Secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Lopez-Isturiz, a declarat, sambata, ca incercarile unor grupuri politice de la Bucuresti si Bruxelles de a politiza un protest civic indreptat impotriva intregii clase politice nu va avea sorti de izbanda in Parlamentul European, se arata intr-un comunicat de presa transmis Agerpres de PDL. Potrivit secretarului general al PPE, "nimeni nu va lua in serios afirmatii politicianiste de genul «in Romania este dictatura»".

Antonio Lopez-IsturizFoto: Agerpres

"Nimeni nu va lua in serios afirmatii politicianiste de genul «in Romania este dictatura », chiar daca unii lanseaza asemenea aberatii doar pentru a castiga puncte electorale. Mesajul PPE este ca suntem in continuare alaturi de partenerii nostri din PDL si UDMR si de presedintele Traian Basescu, pentru ca in astfel de momente grele ratiunea trebuie sa triumfe. Romanii vor intelege curand ca, desi dureroase, masurile luate au avut marele merit de a asigura stabilitate, de a feri Romania de caderea in prapastie si de a pune bazele pentru prosperitate in viitor. Romania nu isi permite acum sa piarda aceste rezultate economice atat de greu castigate si sper ca si opozitia va constientiza riscul instabilitatii politice si sociale pentru tara in acest an atat de dificil", a afirmat secretarul general al PPE, membru al Parlamentului European, potrivit comunicatului de presa.

Secretarul general al PPE a efectuat, vineri, o vizita in Romania si, potrivit comunicatului transmis de PDL, a reafirmat sprijinul puternic si aprecierea partenerilor europeni pentru actuala guvernare din tara noastra.

In timpul unei intalniri la Palatul Victoria cu presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc, Antonio Lopez-Isturiz a discutat despre detaliile Congresului PPE care va avea loc in capitala Romaniei in toamna acestui an.

In dupa-amiaza zilei de sambata, premierul Emil Boc s-a intanit cu cu europarlamentarii PDL, pentru a discuta despre actiunile politice ale formatiunii democrat-liberale in Parlamentul European, ca reactie la actiunile Partidului Social Democrat si ale Partidului National Liberal in forul legislativ european, scrie Mediafax citand surse politice. Pe 16 ianuarie, la Strasbourg, presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, le-a spus liderilor grupurilor S&D si ALDE din Parlamentul European ca Romania se afla intr-un grav derapaj de la normele democratice, iar protestele din ultimele zile se datoreaza unor actiuni ale actualei puteri.

In urma intalnirii, premierul Emil Boc a declarat ca cere "imperativ PSD sa inceteze" acuzatiile facute in cadrul Parlamentului European si sa nu ceara blocarea fondurilor europene acordate Romaniei in 2012, in valoare de 6 miliarde de euro, considerand acest demers "batjocoritor la adresa romanilor". Premierul a adaugat ca "dialogul si solutiile interne trebuie sa fie calea de urmat si nu umblatul cu para la Inalta Poarta, ca pe vremea fanariotilor."

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb a declarat, sambata, ca saptamana viitoare va fi organizata o dezbatere publica in Parlamentul European cu privire la derapajele democratice din Romania, care se va finaliza cu o rezolutie, potrivit Agerpres. Europarlamentarul PSD avertizat ca, in cazul in care derapajele democratice vor continua in Romania, in cadrul dezbaterilor se poate invoca articolul 7 al Tratatului UE, care prevede sanctiuni institutionale, insa a precizat ca nu se doreste acest lucru.

Citeste si: