Rezultatele la evaluarea nationala au fost afisate simultan la ora 11:00 in unitatile scolare din Capitala. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat ca in Bucuresti s-au inscris pentru sustinerea probelor examenului national de evaluare aproximativ 14.400 de candidati. La nivelul intregii tari, la evaluarea nationala au participat peste 220.000 de absolventi de clasele a VIII-a.

  • Spune cum s-au desfasurat examenele Evaluarii Nationale anul acesta in scoala ta si daca s-a copiat

Reprezentantii Ministerului Educatiei au declarat pentru HotNews.ro ca asteapta o centralizare a datelor de la Inspectoratele Scolare si abia dupa finalizarea contestatiilor vor putea comunica informatii referitoare la note si o comparatie cu anii trecuti. Rezultatele examenelor sunt afisate la avizierul fiecarei scoli si, in putine cazuri, si pe site-urile unitatilor de invatamant. In Bucuresti au fost eliminati doi candidati la evaluarea nationala la limba si literatura romana, din totalul de trei la nivel de tara. Rezultatele evaluarii nationale vor fi luate in calcul la media de admitere la liceu.

Descarca de aici REZULTATELE la Evaluarea Nationala din sase judete

"Procente de promovare nu pot comunica pana cand nu se vor rezolva si contestatiile si vor fi afisate rezultatele finale, in fiecare unitate scolara", a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu. Acesta a explicat ca rezultatele finale vor fi afisate luni, 27 iunie, intre orele 10:00 si 12:00, la fiecare unitate scolare.

La nivelul Bucurestiului au absentat de la Evaluarea Nationala 60 de elevi inscrisi la examen. "Nu au fost evenimente deosebite, comisia si-a desfasurat serios activitatea, iar cuvantul potrivit pentru derularea examenului este normalitate", a precizat Banu.

Notele si mediile de la examenele de Evaluare Nationala nu au fost publicate inca online pe site-urile inspectoratelor scolare pentru ca "este o situatie provizorie", a precizat Marian Banu. Acesta a anuntat ca, in Bucuresti, toate mediile de la Evaluarea Nationala si mediile claselor V-VIII vor fi postate on-line pe siteul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti dupa rezolvarea contestatiilor, pe 27 iunie. La nivel national, reprezentantii Ministerului Educatiei au declarat pentru HotNews.ro ca rezultatele finale nominale ale examenelor din cadrul Evaluarii Nationale nu vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educatiei, iar Inspectoratele Scolare Judetene vor decide daca le vor publica online sau nu.

Vezi aici Subiectele si Baremele de la examenele de Limba si Literatura Romana, Limba Materna si Matematica

Evaluarea nationala s-a incheiat miercuri cu proba la matematica. In 2011 Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a s-a desfasurat in perioada 20-22 iunie, la test fiind inscrisi peste 220.000 de elevi.

Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 24 iunie, pana la ora 14.00. In aceeasi zi, intre orele 14.00 si 18.00, pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in 25 si 26 iunie. Afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii, va avea loc in data de 27 iunie.

Citeste si:

Inscrierea la liceu - Descarca de aici FISA DE INSCRIERE IN CLASA A IX-A

Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala constitutie unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat, potrivit ordinului nr. 4802/ 31.08.2010, privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011-2012.

Inscrierea in licee de stat in clasa a IX-a se face fara examen, pe baza mediei de admitere.Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor la limba materna.

Media de admitere este media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a.

Vezi Metodologia de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011-2012

Inscrierea in clasa a IX-a, la invatamantul de zi, a absolventilor de gimnaziu (cu exceptia celor care candideaza pentru licee/clase pentru care se sustin probe de aptitudini, a celor care solicita inscrierea in invatamantul special si a celor care candideaza pe locurile speciale pentru romi) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.

Media generala la Evaluarea Nationala va fi calculata, indiferent daca una sau mai multe din notele obtinute la evaluarea nationala sunt inferioare notei cinci. Media de admitere se calculeaza, indiferent daca media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a este inferioara notei cinci.

Modul de completare al Fisei de inscriere in Anul Scolar 2011-2012: (Sursa: admitere.edu.ro)

1. Observatie: Campul Nr.inreg, care se gaseste in partea dreapta - sus nu se completeaza. El reprezinta numarul de inregistrare pe care il va primi fisa de inscriere in momentul depunerii ei.

2. Se completeaza urmatoarele campuri in fisa de inscriere:

  • Codul numeric personal (camp obligatoriu)
  • Data nasterii (camp obligatoriu)
  • Numele (camp obligatoriu)
  • Init. tatalui (camp obligatoriu) - initala tatalui
  • Prenumele (camp obligatoriu)
  • Cod judet - cod scoala provenienta (camp obligatoriu) - se observa ca sunt doua seturi de casute. In primul set se introduce codul judetului, iar in al doilea set se introduce codul scolii de provenienta. (Exemplu: un elev din Vaslui, introduce la codul judetului VS, pentru Bucuresti se va completa cu B, iar celalalt camp se completeaza cu codul scolii de provenienta). Codul scolii de provenienta se gaseste in brosura editata de inspectoratul scolar judetean sau in lista scolilor din sectiunea Planul de scolarizare 2011.
  • Denumire (camp obligatoriu) - reprezinta numele scolii de provenienta.
  • Media evaluare nationala (camp obligatoriu) - media generala obtinuta de candidat la evaluarea nationala sustinuta in clasa a VIII-a.
  • Media teze nationale - media candidatului la tezele cu subiect unic sustinute in clasa a VIII-a pentru seriile 2008 si 2009 (respectiv media la testele nationale pentru seriile 2004-2007).
  • Media claselor V-VIII (camp obligatoriu) - media candidatului pe parcursul celor 4 ani de studiu.
  • Media admitere (camp obligatoriu) - media de admitere a candidatului calculata conform formulei din algoritmul de repartizare. 
  • Nota evaluare nationala limba romana / Nota teze nationale limba romana VIII 1 (camp obligatoriu) - reprezinta nota candidatului obtinuta la evaluarea nationala la limba romana sau nota candidatului la tezele nationale la proba de limba romana pe semestrul 1 din cls. a VIII-a. (seria precedenta 2009 inclusiv)
  • Nota teze nationale limba romana VIII 2 - reprezinta nota candidatului obtinuta la tezele nationale la proba de limba romana pe semestrul 2 din cls. a VIII-a. (seria precedenta 2009 inclusiv)
  • Nota evaluare nationala matematica / Nota teze nationale matematica VIII 1 (camp obligatoriu) - reprezinta reprezinta nota candidatului obtinuta la evaluarea nationala la matematica sau nota candidatului obtinuta la tezele nationale la proba de matematica pe semestrul 1 din cls. a VIII-a. (seria precedenta 2009 inclusiv)
  • Nota teze nationale matematica VIII 2 - reprezinta nota candidatului obtinuta la tezele nationale la proba de matematica pe semestrul 2 din cls. a VIII-a. (seria precedenta 2009 inclusiv)
  • Disciplina la alegere - se va completa disciplina la care se vor sustine tezele nationale. Aceasta poate fi Istorie sau Geografie. (seria precedenta 2009 inclusiv)
  • Nota teze nationale istorie/geografie VIII 1 - reprezinta nota candidatului obtinuta la tezele nationale la proba de istorie/geografie pe semestrul 1 din clasa a VIII-a. (seria precedenta 2009 inclusiv)
  • Nota teze nationale istorie/geografie VIII 2 - reprezinta nota candidatului obtinuta la tezele nationale la proba de istorie/geografie pe semestrul 2 din clasa a VIII-a. (seria precedenta 2009 inclusiv)
  • Nota evaluare nationala limba materna / Nota teze nationale limba materna VIII 1 - este compus din doua zone: una destinata codului limbii si o alta destinata notei primite de candidat la evaluarea nationala la limba materna sau la tezele nationale la limba materna pe semestrul 1 din clasa a VIII-a (pentru seria precedenta 2009 inclusiv). Aceasta nota va participa la calculul mediei de admitere. Codul limbii va fi preluat din brosura editata de inspectoratul scolar judetean.
  • Nota teze nationale limba materna VIII 2 - este compus din doua zone: una destinata codului limbii si o alta destinata notei primite de candidat la tezele nationale la limba materna pe semestrul 2 din clasa a VIII-a. Aceasta nota va participa la calculul mediei de admitere. Codul limbii va fi preluat din brosura editata de inspectoratul scolar judetean si va fi acelasi cu cel de la campul Nota teze nationale limba materna VIII 1. (seria precedenta 2009 inclusiv)
  • Nota la proba de limba materna - este compus din doua zone: una destinata codului limbii si o alta destinata notei primite de candidat la proba de limba materna. Codul limbii va fi preluat din brosura editata de inspectoratul scolar judetean.
  • Nota la proba de limba moderna - este compus din doua zone: una destinata codului limbii si o alta destinata notei primite de candidat la proba de limba moderna. Codul limbii va fi preluat din brosura editata de inspectoratul scolar judetean.
  • Optiuni (camp obligatoriu) - reprezinta lista optiunilor alese de candidat. Ordinea optiunilor de pe fisa este semnificativa, prima optiune exprimata este luata in considerare inaintea celorlalte optiuni. Fiecare optiune este formata din 3 cifre. Codul optiunilor se preiau din brosura editata de inspectoratul scolar judetean sau din listele care se vor gasi in sectiunea Planul de scolarizare 2011.
  • Diriginte (camp obligatoriu) - semnatura dirigintelui candidatului.
  • Candidat (camp obligatoriu) - semnatura candidatului.
  • Parinte (camp obligatoriu) - semnatura parintelui candidatului.