Deputatul PSD Catalin Radulescu, care vrea un proiect legislativ pentru desfiintarea radarelor formate din echipaje de Politie, a primit in ultimii ani aproximativ 40 de sanctiuni pe legea circulatiei, in trei situatii fiind prins baut la volan si alegandu-se cu permisul suspendat, scrie Mediafax.

Deputatul Catalin RadulescuFoto: cdep.ro

Deputatul PSD Catalin Marian Radulescu a scris, sambata, pe Facebook, ca intentioneaza sa initieze un proiect legislativ pentru desfiintarea radarelor formate din echipaje de politie, sustinand ca romanii "s-au saturat de acesti pandari, care in loc sa aiba rol de preventie, stau ascunsi ca niste sobolani sa dea amenzi".

Surse din cadrul parchetelor au declarat pentru Mediafax ca parlamentarul figureaza cu aproximativ 40 de sanctiuni primite dupa ce a incalcat reguli de circulatie in timp ce se afla la volan.

Potrivit surselor citate, in trei situatii diferite, Catalin Radulescu s-a ales cu permisul suspendat pe motiv ca a fost surprins in timp ce conducea autoturismul sub influenta bauturilor alcoolice. De asemenea, aceleasi surse au declarat ca deputatul PSD a fost prins de trei ori "conducand cu permisul necorespunzator", iar in 15 situatii a primit sanctiuni pentru depasirea vitezei legale, intr-unul dintre cazuri alegandu-se cu permisul suspendat.

Deputatul Catalin Radulescu are probleme si din punct de vedere al armelor pe care le detine. Dupa ce a fost trimis in judecata de procurorii DNA, i-a fost suspendat acest drept. Parlamentarul a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, in 2014, sub control judiciar, fiind acuzat de efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu funtia si dare de mita. Instanta suprema l-a condamnat, in urma cu aproape o luna, la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare, decizia nefiind definitiva.

"Voi initia imediat dupa Paste, o initiativa legislativa de desfiintare a radarelor formate din echipaje de Politie. M-am saturat si cred ca toti romanii s-au saturat de acesti pandari, care in loc sa aiba rol de preventie ca in orice stat civilizat si european, stau ascunsi ca niste sobolani, ca sa dea amenzi si sa penalizeze romanii, avand salarii din banii nostrii ai romanilor. Iar in fiecare saptamana auzim stiri cum sunt retinuti , anchetati pentru mita, spagi si abuzuri", a scris deputatul PSD Catalin Radulescu pe Facebook.

Parlamentarul social-democrat sustine ca in afara de a se purta "abuziv" cu fiecare conducator auto, "dur", "neelegant", "nesociabil" si a avea singura menire de a da amenzi si a lua puncte, politistii de la radarele rutiere nu mai au niciun rol.