Agentia Nationala de Integritate a decis, miercuri, sa sesizeze Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul deputatului PD-L Stelian Fuia, pentru fals in declaratii.

"In conformitate cu dispozitiile articolului 3, alineatul 2 din Legea nr. 144/2007 cu modificarile şi completarile ulterioare, Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca domnul deputat Fuia Stelian in calitate de director al Statiunii de Cercetare Fundulea a incheiat un contract cu firma SC Procera Agrochemicals Romania S.R.L. la care detinea 50% din actiuni, nerespectand dispozitiile legale privind conflictul de interese", se arata intr-un comunicat al ANI, remis HotNews.ro.

"In urma verificarilor prealabile s-au constatat neconcordante referitoare la actionariatul SC Procera Agrochemicals Romania S.R.L., firma la care domnul Fuia Stelian este actionar, conform declaratiilor de interese depuse de acesta. Potrivit informatiilor furnizate de catre Oficiul National al Registrului Comertului, societatea SC Procera Agrochemicals Romania S.R.L nu are asociati persoane fizice. Conform datelor obtinute, SC Procera Agrochemicals Romania S.R.L are ca asociat unic societatea Procera LLC, cu sediul in Washington D.C., Connecticut Ave., ap.1020, SUA. La randul ei, societatea Procera LLC are ca actionari/asociati persoanele juridice straine Intercon Nominees Limited, reprezentata prin doamna Annie YEAP şi Unico Nominees Limited reprezentata prin doamna Elena HAJIROUSSOU, ambele fiind societati de tip offshore cu sediul in Cipru avand adresa: Atlantic House, etaj 2, Circular Road Douglas, Isle of Man", se mai arata in comunicat.

Referitor la valoarea capitalului social al SC Procera Agrochemicals Romania S.R.L., conform datelor primite de la Oficiul National al Registrului Comertului acesta este de 4.691.800 RON şi nu 3.000.000 Euro, suma trecuta de Fuia Stelian in declaratiile de interese.