Fotografia lui Martin Richard, copilul de 8 ani care a fost ucis in exploziile din Boston, a devenit simbolul tragediei care s-a petrecut luni in timpul maratonului, scrie The Boston Globe. Copilul se afla cu familia langa linia de sosire atunci cand au avut loc exploziile, iar mama si sora sa au fost ranite grav.

Peste 1.000 de persoane s-au strans intr-un parc din Dorchester, au aprins lumanari si s-au rugat in memoria lui Martin Richard, in timp ce pe internet si pe site-urile de socializare fotografia cu baiatul de 8 ani tinand in maini o foaie cu mesajul "No more hurting people. Peace" s-a transformat intr-o emblema a tragediei din Boston, scrie presa de peste Ocean.

Bill Richard, tatal copilului, era impreuna cu familia in timpul exploziei si a suferit rani usoare la picioare. Intr-o declaratie data marti publicitatii, acesta spune: "Dragul meu fiu Martin a murit din cauza ranilor suferite in atacul din Boston. Sotia si fiica mea sunt in recuperare, ambele avand rani grave. Le multumim familiei si prietenilor, celor pe care ii cunoastem si celor pe care nu i-am intalnit niciodata, pentru gandurile si rugaciunile lor".

Peste 1.000 de persoane s-au strans marti intr-un parc langa locuinta lui Martin - 16 aprilie

Familia urmarea maratonul in care se inscrisesera si prieteni apropiati din cartierul in care locuiesc, iar cu 15 minute inainte de explozie au plecat din locul in care se aflau si s-au apropiat de linia de sosire.

Dotty Willett povesteste ca atunci cand a auzit ca un copil de 8 ani a fost ucis s-a simtit coplesita, imaginandu-si durerea familiei. "Apoi am aflat ca noi eram familia", a declarat aceasta, citata de Boston Globe. Martin Richard era fiul varului ei.

Vecinii isi prezinta omagiile in fata casa baiatului ucis in explozii - 16 aprilie

Doua explozii puternice au avut loc luni, 15 aprilie, in apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston (statul Massachusetts, nord-estul SUA), in centrul orasului. Autoritatile americane au anuntat ca, in urma atacurilor, trei persoane au murit si circa 140 au fost ranite. Cel putin 17 dintre raniti sunt in stare critica, cu membre amputate si rani grave provocate de cele doua bombe improvizate.

Anchetatorii nu au identificat deocamdata vreo persoana sau vreo organizatie responsabila de atacuri, iar presedintele Barack Obama a cerut in mod expres americanilor sa nu faca speculatii legate de posibilii atacatori.

Citeste si: