St. Cross College Fellowship Centre for Jewish and Hebrew Studies" din cadrul Oxford, pe care Ungureanu a absolvit-o (sper ca intelegi sustinerea pe care a avut-o... Nu doar materiala)
lol: Se numeste exteriorizare. Nu ma caracterizeaza dar din cand in cand o mai fac, pentru ca dorinta mea nu e sa plec, ci sa raman, dar nu in aceste conditii... Si sincer sa fiu, la orizont nu se vede schimbarea..
A stat toata viata si a papat de la stat din mana shefilor.
in mod sigur, o excelenta alegere...
frate, plin de tehnocrati in pseudo-guvernul asta.
cum safaca asta politica fiscala a romaniei, cand ea nu stie cum e de cealalta parte a baricadei, care va fi impactul intr-o firma care 'face' bani si nu e srl-ul tu' tata sau cabinetul lui stolojan ?
by the way - cine e tatal individei .... de unde pana unde a ajuns dansa DIRECT la cabinet europarlamentar stolojan ?!!?!
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-10152902-cine-fost-ghizela-vass-despre-dosare-intrigi-anchete.htm
cauta pe net..exista google!
Ia vezi aici si alta sursa :
Andreea Paul says:
April 3, 2011 at 9:54 pm
N-am activat inveci in PCR. Am abia 32 de ani. Bogdan Olteanu este nepotul Ghizelei Vass si chiar nu am nicio legatura, darminte de rudenie, cu dansii.
Asa ca matale esti raspindac antenagiu. si atit.
http://www.cariereonline.ro/articol/exclusiv-andreea-paul-vass-despre-manifestarile-din-strada-si-cresterea-economica-romaniei
cum face madam vos politica fiscala cand ea nu stie cum e de partea cealalta a baricadei ?
Te-ai straduit sa-i gasesti o hiba.. degeaba.Este o femeie tanara ,frumoasa, blonda/ desteapta ,cum sunt multe altele care ar trebui promovate in politica Dar se pare ca etalonul tau de femeie politician se rezuma la tanti Norica -poale-n cap ,Adina Valean sau Aura Vasile...
1. Politica fiscala se cam face la Ministerul de Finante, nu la cel al economiei, asa cum intr-o firma cu finantele si partea fiscala se cam ocupa contabilii, directorii financiari, in timp ce altii se ocupa de dezvoltarea afacerii,gasire de noi piete, noi contracte, clienti, etc.
2. Daca lipsa experientei lucrului in mediul privat este esentiala, atunci inseamna ca toti profesorii din ASE care si-ai petrecut timpul la catedra si nu au lucrat in multinatonale ar trebui sa se se lase dracului de meserie ca orcium nu stiu nimic...
In concluzie: vai de capul tau!
Trebuia sa raman bugetar ca o duceam mult mai bine.
In general am o parere buna despre dna Vass.
Andreea Paul Vass este Verisoara cu Bogdan Olteanu(PNL), care este nepotul lui Gizella Vass, fosta cominternista si NKVD-ista teleportata de la Moscova sa ne duca spre comunism in anii 50, membra a CC al PCR si luptatoare de frunte impotriva burghezo -mosierimii. Singele apa nu se face, si elita comunistoida ereditara e inca in toate, precum si Partidul unic.
Cit e de economista si de priceputa si de colega si amica cu EBA, nici nu mai are rost.
Tot ei si neamurilor lor si securistii si KGB-istii ne conduc, de 60 de ani...si inca urmatorii 60..