​Calendar 2017 Evaluarile nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a se vor desfasura intre 10 aprilie - 11 mai 2017

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 7 septembrie 2016, 17:49 Actualitate | Esenţial

Calendar Evaluari la cls II, IV si VI
Foto: Monitorul Oficial
Elevii de clasele a II-a, a IV-a si a VI-a vor sustine, pentru al patrulea an la nivel national, o serie de evaluari la finalul anului scolar. Potrivit calendarului aprobat la nivelul Ministerului Educatiei, evaluarile se vor desfasura in perioada 10 aprilie - 11 mai 2017. Spre deosebire de anul trecut cand primii care au intrat in testari au fost elevii de clasa a VI-a, urmati de cei de clasa a IV-a, anul acesta vor fi testati mai intai elevii de clasa a II-a.

Desi intram in al patrulea an in carese organizeaza ceste testari, Ministerul Educatiei nu a explicat pana acum care sunt rezultatele la nivel national sau care sunt diferentele intre rezultatele obtinute de copiii care au facut clasa pregatitoare si cei care au inceput scoala direct in clasa I.

alendarul Evaluarii Nationale de la finalul clasei a II-a 2017:
 • 10 aprilie 2017: Scris - Limba romana
                         Scris - Limba materna
 • 11 aprilie 2017: Citit - Limba romana
                         Citit - Limba materna
 • 12 aprilie 2017: Matematica
 • 13 aprilie 2017: Scris - Citit Limba romana pentru minoritatile nationale

Calendarul Evaluarii Nationale de la finalul clasei a IV-a 2017:
 • 3 mai 2017: Liba romana
 • 4 mai 2017: Matematica
 • 5 mai 2017: Limba materna

Calendarul Evaluarii Nationale de la finalul clasei a VI-a 2017:
 • 10 mai 2017: Limba si comunicare
 • 11 mai 2017: Matematica si stiinte

Testarile de la finalul clasei al VI-a sunt interdisciplinare. Testul de limba si comunicare cuprinde Limba si literatura romana si Limba moderna, iar testul de Matematica si stiinte cuprinde Matematica, Fizica si Biologie.

Ministerul Educatiei a publicat in Monitorul Oficial de miercuri, 7 septembrie, Ordinul privind aproarea Calendarului de administrare a evaluarilor nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a in anul scolar 2016 -2017.

Citeste si:



Citeste mai multe despre   
























Material sustinut de Siemens

"Comorile" detinute de primarii: cum pot fi folosite marile baze de date pentru a imbunatati serviciile oferite cetatenilor. Studiu de caz City Pulse

Brasovul si orasul Aarhus din Danemarca au luat parte timp de trei ani la un proiect inedit de cercetare - City Pulse, finantat de Uniunea Europeana. Pe scurt, scopul proiectului a fost sa colecteze si sa coreleze cat mai multe date despre cele doua orase, iar pe baza acestora primariile sau companiile sa dezvolte aplicatii gratuite care sa imbunatateasca serviciile oferite cetatenilor.

137475 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă