Mai multi cititori HotNews.ro au semnalat cazuri in care s-a copiat la examenele de anul acesta din cadrul Evaluarii Nationale. "In satul Petresti, judetul Dambovita, profesorii au scris raspunsurile pe tabla. Ca dovada, toti elevii au luat note peste 7", scrie cititorul Catana Ionut. Un alt cititor, care semneaza Catalin, spune: "In scoala mea s-a copiat in fiecare sala fara nici o remuscare. Supraveghetorii vorbeau intre ei si chiar daca vedeau ca se copiaza nu s-a luat nici o masura". Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, vorbea in luna mai de politica ministerului de toleranta zero fata de frauda, iar HotNews.ro a facut un inventar al metodelor de copiat la examenele nationale.

Citeste ce scriu cititorii HotNews.ro:

@.gandire gresita

Da, la mine in scoala s-a copiat de s-a rupt, sa nu mai zic de aia de la scoala. Unul care are vreo 100 de absente pe semestru a reusit sa ia 8.9 la romana si 8.5 la mate, si de abia trecea clasa.

inna

Examenul de evaluare nationala din punctul meu de vedere a fost o cacealma. Nu este posibil ca la un examen sa participe ca profesori supraveghetori, profesorii scolii respective. La anumite scoli din Ploiesti profesorii au lasat elevii sa se inspire. Este inadmisibil ca un elev mediocru la examenul de evaluare nationala sa aiba media generala peste 9. Invatamantul a ajuns de rasul rasului, nimeni nu-si mai da nici macar un minim de interes. Rusine sa va fie domnilor supraveghetori.

Stancu Ghita

Da... s-a copiat foarte muuult si grav. Localitatea Petresti, judetul Dambovita. Profesorii au scris raspunsurile elevilor pe tabla! Vi se pare corect?

Catana Ionut

In satul Petresti, judetul Dambovita, profesorii au scris raspunsurile pe tabla. Ca dovada, toti elevii au luat note peste 7.

Catalin

Sunt unul dintre participantii la examene. Desi multi spun ca nu s-a copiat nu este adevarat. In scoala mea s-a copiat in fiecare sala fara nici o remuscare. Supraveghetorii vorbeau intre ei si chiar daca vedeau ca se copiaza nu s-a luat nici o masura.

andrei

Eu nu am auzit pe nicaieri sa se copieze. La mine in sala nu a copiat nimeni. Profesorii supraveghetori erau atenti la noi. In nicio sala din scoala nu s-a copiat. Totul a decurs normal atat la scoala mea, cat si la celelalte scoli din orasul Cluj (din ce am auzit eu). Poate pe la tara sa se fi copiat in unele sali, dar nu cred ca a fost general. Cei care zic ca se copiaza ori sunt mosi care habar n-au cum se da examenul ori sunt tot felul de frustrati care vor sa arunce cu mocirla in generatia care da acum examenul. Elevii sunt cel putin la fel de bine pregatiti ca acum 10-20 de ani si rezultatele elevilor romani la olimpiadele si concursurile internationale dovedesc asta. Ar trebui ca batranii sa aibe mai mult respect pentru generatia noastra. Apropo, eu am reusit sa iau examenele cu media 9.46 si nu am copiat deloc. Am invatat si m-am pregatit. Si multi colegi au avut medii mari.

  • Povesteste cum s-au desfasurat in scoala ta examenele de anul acesta din cadrul Evaluarii Nationale si daca elevii au putut copia

Citeste si: