Experti: Explozia de la baza militara din Iran, parte a campaniei CIA si Mossad de eliminare a iranienilor implicati in dosarul nuclear
Sambata trecuta, o explozie puternica ce s-a produs la baza militara Amir Al-Momenin din Bidganeh, in apropiere de Karaj, la vest de capitala Teheran, a provocat cel putin 17 morti, intre care si un comandant al Garzii Revolutionare, generalul de brigada Hassan Moghaddam. Acesta s-a aflat in fruntea programului de rachete iraniene. Un oficial militar a spus ca deflagratia a avut loc din greseala, atunci cand militarii mutau lazile cu munitie. Deflagratia s-a soldat si cu 15 raniti, din care unii sunt in stare grava.
Ulterior, agentia oficiala IRNA a anuntat ca oamenii de stiinta iranieni au descoperit un nou virus informatic in sistemul lor. Potrivit informatiilor, ar fi vorba de o versiune mai sofisticata a viermelui Stuxnet, care anul trecut a afectat centrifugele iraniene.
Desi Iranul insista ca explozia de la baza militara a fost un simplu accident, iar virusul Duqu a fost anihilat, presa israeliana si mai multi experti americani afirma ca incidentele fac parte dintr-o operatiune sub acoperire a CIA si Mossad de a elimina pericolul nuclear iranian.
In plus, Daily News vorbeste de un alt "eveniment misterios": fiul unui lider ultra-conservator iranian a fost descoperit mort duminica, intr-o camera de hotel din Dubai, dupa ce, se pare, s-ar fi sinucis. Tatal sau a afirmat insa ca moartea tanarului este "suspecta" si a legat-o de explozia de la baza din Bidganeh, fara insa sa ofere detalii (n.red anul trecut, Israelul a fost acuzat ca a trimis mai multi agenti pentru a asasina un important lider Hamas, intr-o camera de hotel din Dubai).
Ce cred expertii despre aceste evenimente:
* incidentele din ultima perioada par sa faca parte din aceeasi campanie de asasinare a oamenilor de stiinta iranieni, declansata dupa 2007. Mossadul este considerat responsabil pentru eliminarea iranienilor implicati in dosarul nuclear
* explozia de la Bidganeh este similara cu cea de la o alta baza militara iraniana, din urma cu doi ani, pusa tot pe seama serviciului secret israelian. Daily News noteaza si declaratia ministrului israelian al Apararii, Ehud Barak, care a spus, referindu-se la explozia de sambata,"poate sa fie mai multe ca aceasta".
* analistul american Richard Silverstein, despre care se stie ca are contacte in armata israeliana, a afirmat ca explozia din Iran a fost opera Mossadului. Sursele sale sustin ca serviciul secret israelian a cooperat cu un grup iranian aflat in exil: Mujahedinii Poporului din Iran.
* informatii provenite din mai multe surse au indicat hackerii israelieni drept sursa a virusului Stuxnet, care a dereglat sistemul de computere al reactoarelor nucleare iraniene in 2010. Aparitia unui nou virus informatic, Duqu, care a afectat sistemul de computere iranian in acest an, este pusa de experti tot pe seama israelienilor: codul noului virus este bazat pe aceeasi sursa ca Stuxnet.
Niciun oficial israelian sau american nu a confirmat sau negat informatiile din ultimele zile.
Ultimele saptamani au fost martorele cresterii tensiunilor dintre Iran si dusmanii sai, Israelul si Statele Unite, care acuza guvernul de la Teheran ca urmareste sa creeze bomba nucleara. Iranul sustine insa ca programul sau atomic are doar o componenta civila.
SUA si Israelul nu au exclus utilizarea atacurilor aeriene impotriva centrelor de productie nucleara din Iran.
Presedintele israelian Shimon Peres a afirmat recent ca o solutie militara luata de comunitatea internationala la adresa programului nuclear al Iranului este mai probabila decat una diplomatica. Remarcile lui Peres au fost formulate la doar cateva zile dupa aparitia mai multor informatii potrivit carora premierul Benjamin Netanyahu ar cauta sprijinul ministrilor pentru o lovitura contra Iranului.
Ministrul iranian de externe, Ali Akbar Salehi, a declarat ca acuzatiile fac parte dintr-o lunga campanie dusa de americani impotriva tarii sale. La randul sau, ayatollahul Ahmad Khatami a avertizat luni AIEA sa nu devina "un instrument fara vointa in mainile Statelor Unite".

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Din pacate, cand e vorba de fanaticii lui allah, nu ai cum discuta normal cu ei, dialogul rational e imposibil pentru ca totul se bazeaza pe curan, pentru acesti oameni tot ce nu e scris acolo insemna ca ori nu exista ori trebuie distrus.
Dupa sute de atentate teroriste ale musulmanilor extremisti, sustinute din pacate de multi alti musulmani care insa ezita sa ucida cu mainile lor, absolut toate marile puteri, fara exceptie, s-au lamurit ca singura solutie viabila este eliminarea fizica a grupurilor teroriste si sefilor care propovaduiesc jihadul, razboiul impotriva celor care nu sunt musulmani.
China a lichidat sute de musulmani in Xinjiang, Rusia a procedat fara mila in Cecenia, zeci de mii de islamisti ceceni au disparut in razboi, USA a eliminat sute de mii de musulmani inarmati in Irak, Afganistan, Somalia, Sudan, Filipine, etc, o parte din tarile UE au intervenit chiar militar impotriva unor dictaturi din tari arabo-islamice.
Israelul intervine punctual, dar procedeaza la fel, elimina membrii gruparilor violente care vor razboi si trag cu obuze si rachete peste gardul din Gaza.
In Iran se aplica metode moderne de lupta, cu sabotaje, cu softuri, cu anihilarea unor personaje-cheie. Deocamdata functioneaza, dar eficienta e inca limitata, se castiga timp, dar nu e la fel de eficient ca o actiune decisiva.
The Halabja poison gas attack, also known as Halabja massacre or Bloody Friday, was a genocidal massacre against the Kurdish people that took place on March 16, 1988, during the closing days of the Iran–Iraq War, when chemical weapons were used by the Iraqi government forces in the Kurdish town of Halabja in Iraqi Kurdistan.The attack killed between 3,200 and 5,000 people, and injured around 7,000 to 10,000 more.
Da asta nu conteaza. Au facut rost de benzina ieftina pentru jeep-uri? Au facut.
In contextul asta: americanii si israelienii.
Asta a fost obiectiv militar, si nici nu e clar daca a fost atac militar, act de sabotaj, sau doar un Dorel iranian caruia-i placea sa jongleze cu grenadele.
Intrebarea e: in contextul asta cine e pe langa subiect?
Cat de ipocriti pot fi evreii si americanii! Cum ii acuza ei pe iranieni de intentii violente cand ei insisi sunt printre cele mai agresive state din lume!
E valabil pentru ambele tabere.