Rezultatele nominale obtinute de elevii din Bucuresti la Evaluarea Nationala 2011 vor fi postate online dupa finalizarea contestatiilor, pe 27 iunie. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti, Marian Banu, care a declarat pentru HotNews.ro ca rezultatele finale vor fi publicate pe siteul Inspectoratului. La nivel national, Ministerul Educatiei nu va publica online rezultatele nominale ale fiecarui absolvent de gimnaziu, insa va publica "o centralizare pe transe de note, o statistica" a rezultatelor la nivel national.

In acest moment, notele pe care le-au obtinut elevii la Evaluarea Nationala sunt afisate doar la avizierele scolare. Este vorba despre rezultatele anuntate inainte de depunerea si rezolvarea contestatiilor, astfel ca "este o situatie provizorie si putem incurca copiii si parintii daca le afisam online, pentru ca ei mai au inca un pas pe care il pot face: pot face contestatii", a declarat Marian Banu. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti a precizat, insa, ca mediile obtinute de toti elevii din Capitala la Evaluarea Nationala si mediile claselor V-VIII vor fi postate on-line pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti dupa rezolvarea contestatiilor, pe 27 iunie.

De cealalta parte, reprezentantii Ministerului Educatiei au declarat pentru HotNews.ro ca rezultatele nominale de la Evaluarea Nationala nu vor fi publicate online pe site-ul ministerului. Va fi afisata, insa, in cursul saptamanii viitoare, o centralizare pe transe de note, o statistica a notelor obtinute la Evaluarea Nationala 2011 in toata tara. Dupa repartitia computerizata a elevilor la liceu, toate rezultatele vor fi afisate pe admitere.edu.ro.

Revenind la rezultatele Evaluarii Nationale, in conditiile in care Inspectoratele Judetene nu sunt obligate prin lege sa afiseze online aceste rezultate, fiecare Inspectorat Scolar Judetean va decide ce face in acest sens.

Citeste si: