Premierul Emil Boc a declarat, sambata, dupa intalnirea cu europarlamentarii PDL, ca cere "imperativ PSD sa inceteze" acuzatiile facute in cadrul Parlamentului European si sa nu ceara blocarea fondurilor europene acordate Romaniei in 2012, in valoare de 6 miliarde de euro, considerand acest demers "batjocoritor la adresa romanilor". Premierul a adaugat ca "dialogul si solutiile interne trebuie sa fie calea de urmat si nu umblatul cu para la Inalta Poarta, ca pe vremea fanariotilor." Drept raspuns, liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, intr-o interventie telefonica la RTV, ca USL nu a spus ca va cere blocarea fondurilor europene

"Inteleg ca este an electoral si opozitia isi doreste cu ardoare sa ajunga la putere, dar trebuie sa aiba o limita. [...] Nu ne putem juca cu interesul Romaniei", fiind in joc cele 6 miliarde de euro pe care Romania vrea sa le obtina de la Uniunea Europeana in 2012, a declarat premierul.

Premierul a subliniat ca "dincolo de batalia politica interna, fireasca pentru democratie, este interesul tarii."

"PSD doreste sa castige puncte politice pe seama muncii romanilor", a adaugat Emil Boc.

Intr-o interventie telefonica la RTV, facuta in urma conferintei de presa a lui Emil Boc, liderul PSD Victor Ponta a declarat ca "nimeni din USL si Parlamentul European nu a vorbit, nici o secunda, despre fonduri europene. Premierul minte cu nerusinare." Acesta a adaugat ca, in discutiile cu PE, s-a vorbit despre problema comasarii alegerilor si despre deciziile repetate ale guvernului Boc de a-si angaja raspunderea pe diferite proiecte de lege.

Premierul Emil Boc s-a intalnit, sambata dupa-amiaza, cu europarlamentarii PDL, pentru a discuta despre actiunile politice ale formatiunii democrat-liberale in Parlamentul European, ca reactie la actiunile Partidului Social Democrat si ale Partidului National Liberal in forul legislativ european, scrie Mediafax citand surse politice.

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb a declarat, sambata, ca saptamana viitoare va fi organizata o dezbatere publica in Parlamentul European cu privire la derapajele democratice din Romania, care se va finaliza cu o rezolutie, potrivit Agerpres. Europarlamentarul PSD avertizat ca, in cazul in care derapajele democratice vor continua in Romania, in cadrul dezbaterilor se poate invoca articolul 7 al Tratatului UE, care prevede sanctiuni institutionale, insa a precizat ca nu se doreste acest lucru.

Luni, 16 ianuarie, la Strasbourg, presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, le-a spus liderilor grupurilor S&D si ALDE din Parlamentul European ca Romania se afla intr-un grav derapaj de la normele democratice, iar protestele din ultimele zile se datoreaza unor actiuni ale actualei puteri.

Citeste si: