Simultan cu alegerile europarlamentare, duminica au avut loc alegeri partiale pentru primari, consilii locale sau presedinti de CJ in alte 19 de judete. Uniunea Social Democrata (PSD-UNPR-PC) nu a avut nicio problema in a castiga majoritatea colegiilor din tara. Florin Birsasteanu (PSD) a castigat fotoliul de deputat in Colegiul 3 din Timisoara unde Daniel Funeriu a fost doar pe locul 3, Mihnea Costoiu a fost ales senator de Gorj cu 51% din voturi, Ilie Nastase a castigat mandatul de senator in Colegiul 8 din Bucuresti, Ovidiu Silaghi a castigat fotoliul de deputat in Colegiul 2 Satu Mare, Sorin Marica (PSD) a castigat alegerile de deputat in Colegiul Hateg - Calan, iar Florin Tecau (PSD) a castigat presedintia Consiliului Judetean Arges (numaratori paralele PSD).

Candidatul Aliantei PSD-UNPR-PC pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, Florin Tecau, a obtinut peste 60% din voturile exprimate, scrie site-ul local de stiri epitesti.ro, care citeaza numaratoarea paralele efectuata de partide.

Tecau a candidat din postura de presedinte interimar al Consiliului Judetean, dupa ce la inceputul acestui an prefectul Cristian Soare a semnat ordinul privind incetarea mandatului sefului CJ Arges, Constantin Nicolescu, in conditiile in care Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al conflictelor de interese de catre Nicolescu, potrivit Mediafax.

Florin Birsasteanu (PSD) a castigat fotoliul de deputat in Colegiul 3 din Timisoara la alegerile parlamentare partiale desfasurate duminica. Potrivit numaratorii paralele realizate de partide, Birsasteanu a castigat cu 40%, fiind urmat de liberalul Viorel Coifan (26%) si de fostul ministru Daniel Funeriu (PMP) cu 18%. Fotoliul de deputat din Colegiul 3 din Timisoara ramasese vacant dupa demisia din Parlament a Mariei Grapini (PC) care a candidat la alegerile europarlamentare. In Colegiul 3 din Timisoara s-a inregistrat cea mai scazuta prezenta la urne dintre cele 8 colegii din tara in care s-a votat duminica in cadrul alegerilor parlamentare partiale - 18,01%.

Ministrul Invatamantului Superior si Cercetarii Stiintifice, Mihnea Costoiu, a castigat, potrivit numaratorii paralele a PSD, alegerile partiale pe Colegiul 2 Senat, cu un scor de 51%, informeaza Agerpres. Sapte candidati si-au depus candidaturile la Biroul Electoral Judetean (BEJ) pentru a ocupa aceasta functie. Postul pe Colegiul 2 Senat a ramas vacant dupa ce fostul senator social-democrat Toni Grebla a fost numit judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

In cursa pentru mandatul de senator din Colegiul 8 Bucuresti au fost inscrisi inca sase candidati: Constantin Petru Luhan (PDL), Cristina Pastrama (PNL), Ruxandra Maria Dragomir (PMP), Iulian Craciun (PNTCD), Aurel Cristian Radan (FC) si Gheorghe Chiran (PPDD).

Site-ul postului de televiziune Romania TV anunta ca fosta mare atleta Gabi Szabo (PSD) ar fi pierdut alegerile din Ilfov

Sorin Marica, candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile parlamentare partiale din Colegiul nr. 3 Tara Hategului - Calan - Tinutul Padurenilor, a obtinut cele mai multe voturi din partea alegatorilor, potrivit numaratorii paralele realizate de PSD Hunedoara, relateaza site-ul local de stiri hunedoaramea.ro.

Sorin Marica, primar al comunei Salasu de Sus, va trebui sa renunte la mandat pentru a ocupa locul de deputat lasat vacant de fostul liberalul Dan Radu Rusanu, care a demisionat in primavara anul trecut pentru a prelua sefia Autoritatii de Supraveghere Financiara. Acesta este acum arestat preventiv.

Fostul presedinte al PNL Satu Mare Ovidiu Silaghi, candidat din partea Aliantei PSD-UNPR-PC pentru postul de deputat in Colegiul 2 Satu Mare, a obtinut aproape jumatate din voturile exprimate in zona respectiva din judet, conform sondajului exit-poll comandat de PNL, transmite satumareonline.ro.

Astfel, potrivit sursei citate, in Colegiul 2 din judetul Satu Mare, Ovidiu Silaghi a obtinut in jur de 47%, Nagy Szabolcs de la UDMR 24%, Ileana Blidar de la PDL 10%, Dan Diaconescu PP-DD 9%, Sergiu Babasan - Forta Civica 7% si Laura Bota - PMP 3%.

Marii castigatori ai scrutinului de duminica au sarbatorit intai la sediul PSD, apoi la sediul de campanie al lui Ovidiu Silaghi, situat peste drum de sediul PNL din Satu Mare.