Vezi din ce castiga milioane de euro si cu cine face afaceri George Brailoiu, romanul care a cumparat documentele lui Emil Cioran

de Raluca Pantazi, Victor Cozmei     HotNews.ro
Vineri, 8 aprilie 2011, 14:54 Actualitate | Esenţial


Compania KDF Energy, care a cumparat la licitatia de joi, 7 aprilie, din Paris intregul lot de documente care i-a apartinut lui Emil Cioran, este detinuta, potrivit datelor de la Registrul Comertului, in intregime de avocatul George Brailoiu. Descris in presa ca facand parte dintre "baietii destepti din energie", Brailoiu conduce o companie care se ocupa cu vanzarea de certificate de emisii de gaze cu efect de sera. Potrivit datelor de la Registru si din presa, KDF Energy a cunoscut o crestere agresiva in ultimii ani, avand in 2009 o cifra de afaceri de 100 de milioane de euro. Alte ziare au scris ca George Brailoiu a lucrat timp de trei ani in Turkmenistan, unde a condus o firma de consultanta care presta servicii pentru Turkmengaz (a doua companie de profil din lume, dupa Gazprom). "Acolo m-am format ca om de afaceri".
 • Vezi cum a evoluat KDF Energy: in 2009 se prezenta drept singura companie romana la Summitul de la Copenhaga si prima in pozitia de a participa la deciziile UE si ONU in reglementarea pietei emisiilor de gaze cu efect de sera.
Potrivit Datelor din Registrul Comertului, George Brailoiu este asociat in doua firme. Detine 100% din KDF Energy, companie cu 5 angajati care in 2009 a avut o cifra de afaceri de 422.475.566 RON si un profit brut pe 2009 de 5.962.157 RON.

A doua firma in care George Brailoiu apare ca asociat cu 74,7% din actiuni este Red Point Petroleum Grup, care are ca obiectiv principal de activitate extractia hidrocarburilor. Potrivit datelor din Registrul Comertului (Data ultimei inregistrari la RC 30-03-2007), unul dintre asociati este un cetatean din Turkmenistan, Azat Hajimov, care detine 20% din actiuni.

De asemenea, unul dintre administratorii firmei este tot un cetatean din Turkmenistan, Annamamed Mamedov. Firma nu are date de bilant pentru anii 2009 si 2008.

Potrivit informatiilor din presa, neconfirmate de probe, Red Point Petroleum ar fi controlata indirect de catre omul de afaceri Anatoli Stati, prin intermediul partenerilor sai de afaceri din Turkmenistan.

In 2009, Vladimir Voronin i-a acuzat pe Anatoli Stati si pe fiul sau, Gabriel Stati, ca au finantat tentativa de lovitura de stat in Chisinau. Gabriel Stati a fost arestat atunci in Ucraina si eliberat la putin timp dupa. Anatol Stati a construit una dintre cele mai mari averi din Republica Moldova: holdingul Ascom Group, evaluat la peste 2 miliarde de dolari. Grupul Ascom, controlat de familia Stati, era in 2009 asociat in Romania cu compania CONFIND. Unul dintre administratorii companiei mixte era Ion Popa, fost director general al Petrom.

In 2010, presa scria ca omul de afaceri Gabriel Stati era cel mai bogat om din Republica Moldova. Tot jurnalistii au speculat la un moment dat, fara a prezenta vreo dovada in acest sens, ca omul de afaceri ar avea legaturi cu Dinu Patriciu. In 2009, publicatia Vot.ro scria ca Anatol Stati controleaza doua companii de exploatarea gazelor din Kazahstan, prin intermediul carora ar detine aproape 10% din extractia de gaze a Kazahstanului. 

Site-ul companiei, kdfenergy.com, este inregistrat de catre SC Kondratieff Energy SRL prin Prodan Nicolae. Kondratieff Energy este vechea denumire a companiei lui Brailoiu, care in 2006 i-a schimbat numele in KDF Energy.

UPDATE George Brailoiu, contactat de HotNews.ro: "Nu il cunosc pe Anatol Stati. Stiu cine este, dar nu are legatura Anatol Stati cu Fondul Cioran"

Contactat de HotNews.ro, George Brailoiu a declarat ca a fost sunat de Ministerul Culturii, de Biblioteca Centrala Universitara si de Academia Romana. Ministerul Culturii l-a invitat la o intalnire cu ministrul Kelemen Hunor. In ceea ce priveste traseul sau profesional, George Brailoiu a evitat sa dea prea multe informatii. Iata declaratiile lui George Brailoiu:

Intrebat cum a ajuns sa faca afaceri cu certificate de emisii de gaze cu efect de sera, avocatul George Brailoiu a raspuns:
 • Eu lucrez piete externe de multi ani. Cum am ajuns? Am inceput atunci cand in Romania nici nu se banuia ca asta o sa fie o afacere.
 • Mi-am dezvoltat afacerea mea in Europa. Am creat o firma care s-a dezvoltat. Noi suntem prezenti in mai multe tari.
 • In Balcani avem o pozitie destul de serioasa, zic eu, pe piata noastra. Lucram pe bursele din strainatate. Avem o echipa titrata care provine din sistemul bancar, in mare parte.
 • Compania mea a cumparat lotul Cioran pentru simplul motiv ca nu indeplineam in ultima secunda... Noi ne-am inscris in ultima ora pentru ca am aflat intamplator. Si era vorba de garantii bancare, de modul de a te misca intr-o tranzactie internationala intr-o ora.
 • Aici nu discutam de licitatia care are loc la Mariott la etajul unu. Discutam de garantii, discutam de reguli serioase si nu puteam sa ma misc atat de repede. Pur si simplu asta a fost decizia oportuna.
 • Este o companie extrem de serioasa (KDF Energy, n.red.) care, din profit, isi permite sa faca aceasta donatie. Daca nu aveam profitul, nu faceam donatia.
 • Nu il cunosc pe Anatol Stati. Stiu cine este, dar nu are legatura Anatol Stati cu Fondul Cioran.
Despre documentele care i-au apartinut lui Emil Cioran:
 • M-a contactat Ministerul Culturii, Biblioteca Centrala Universitara, mi-a trimis un SMS Academia Romana. M-o fi si sunat, dar eu nu pot sa raspund la atatea telefoane, ca deja am inebunit astazi.
 • Nu am luat nicio hotarare. Noi suntem acum in faza in care definitivam tranzactia. Asta inseamna ca urmeaza sa primim factura, sa primim contractul, sa merg in Paris sa discut cu organizatorii licitatiei, apoi sa discut cu una din institutiile statului care se va ocupa de transport, de asigurare. Nu ma pricep, dar sunt multe detalii care trebuie puse la punct.
 • Lumea se grabeste sa afle unde se vor duce. Le voi dona, am hotarat asta inainte sa particip la licitatie si nu stiu cui. Cuiva care cu siguranta va avea grija mare de tot fondul. Asta a fost si ratiunea pentru care am supralicitat. Era pacat ca o parte din fond sa nu ajunga in Romania.
 • Intrebat daca institutiile care l-au contactat i-au cerut sa le doneze lor documentele, Brailoiu a precizat: Nu neaparat. Am primit telefoane pentru felicitari si am fost invitat de ministrul Culturii, dar nu mi-a cerut el nimic. Asta este decizia mea. Nu trebuie sa-mi sugereze cineva. O sa stau de vorba cu oameni care sunt avizati sa-mi recomande si o sa iau o decizie in urma unor consultari, nu dupa ureche.
 • Ministerul Culturii m-a sunat sa ma invite la o intalnire cu domnul ministru si o sa discutam atunci cand ma voi vedea cu domnia sa.
 • Ca, practic, institutiile sunt sub obladuirea Ministerului Culturii si statul roman este adevaratul beneficiar.
 • Statul roman nu a pierdut, a castigat tot. Prin gestul meu, a castigat absolut tot. 

Despre George Brailoiu si KDF Energy


George Brailoiu este avocat de profesie, in varsta de 42 de ani. In 2010, Gandul scria ca cea mai spectaculoasa crestere a cifrei de afaceri in 2009 a inregistrat-o "o companie din sectorul energetic, asa-numitii baieti destepti. KDF Energy SRL din Bucuresti si-a sporit de 100 de ori cifra de afaceri fata de 2008, ajungand la un rulaj de 100 milioane de euro".

Compania KDF Energy a fost infiintata in 2002, iar pana in 2008 a activat numai in domeniul consultantei pe probleme de energie. In prezent, compania se ocupa cu vanzarea de certificate de emisii de gaze cu efect de sera. Potrivit publicatiei Ziarul Financiar, printre clientii KDF Energy se numara rusii de la Mechel, care in 2009 "au facut rost de 7 milioane de euro din vanzarea certificatelor" de emisii de gaze cu efect de sera. 

Potrivit site-ului companiei, KDF Energy activeaza si pe pietele din Grecia, Cipru, Bulgaria, Lituania, Letonia si Estonia si are reprezentante regionale in Grecia, Lituania si Bulgaria.
 • In 2009, cifra de afaceri a companiei a pornit de la zero si a atins 100 de milioane de euro, cea mai mare parte a volumului de certificate vandut provenind din Romania. In afara de cei mai mari poluatori - precum ArcelorMittal, complexele energetice sau jucatorii din ciment, Brailoiu sustine intr-un interviu acordat Business Magazin ca are drept clienti "pe cei mai multi poluatori din Romania".
In Bulgaria, KDF Energy si-a deschis in 2010 un birou la Plevna. "Este una dintre cele mai importante piete din Europa din punctul de vedere al certificatelor de carbon datorita productiei mari de energie, o piata mai mare ca Romania", declara Brailoiu, care evalueaza la 700 de milioane de euro valoarea certificatelor tranzactionabile din Bulgaria.
 • Inainte sa infiinteze KDF Energy Romania in 2002, Brailoiu a lucrat in perioada 1998-2000 in sistemul bancar, potrivit Money.ro. Din 2003 pana in 2007 a lucrat in Turkmenistan, unde a condus o firma de consultanta care presta servicii pentru Turkmengaz (a doua companie de profil din lume, dupa Gazprom), scrie Ziarul Financiar. "Acolo m-am format ca om de afaceri", a declarat Brailoiu pentru sursa citata, precizand ca Ashgabat, capitala tarii, "este o destinatie de business foarte importanta si, mai ales, vibranta; toate companiile mari din lume au sedii acolo, ai acces la discutii si tranzactii cat tot bugetul Romaniei frecvent".
In 2007, principalele activitati ale lui Brailoiu erau yachtingul si bursa. Se inscrisese in cluburi precum cele din Sardinia sau din New York, participa la cupe de yachting celebre si dadea mana acolo cu cei mai importanti bancheri si oameni de afaceri ai lumii, scrie ZF.ro.
 • In decembrie 2009, KDF Energy se prezenta drept singura companie de profil din Romania prezenta la Conferinta Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice de la Copenhaga. "Ne dorim sa fim cat mai la curent in ceea ce priveste cele mai noi tendinte din domeniul mediului, energiei si noilor tehnologii", declara Casiana Fometescu, reprezentant KDF Energy la Summit-ul ONU privind schimbarile climatice de la Copenhaga, potrivit Mediafax.
 • In ianuarie 2010, KDF Energy, Intercapital Invest si Sibex au realizat prima tranzactie intermediata la bursa in Romania cu certificate de emisii de gaze cu efect de sera (EUA) (Sursa). 
 • In februarie 2010, compania a cumparat de la firma Lotus Petroleum 15% din zacamantul de gaze naturale de la Fauresti (judetul Valcea). "Productia de gaze naturale e urmatorul sector pe care ne vom concentra. Vom cumpara in continuare zacaminte", a declarat Brailoiu, citat de Money.ro.
 • Tot in 2010, compania a obtinut licenta de furnizare de gaze naturale si de energie electrica. "Ne propunem sa facem un trading complet, cu energie, gaze si certificate de emisii. Din toamna vom incepe achizitia de energie de pe OPCOM si de gaze de la importatorii din Rusia", spunea Brailoiu anul trecut, intr-un interviu acordat ZF.ro.
 • In noiembrie 2010, KDF Energy anunta ca a fost selectata de catre Asociatia Internationala de Tranzactionare a Emisiilor (IETA - International Emissions Trading Association) sa fie membru in doua grupuri de lucru care fac lobby pe langa Comisia Europeana, respectiv Conventia Cadru a Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice (UNFCCC - United Nations Framework Climate Change Convention). "KDF Energy devine prima companie din tara noastra careia ii este recunoscuta expertiza la acest nivel. Specialistii sai vor fi in pozitia de a participa la deciziile care contureaza politicile viitoare ale UE si ONU in reglementarea pietei emisiilor de gaze cu efect de sera", scrie Bursa.ro.
 • In martie 2011, KDF Energy a obtinut in instanta anularea avizului Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) de la inceputul anului trecut prin care certificatele de emisii de gaze cu efect de sera (CO2) erau calificate drept valori mobiliare, adica nu puteau fi tranzactionate decat pe anumite piete, carora li se aplicau prevederile legislatiei pietei de capital autohtone. Decizia instantei poate fi atacata, insa cu recurs, potrivit Bursa.
Motivul invocat de conducerea KDF a fost ca avizul CNVM ar fi blocat piata de certificate de emisii de gaze cu efect de sera, pentru ca jucatorii nu ar mai fi stiut dupa ce reguli sa tranzactioneze, avand in vedere ca Ministerele de Finante si cel al Economiei au calificat certificatele CO2 drept "marfuri", in consecinta, purtatoare de TVA, avand un regim fiscal diferit de cel aplicabil valorilor mobiliare.

De cealalta parte, CNVM a sustinut ca tranzactionarea certificatelor CO2 prin bursa, ca valori mobiliare, ar duce la o mai mare transparenta a schimburilor cu aceste instrumente si ar elimina companiile de intermediere, nesupravegheate de vreo autoritate.

In aprilie 2011, Adrian Simionescu, seful "Vienna Investment Trust", declara pentru Bursa ca "la nivelul Comisiei Europene s-a luat in discutie modificarea legislatiei astfel incat certificatele CO2 sa fie tranzactionate doar pe pietele reglementate. Cu siguranta ca nu va mai conta decizia instantei autohtone care a anulat avizul CNVM care prevedea acest lucru si va trebui sa ne supunem. Cand CNVM a luat decizia sa catalogheze certificatele drept valori mobiliare au primit felicitari de la nivel european. Acum se vede ca se incearca si la nivelul UE emiterea unor reglementari similare".

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

17855 vizualizari

 • +20 (24 voturi)    
  baietii destepti din energie (Vineri, 8 aprilie 2011, 15:04)

  nisa [anonim]

  Dl. Brailoiu a demonstrat ca este destept si la propriu si la figurat. Bravo lui!
  Poate ca 500 000 euro nu reprezinta un capat de tara pentru dumnealui, dar a fost singurul care a facut acest gest! Sa speram ca nu se ragindeste si documentele in cauza vor ajunge acolo unde trebuie!
  Felicitari domnule si sanatate!
  • +2 (4 voturi)    
   ziaristii lui peste (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 9:18)

   N.N [anonim] i-a raspuns lui nisa

   Singura intrebare pe care o am pentru ziaristi este de ce acum si-au adus aminte de acest domn Brailoiu .
   Nu stiu cine este, dar un singur lucru am aflat :ca a cumparat pe banii lui niste documente importante pentru noi romanii pe care statul roman nu a vrut sau nu a putut sa le cumpere..
   Aveati timp suficient sa-l criticati inainte sau macar dupa o perioada rezonabila de timp dupa acest gest frumos.
   Este lipsa de profesionalism sau latrati la comanda?
  • +4 (4 voturi)    
   Publicity stunt (Duminică, 10 aprilie 2011, 2:57)

   dremel [anonim] i-a raspuns lui nisa

   Ce a facut Brailoiu se numeste publicity stunt. Pe romaneste, cascadorie publicistica. Faci un gest iesit din comun pentru a atrage atentia si a iesi din anonimat sau a-ti crea o imagine pozitiva.
 • +25 (29 voturi)    
  deci, sefu, ii dam la cap sau il pupam in dos? (Vineri, 8 aprilie 2011, 15:10)

  Eneas [anonim]

  ca nu m-am prins?

  iarasi avem de-a face cu treburi din astea in care nu este clar daca injuram sau lingem?

  e salvatorul lui cioran si al culturii romane sau este baiat destept injurat de baselu?

  pai suntem postaci sau nu mai suntem?
  • +15 (17 voturi)    
   Fa ce crezi (Vineri, 8 aprilie 2011, 15:21)

   Sefu [anonim] i-a raspuns lui Eneas

   Fa ce crezi, astazi iti dau voie sa gandesti.
  • -2 (10 voturi)    
   Vai!!! (Vineri, 8 aprilie 2011, 15:25)

   George [anonim] i-a raspuns lui Eneas

   Mai da' ce oameni de cultura s-au trezit din voi mai baieti! Sunt mai mult decat impresionat. Pana acum daca v-a pasat vreo secunda de Cioran... Ca sa va treziti brusc din letargie si din amorteala si sa urlati din toti bojocii cat de mult il iubiti pe Emil Cioran. Sa fim seriosi. Va doare drept la basca! Vinovata e acea cucoana care si-a zis sa faca si ea un ban din lucrurile personale ale lui Emil Cioran. Lucruri pe care atat filosoful si scriitorul roman, cat si fratele sau Aurel Cioran, si le-au dorit donate unui muzeu din Sibiu. Trist si revoltator este nu faptul ca statul n-ar fi participat la acea licitatie, ci pentru ca acea doamna le-a scos la vanzare. Statul nu-si poate permite sa arunce cu banii asa de facil pe cat o poate face acel domn care le-a cumparat. Si care, vai "saracu'"!, pare suspect de mirat ca statul n-a participat la licitatie...

   P.S. Foarte frumos din partea d-lui Brailoiu! Ar fi fost mai frumos din partea lui daca ramanea un anonim... Dar a preferat sa se afle cine este... Oare de ce? Nici nu mai conteaza ca poate banii aia cu care a cumparat lucrurile care i-au apartinut lui Emil Cioran sunt bani negrii, nu?
   • -1 (3 voturi)    
    Alba neagra (Vineri, 8 aprilie 2011, 16:12)

    Heruvim [utilizator] i-a raspuns lui George

    Poi nu stiu eu cat de negri sunt. Daca omu a declarat 100 de meleoane profit nu prea cred io ca umbla cu oaia neagra vopsita in alb. Ca deh' parca te inteapa un pic inima cand dai 16 meleoane impozit nu crezi?
    • +5 (5 voturi)    
     profit cifra de afaceri.. bani sa fie :) (Vineri, 8 aprilie 2011, 16:27)

     ngi [anonim] i-a raspuns lui Heruvim

     e cifra de afaceri... ar fi bun tare sa aibe asemenea profituri.. fie ele si operationale :)
   • +1 (1 vot)    
    nu conteaza (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 11:38)

    tudor [anonim] i-a raspuns lui George

    bine ca esti tu impresionat. nu conteaza daca stiu sau nu Cioran, sau daca banii aia sunt albi sau negri. Ideea e donatia. Daca toti 'hotii' din tara asta ar face un gest similar....
  • +1 (7 voturi)    
   Postarea ta arata clar ce suntem (Vineri, 8 aprilie 2011, 15:38)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui Eneas

   Evident frustrati, asteptam de la Antene sa vina pocaitii sa ne spuna ce e alb sau negru. E clar ca numai "baieti destepti nu suntem".
  • 0 (6 voturi)    
   unu (Vineri, 8 aprilie 2011, 19:19)

   unu [anonim] i-a raspuns lui Eneas

   da-i la cap. n-auzi ca are legaturi cu dinu patriciu? nu stim de care, ionice sau covalente dar nu conteaza. e baiat destept? la puscarie cu el.
  • +1 (3 voturi)    
   tare de tot (Vineri, 8 aprilie 2011, 21:34)

   costa [anonim] i-a raspuns lui Eneas

   Frate, e tare haios ce spui. M-am prapadit de ris.
   Felicitari!
  • +2 (2 voturi)    
   ce legatura are s... cu prefectura (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 10:58)

   Maian [anonim] i-a raspuns lui Eneas

   Ce legatura are Basescu cu chestia asta? Mai bine ar trebui sa ne uitam la noi, la romani, cum ne mai place sa sarim la gatul celor care fac ceva bun pentru tara asta. Cum apare unu, hop pe el, sa vedem cine e, de unde are banii, cum a facut el de-a cumparat , ce si cum, ce neveste are, daca a fost securist, de ce a fost securist, e omul lu ala sau a lu alalalt, etc. Neam de carcotasi si pismasi, ce conteaza ce este sau ce a fost acest roman, conteaza ca dintre toti romanii s-a gasit unul care sa salveze demnitatea tuturor, a cumparat ceea ce statul nu putea sa cumpere, bravo lui, mai ales ca vrea sa le doneze statului.
 • -1 (17 voturi)    
  Un articol tampit! (Vineri, 8 aprilie 2011, 15:33)

  Ioana [anonim]

  Care demonstreaza un jurnalism patetic. Ce legatura are ca omul asta a fost in stare sa faca ce n-a facut statul roman? Stirea era ca acest om a cumparat acele manuscrise si ca le va dona statului roman. Asta era important! In rest maculatura. Ce ma intereseaza pe mine ca individ ce face firma lui? Ma intereseaza ca acest om a facut un imens bine tarii asteia nerecunoscatoare de valori. Halal jurnalism!
  P.S. M-am obisnuit deja ca acest site sa nu-mi preia postarile. Probabil ca deranjeaza.
 • +12 (14 voturi)    
  Bravo domnule Brailoiu! (Vineri, 8 aprilie 2011, 15:34)

  Gutza [anonim]

  Se pare ca esti un adevarat om de afaceri, dar mai presus de toate esti un adevarat roman. BRAVO!
 • +10 (12 voturi)    
  Diferenta! (Vineri, 8 aprilie 2011, 15:39)

  Armand [anonim]

  Putea foarte bine sa cumpere un maybach omul si sa se rasfete un pik.....dar a preferat sa cumpere obiectele ce au apartinut lui Cioran.Daca a stiut sa faca afaceri bravo lui si pentru gestul pe care l-a facut am numai...Respect!
  • 0 (2 voturi)    
   lasa respectu pt cine merita nu pt astia (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 2:15)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui Armand

   daca isi lua ori ce masina scumpa era un necunoscut nu avea cum sa iese in evidenta deci nu rezolva nik a cumparat astea pt reclama dupa cum am spus si mai sus ganditi si voi inainte sa credeti toate minciuniile ce sunt publicate de majoritatea ziaristilor mituiti in fine, nu degeaba suntem Romanii ca , credem tot ce vedem si auzim
 • -2 (8 voturi)    
  dreptatea si adevarul (Vineri, 8 aprilie 2011, 15:44)

  dreptatea si adevarul [anonim]

  eram sigur...sa-i fie confiscata averea si sa fie data la clasa muncitoare. unde e dreptatea domnule....asta a furat cu doua maini..multumim hotnews ca face dreptate
 • +8 (10 voturi)    
  asa bravo (Vineri, 8 aprilie 2011, 15:47)

  io [anonim]

  Hai ca am mai gasit unul pe care sa-l infieram cu manie proletara!
 • +10 (12 voturi)    
  Sa nu omitem esenta (Vineri, 8 aprilie 2011, 16:02)

  Carcotas [anonim]

  Oricine ar fi, pentru gestul acesta merita apreciat!
  As relua putin problema capitalismului romanesc.
  Pentru ca dupa comunism mai toti eram egali, anumiti romani au fost ajutati si favorizati sa desfasoare anumite activitati si sa acumuleze capital.
  Justificare - acest capital romanesc va fi fructificat in Romania-: dezvoltarea productiei, locuri de munca, impozite la stat.
  Dar dupa ce s-au vazut cu fabricii si uzine gratis,au dat muncitorii afara, le-au vandut la fier vechi,au vandut terenuri si cladiri, au mituit in dreapta si in stanga si si-au ascuns capitalul romanesc prin toate paradisurile lumii, neplatind un leu la statul roman. Malefici! Au uitat de ce au fost favorizati.
  Au uitat ca fusese vorba de capitalul romanesc care trebuia fructificat in Romania si care prin "bunavointa" devenise al lor!
  Aici este diferenta!
  • +8 (8 voturi)    
   Mare adevar graiesti matale. (Vineri, 8 aprilie 2011, 17:47)

   Daze [anonim] i-a raspuns lui Carcotas

   Dar nu trebuie uitat ca "cei mai egali cu noi" care au devalidat tarisoara asta (sub umbrela kaghebistului tzigan - ilici), le tzatzaie curu de frica ca ixplodeaza pana si mamaliga si si-au dus furataciunili tocmai la capu pamantului. Se vor sinucide intre ei pana la ultimu. Si io cant in barba de bucurie cand mai mierleste cate unu, ..."taraisu sarpelui..."
 • +5 (7 voturi)    
  Personal Branding (Vineri, 8 aprilie 2011, 17:41)

  sdajkviuqce [utilizator]

  Gestul este de apreciat, chiar daca intra la categoria ”personal branding”. Daca ar fi sa privim din acest unghi am putea spune ca stie sa imbine utilul cu frumosul. Bravo lui!
 • 0 (4 voturi)    
  Ieri... (Vineri, 8 aprilie 2011, 17:56)

  valentin [anonim]

  seara curgea numai lapte si miere din postari.
  Acum, din alte postari, din pacate din marea lor majoritate, reiese altceva...
  Acestia suntem ! Clar !
  Pentru noi, cei care parem foarte "agitati", omul acesta, nu este altcineva decat cel care s-a incumetat sa cumpere manuscrisele pentru a le DONA si ATAT ! Punct !
  Atentie: batalia a trecut ! Se aude !?
 • +2 (4 voturi)    
  Lasati omul in pace (Vineri, 8 aprilie 2011, 18:32)

  acer [anonim]

  Nu e bine si nici corect sa se aduca acuzatii de tot felul acestui om...mai bine sa facem curatenie in parlament si sa luam la puricat top 10 oameni de afaceri
 • +3 (5 voturi)    
  bravo lui (Vineri, 8 aprilie 2011, 21:41)

  costa [anonim]

  Ei , uite ca mai sunt si capitalisti din astia. Cind te gindesti la citi bani are rusofilul de patriciu, ce a facut el pentru romania? Magazine de vindut salam in cartiere, si pariuri sportive. De aici se vede coloarea singelui. Ce sa mai zici de celalat ghiorlan, vintu lu peste.Si citi mai sunt ca ei, Doamne!
 • +1 (5 voturi)    
  hahaha (Vineri, 8 aprilie 2011, 21:46)

  vlad [anonim]

  3 ani in a condus o companie in turkemnistan ...
  oare orice om "normal" poate sa faca asta sau mai trebuie sa ai in dreptul numelui tau trei litere gen fsX, ciX ( ghiciti voi X-ul ).?
  turkmenistan , acel exemplu de democratie in care conducatorul iubit de popor a schimbat numele unei zile ale anului in numele mamei sale si a rescris coranul :)))), sa nu uitam nici statuia din aur care se invarte dupa soare :)
 • +1 (3 voturi)    
  mesajul e pozitiv (Vineri, 8 aprilie 2011, 22:29)

  stefan [anonim]

  Eu cred ca articolul este o imagine pozitiva la adresa omului de afaceri, din care rezulta ca este un om foarte capabil.
  Dupa cum a zis cineva mai sus, putea sa faca cu banii respectivi orice altceva, dar a preferat sa faca acest gest... Sunteti apreciat domnule Brailoiu, nu doar pentru aducerea acestor documente, dar si pentru speranta... speranta ca mai exista romani adevarati
 • -1 (1 vot)    
  scenariul meu (Vineri, 8 aprilie 2011, 22:55)

  virgilius74 [utilizator]

  cred ce pe dl. Brailoiu nu il interesau deloc aceste manuscrise. Cred totodata ca cineva care are contact/control cu/asupra Brailoiu (se poate citi aici dl presedinte) l-a rugat sa faca ceea ce a facut. Bineinteles in contul unor favoruri trecute sau viitoare.
  Si s-a evitat astfel si un posibil scandal de genul "avem bani pt maculatura dar nu avem bani pt spitale". (aviz antenelor).
  Tot ce am scris, speculatii... Adevarul, vorba cui stiu eu, poate peste 50 ani.
 • +2 (4 voturi)    
  :) (Vineri, 8 aprilie 2011, 23:19)

  ion voicu [anonim]

  ma amuza sa constat cum un gest precum cel al d-lui brailoiu (laudabil dealtfel), umfla la maximum muschiul si vina patriotica si nationala a unor oameni care pina ieri nici nu stiau cine e cioran.

  precizez ca:
  1. nu ma intereseaza absolut deloc cu ce afaceri se ocupa dl brailoiu, sau cit de destept baiat e el "in energie".
  aceste informatii sint pur si simplu irelevante in contextul stirii.

  2. locul firesc al manuscriselor cu pricina este in franta, tara care l-a adapostit pe cioran cea mai mare (si ultima) parte a vietii.

  aceeasi poveste si cu eugene ionesco.

  cind o sa intelegeti oameni buni ca acesti creatori au avut privilegiul de a-si alege patria?

  ...cit despre asa-zisa "rusine" spalata de gestul d-lui brailoiu...sa fim seriosi.

  cind o sa faca tara asta ceva pentru valorile ei (din ce in ce mai putine)...poate atunci vom incepe sa spalam din rusinea aia.

  poate ar trebui sa umflam mai tare muschiul cerebral si sa o lasam mai moale cu patriotismele de taraba.
  • +1 (3 voturi)    
   :( (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 3:18)

   stefan [anonim] i-a raspuns lui ion voicu

   Nu inteleg de ce te amuza acest muschi care se contracta si se dilata azi mai mult decat ieri.
   1. Nu ai tu de unde sa stii cat la suta din populatia Romaniei stie de Cioran sau de ciolan... sau ca valorile sunt din ce in ce mai putine
   2. Nu are rost sa comentam viata lui Cioran si cum a ajuns el in franta... cert este faptul ca e roman si s-a format in romania
   3. Acest muschi trebuie sa existe, altfel disparem... eu unul nu vreau asta
   4. S-a intamplat un lucru bun, oricum ai privi evenimentul, dar daca nu poti spune ceva constructiv si pozitiv mai bine taci sau abtinete
   4. Sunt de acord in totalitate cu muschiul cerebral
  • +3 (3 voturi)    
   ....nu-i asa ca portul romanesc, nu-i romanesc? (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 10:11)

   vlahul [utilizator] i-a raspuns lui ion voicu

   Cat de relevat este pentru tine ca tot poporul roman sa-l fi citit pe cioran?...crezi cumva ca toti nemtii l-au citit pe heidegger ori kant? ori chiar francezi, crezi ca l-au citit pe cioran mai mult decat noi romanii? (% vorbind, ca ei sunt oricum mai multi)...
   Si ma rog de ce tr sa ramana in franta manuscrisele? iti amintesc ca NU a avut cetatenia franceza, nici macar nu a cerut aceasta cetatienie. Iar in lb franceza a scris abia dupa varsta de 30 de ani, pt ca era o lingua franca, probabil ca in zilele noastre ar fi scris in engleza.
   1. Nu pricep de ce, nici ce-i al nostru, spunem ca de fapt ia-l altora. Si evident natia romana nu are niciun merit..este inodora, incolora...
   2. si nu pricep de ce suntem asa de paranoici in conspiratii, gen: nu-s banii lu' G. Brailoiu, a fost pus...etc.
   Unora le vine greu sa creada ca exista romani care isi respecta tara si iubeste valorile romanesti. Pt ca si asa sunt putine! BRAVO BRAILOIULE, pe mine nici nu ma intereseaza de unde-s banii, important este REZULTATUL!
 • 0 (2 voturi)    
  o mare vrajeala (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 2:10)

  xxxx [anonim]

  este o mare magarie cu care a iesit foarte mult in evidenta era un necunoscut pe plan international si de asta a facut gestu asta cu 500 mi si-a facut reclama stati linistiti ca nu e el atat de bun incat sa dee statului si nu mai puneti botu la tot ce se spune 90% ce in presa si la tv sunt doar mari minciunii in spate se ascunde cu totul alt adevar
 • +1 (1 vot)    
  bravo hotnews (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 7:44)

  tt [anonim]

  bravo hotnews, ati facut ce stiti voi mai bine, revista presei
 • 0 (2 voturi)    
  Dupa donatie incasarile (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 10:13)

  Sasu [anonim]

  Acum urmeza mutarea fazei incasarilor.Statul RO. va facilita ceva contracte de N-spe milione neinpozabil, altfel Manuscrisele nu vor ajunge in RO. Iar fericitul Brailoiu va finantza tiparirea lor in, N-spe linbii si curiosii de noutatzi si filozofii moderne de pe planeta vor cumpara milione de cartzi, despre Cioran.Din vinzarea la fiecare carte si fiecare noua editzie Brailoiu pote cumpara cit traieste ce doreste daca mai traieste.
 • 0 (2 voturi)    
  coment (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 10:24)

  nemos [anonim]

  Baiat destept, nu mai incape vorba, dar ponturile de unde le are? Cine este nasu ? Cine s-a opus sa fie calificate certicatele de emisie de gaze CO2 ca valori mobiliare ? Ce minister ? A sarit de cur in sus Brailoiu cica era prejudiciat statul. Nu mai putea sa jongleze el cum vrea cu aceste valori. Trebuiau vandute prin societatile de brokeraj.Iar despre afacerile din Turkmenistan, acolo e o dictatura asiatica in toata regula, nu penetrezi fara recomandarile de rigoare si fara servicii.
 • +1 (3 voturi)    
  Un baiat destept .... (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 10:43)

  Carcotescu [anonim]

  Bravo lui.
  Macar de-ar fi o suta din astia.
  Nu pentru Romania ci pentru romani.
  Nu ca Bordurenii si Udrenii care nu stiu cum sa furaciuneasca mai mult, sub obladuirea unor Boccii.
 • 0 (2 voturi)    
  Pai cine este (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 11:44)

  HESS [anonim]

  Ministrul culturii.Ce il doare pe el de Cioran un ROMAN.El poate viseaza la Ungaria Mare.
 • 0 (2 voturi)    
  escroc cu guler alb (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 15:31)

  argoman [anonim]

  Astfel de rechini paraziti nu ar trebui sa existe nici unde in lume.Din nefericire astfel de manipulatori sarlatani exista peste tot si sunt produsul pietei libere,al concurentei si lacomiei,dar si a trandaviei,a face bani fara sa produci nimic.O escrocherie mai mare ca si certificatele de CO2 si care se mai si vand cu profituri uriase fara nici un beneficiu pentru oamenii obisnuiti,inca nu a mai fost si are toate sansele sa intreaca bula imobiliara.Sa vinzi emisiile de gaze,adica fumul de pe horn si cineva sa mai si dea o gramada de bani pentru asta e ceva.....incredibil!!!!! Va fi tragic in curand.
  • -2 (2 voturi)    
   Invidie (Duminică, 10 aprilie 2011, 16:29)

   parker [utilizator] i-a raspuns lui argoman

   Eu te intreb un lucru: de ce nu a vandut statul roman astfel de certificate pt binele tuturor sau de ce nu ai facut-o tu?
   De ce esti suparat pe oamenii inteligenti care se pot descurca pentru ca pe altii nu-i duce capul?
   Eu admir astfel de oameni . Ce vroiai ,sa ramana ca noi la mila unor impotenti politici?
   • +2 (2 voturi)    
    oikonomie (Duminică, 10 aprilie 2011, 17:23)

    argoman [utilizator] i-a raspuns lui parker

    Nu sunt invidios,sunt chiar revoltat ca astfel de speculatii exista.Din astfel de inutilitati nu ar trebui sa poti deveni milionar in eu.Aceste certificate de CO2 nu ar trebui sa existe,la fel si speculantii de energie.Productia de bunuri este singura necesara oamenilor.
 • -2 (2 voturi)    
  paranoia (Duminică, 10 aprilie 2011, 16:21)

  parker [utilizator]

  Gestul dl-lui Brailoiu necesita doar felicitari pt. ca a cheltuit o suma de bani( pe care statul roman nu a avut-o), nu pt. pitipoance, excursii exotice, ci pentru a face o bucurie poporului roman.
  Dar, ziaristii, s-au apucat sa scormonesca in trecutul dl-lui Brailoiu.....altii au interpretat gestul ca fiind pt. puplicitate. Mai, creaturi abjecte, daca vroia publicitate, iesea cu O pitipoanca in Dorobanti si tv-ul il facea vedeta.
  Concluzia , oricat i-ai ajuta pe romani nu este bine si nu vei primi nici "multumesc".
 • +1 (1 vot)    
  ????? (Marţi, 12 aprilie 2011, 6:54)

  ciupi [anonim]

  cred ca nici macar nu le-a cumparat pe banii lui, a primit "indicatii pretioase" si "fonduri". oare cine din guvernul roman i le-o fi dat??? si cu ce sscop??? ca din cate stie domnul avocat (si stie bine, nu de acum ci dinainte de '89!!!!!) nimic nu e gratis si toate au un pret.........


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by