Florin Birsasteanu (PSD) a castigat fotoliul de deputat in Colegiul 3 din Timisoara la alegerile parlamentare partiale desfasurate duminica. Potrivit numaratorii paralele realizate de partide, Birsasteanu a castigat cu 40%, fiind urmat de liberalul Viorel Coifan (26%) si de fostul ministru Daniel Funeriu (PMP) cu 18%. Fotoliul de deputat din Colegiul 3 din Timisoara ramasese vacant dupa demisia din Parlament a Mariei Grapini (PC) care a candidat la alegerile europarlamentare.

In Colegiul 3 din Timisoara s-a inregistrat cea mai scazuta prezenta la urne dintre cele 8 colegii din tara in care s-a votat duminica in cadrul alegerilor parlamentare partiale - 18,01%.

"Am simtit o mobilizare exemplara, toata lumea a dorit sa demonstram ca Timisoara poate avea o alternativa rosie de dezvoltare. Sunt extrem de satisfacut ca am reusit sa castigam in fieful domnului Robu, demonstrand inca o data ca adevarata forta am fost noi si nu dansii", a declarat Florin Birsasteanu. "Diferenta e aproape dubla in absolut toate sectiile de votare numarate", a afirmat si eputatul Sorin Grindeanu, seful de campanie al PSD Timisoara, citat de OpiniaTimisoarei.ro.

Potrivit lui Grindeanu, Florin Birsasteanu a obtinut 5.000 de voturi in 51 sectii de votare, din cele 53, in timp ce Viorel Coifan a obtinut 2.500 de voturi.