Deputatul Catalin Radulescu a declarat, joi, ca cei care i-au furat masina nu au luat si proiectele de modificare a Legilor Justitiei si a facut apel la acestia sa-i returneze autovehiculul, punctand ca nu mai crede in coincidente, informeaza Agerpres.

Catalin RadulescuFoto: Agerpres

Mai mult, Radulescu a declarat miercuri ca i-a sunat imediat pe ministrul de interne Carmen Dan si ca i-a dat mesaj presedintelui PSD Liviu Dragnea.

"Dimineata, la ora 10.00, am vrut sa vin la Comisia de Ancheta si cand am iesit din bloc nu am mai gasit masina. Clar am fost urmarit de cineva. In al doilea rand, sa furi o masina de langa Parlament si SRI mi se pare o chestie neimaginabila", a declarat Radulescu, potrivit Realitatea.net.

Masina era una de lux care a costat peste 150.000 de euro.

"Masina este destul de sofisticata, are un sistem de autoblocare. Puteai sa intri, dar nu mai puteai sa iesi. Eu am anuntat, bineinteles, ministrul de Interne, Carmen Dan, care era in sedinta de Guvern, i-am trimis mesaj presedintelui Dragnea ca sa-i spun ca mi s-a furat masina de aici", a mai precizat el.

"Doamna ministru Carmen Dan a venit sa sustinem masuri ale noului Statut al Politisitului. Vreau sa inteleg si eu daca unui cetatean, unui demnitar, i se fura masina si vrem sa crestem drepturile politistului, vreau sa-mi explice cum se poate intampla asta in centrul Bucurestiului", a afirmat Radulescu.

Radulescu a fost condamnat definitiv anul trecut de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in decembrie, la un an si jumatate cu suspendare pentru dare de mita si efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia.

El a devenit cunoscut in spatiul public dupa ce a declarat, in legatura cu protestele de asta-iarna, ca are o arma AKM. Autoritatile s-au autosesizat si i-au suspendat permisul de port arma, iar conducerea PSD a decis, in aprilie, sa-l suspende sase luni din partid.

Anul trecut, Radulescu a sustinut ca si-a gasit masina "vandalizata" cand s-a intors din Israel, acuzand faptul ca in geamul din stanga spate s-a tras cu un pistol de sapte ori, lucru pe care il considera "amenintare directa" ca urmare a postarilor sale de pe Facebook despre "abuzurile procurorilor".

Deputatul a afirmat joi ca in masina avea semnaturile colegilor parlamentari pentru modificarea legilor justitiei, dar ca s-a intors si le-a luat cu el.

"Era cat pe ce sa imi fure si semnaturile pe Legile Justitiei, numai ca am avut asa o inspiratie mergand spre scara blocului si am zis sa le iau, sa ma mai uit un pic pe ele si nu le-au putut lua. Ii rog pe hotii profesionisti care mi-au luat masina sa imi aduca masina, ca legile sunt la mine. (...) Eu nu mai cred in coincidente! (...) Anul trecut am crezut ca un nebun s-a dus exact la masina mea, (...) i-a placut si a tras opt gloante ca deranjez eu uneori. De data asta, chestia asta nu o mai cred, pentru ca s-a intamplat exact cand eu am venit cu aceste modificari ale Legilor Justitiei, Codului penal si Codului de procedura penala", a spus Radulescu, la Palatul Parlamentului.

El a explicat ca masina, in valoare de 140.000 - 150.000 de euro, apartine fratelui sau si are sisteme sofisticate, astfel ca nu putea fi furata decat in conditii speciale.

De semnalat ca Radulescu nu are nicio masina personala, potrivit declaratiei sale de avere, insa anul acesta si-a cumparat un apartament si trei garaje in Pitesti impreuna cu sotia sa.

"Masina fratelui meu este destul de sofisticata, e facuta pe comanda. (...) Ieri, ofiterii de politie (...) au constituit echipe de lucru si mi-au spus ca astfel de masini sunt foarte greu de furat. Deci, au niste sisteme sofisticate, masina asta nu putea porni decat cu telecomanda, telecomanda era la mine, deci nu aveau cum sa o porneasca, iar daca spargi geamul si intri in masina in cinci secunde se blocheaza automat toate usile. (...)

Masina (...) nu se poate fura. Era o singura varianta ca sa fie furata masina asta, numai daca erai monitorizat non stop si daca veneau cu un soft special cu un calculator (...) ca sa poata sa iti cloneze cheia. (...) Acolo putea fi luata, fiind monitorizat o perioada lunga de timp de cineva si venit cu o masina dupa tine tot timpul si masina aia, atentie, ca sa poata sa imi deschida masina, ei trebuiau sa fie in spatele meu sau langa mine in momentul in care aveam telecomanda", a mentionat Radulescu.

Radulescu este unul dintre cei mai vocali critici ai justitiei si unul dintre autorii controversatului proiect de modificare a codurilor penale care lasa procurorii fara o serie de instrumente de ancheta, ingreuneaza obtinerea denunturilor, face mai dificila arestarea si retinerea, reduce teremenele de prescriptie si introduce o noua infractiune: abuzul de putere al organelor judiciare.

De asemenea, Radulescu este deputatul care voia sa initieze un proiect de lege pentru desfiintarea radarelor, el insusi avand 40 de sanctiuni pe legea circulatiei.