​Ministrul iranian al Apararii, generalul Ahmad Vahidi, a lansat, miercuri, un nou avertisment cu privire la prezenta marinei americane in Golful Persic, scrie agentia iraniana de presa Mehr, citata de AFP. Oficialul iranian a subliniat ca administratia de la Teheran va face tot ce poate pentru a pastra securitatea in regiune, in conditiile in care "prezenta fortelor non-regionale in Golful Persic este nociva".

"Am sustinut intotdeauna ca prezenta fortelor non-regionale in Golful Persic este nociva si nu ar putea crea decat probleme. Si, prin urmare, am cerut intotdeauna ca acestea sa nu fie prezente pe aceasta cale maritima", a declarat generalul Vahidi, citat de agentia iraniana Mehr.

"Iranul va face totul pentru a pastra securitatea in stramtoarea Ormuz", un canal strategic, a adaugat generalul iranian.

In cursul zilei de marti, seful Armatei iraniene, Ataollah Salehi, citat de agentia oficiala IRNA, a avertizat ca Iranul "va trece la actiune" in cazul in care portavionul american John C. Stennis, identificat saptamana trecuta in zona stramtorii Ormuz unde marina iraniana efectueaza manevre navale, va mai fi observat in regiune.

In ciuda avertismentelor, Washingtonul a promis sa isi mentina navele de razboi trimise in zona Golfului, administratia de la Casa Alba catalogand declaratiile Iranului drept un semn al slabiciunii tarii si o dovada ca sanctiunile impotriva programului nuclear iranian dau roade.

Citeste si: