Deputatul PSD Catalin Marian Radulescu intentioneaza sa initieze un proiect legislativ pentru desfiintarea radarelor formate din echipaje de politie, sustinand ca romanii "s-au saturat de acesti pandari, care in loc sa aiba rol de preventie, stau ascunsi ca niste sobolani sa dea amenzi", transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Initiativa anuntata de Radulescu a fost taxata, tot pe Facebook, de cunoscutul politist Marian Godina, care a evidentiat toate greselile de scriere din postarea deputatului si i-a sugerat o lege care sa faca imposibila ocuparea unei functii de deputat de catre o persoana care scrie "paste" cu "p" mic, "nostrii" cu doi "i" si "nici-un" cu cratima".

"Voi initia imediat dupa paste, o initiativa legislativa de desfiintare a radarelor formate din echipaje de Politie. M-am saturat si cred ca toti romanii s-au saturat de acesti pandari, care in loc sa aiba rol de preventie ca in orice stat civilizat si european, stau ascunsi ca niste sobolani, ca sa dea amenzi si sa penalizeze romanii, avand salarii din banii nostrii ai romanilor. Iar in fiecare saptamana auzim stiri cum sunt retinuti , anchetati pentru mita, spagi si abuzuri", a scris deputatul PSD Catalin Radulescu pe Facebook.

Parlamentarul social-democrat sustine ca in afara de a se purta "abuziv" cu fiecare conducator auto, "dur", "neelegant", nesociabil si a avea singura menire de a da amenzi si a lua puncte, politistii de la radarele rutiere nu mai au "nici-un rol".

"Vom face asa cum e in alte tari europene - radare fixe dupa ce conducatorii auto sunt preveniti prin tabele electronice care anunta existenta radarului. Voi avea nevoie de sustinerea tuturor conducatorilor auto. Asa ca le doresc Paste fericit militienilor pandari, ca vor avea un ultim paste ca pandari de radar. E timpul sa mai eliminam un abuz. Niste spagari si unii care traiesc pe banii nostri, ai romanilor", a conchis Catalin Marian Radulescu.

Cum i-a raspuns Marian Godina:

Domnule deputat, sunt convins ca o asemenea postare va va aduce multi sustinatori.

Dar ce ati spune daca ati initia o lege care sa faca imposibila ocuparea unei functii de deputat de catre o persoana care scrie "paste" cu "p" mic, "nostrii" cu doi "i" si "nici-un" cu cratima?

Nu de alta, dar mie, militian pandar, care imi iau salariul degeaba si nu am "nici-un" rol, mi se pare rusinos ca, in Romania, persoane care nu stiu sa scrie corect sa poata initia legi.

E 'decat' o sugestie (smile emoticon)

UPDATE 19.00 Deputatul PSD care voia desfiintarea radarelor si-a sters postarea/ Godina: Sa initiati niste scuze

Dupa ce politistul Marian Godina l-a ironizat pentru ca nu cunoaste limba romana, deputatul PSD Catalin Radulescu si-a sters postarea de pe Facebook in care anunta ca va initia o lege de desfiintarea a echipajelor de politie de pe radare, prilej pentru Godina sa-i sugereze si "niste scuze publice", relateaza Mediafax.

"Domnul deputat a dezinitiat initiativa de a initia o initiativa de lege si si-a sters postarea. :)) Am stiut eu de ce ii fac print screen. Domnule deputat, asteptam sa aveti initiativa de a initia niste scuze publice. Sunt convins ca ati initia o initiativa frumoasa. :))", a comentat Marian Godina, pe reteaua de socializare.

Deputatul PSD si-a sters postarea prin care anunta initiativa legislativa de desfiintare a echipajelor de politie de pe radare, la scurt timp dupa ce politistul Marian Godina l-a ironizat din cauza greselilor gramaticale pe care le-a facut si i-a sugerat sa faca o lege care sa interzica ocuparea functiei de deputat de catre persoane agramate.

Godina a publicat si postarea deputatului in care sunt vizibile greselile gramaticale.