Elevii de clasa a IV-a au sustinut marti cea de a doua proba a evaluarilor de final de an scolar - testul de Matematica. Testul a fost compus din 20 de cerinte, pentru care copiii au avut la dispozitie 60 de minute. Subiectele au fost concepute pe doua numere, astfel incat colegii de banca sa nu aiba probleme identice de rezolvat.

Evaluarea Nationala 2016, cls iv, MatematicaFoto: edu.ro

Este pentru al treilea an consecutiv cand elevii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a trec prin astfel de evaluari la finalul anului scolar.

Rezultatele individuale pe care le obtin copiii nu se trec in catalog, nu se comunica public si nu se afiseaza. Invatatoarele trebuie sa le comunice rezultatele parintilor, in conditii de confidentialitate, si trebuie sa construiasca planuri individualizate de invatare, pentru fiecare elev la care constata anumite lacune.​

Subiectele la Matematica, clasa a IV-a:

Evaluarea Nationala 2016 cls IV Matematica Test 1

Evaluarea Nationala 2016 cls IV Matematica Test 2

Compara cu subiectele din 2015:

Testele pe care le-au sustinut elevii sunt corectate in scoala pe care o urmeaza copiii, de catre profesorii de la aceasta scoala. Fiecare test completat de copii este evaluat de catre invatatoarea de la clasa si de catre un alt profesor.

Metodologia prevede ca, pentru a face mai usoara comunicarea si intelegerea rezultatelor catre elevi si parinti, profesorii corectori pot sa faca sublinieri sau mentiuni pe testele elevilor.

Corectarea testelor se finalizeaza in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimului test de la clasa respectiva.

Rezultatele individuale nu se afiseaza, nu se comunica public si nu se trec in catalog. Pe baza lor, profesorii trebuie sa construiasca planuri individualizate de invatare, pentru ca elevii cu lacune sa recupereze materia. Aceste planuri individualizate de invatare ale elevilor trebuie sa le fie comunicate parintilor. De asemenea, rezultatele le sunt comunicate elevilor si parintilor individual, in conditii de confidentialitate.

Metodologia prevede ca, dupa ce profesorul informeaza parintii cu privire la rezultatele obtinute de copil, parintii semneaza un proces-verbal pentru luarea la cunostinta a informatiilor referitoare la rezultatele elevului si la masurile prevazute in planul individualizat de invatare, daca este cazul.

Calendarul Evaluarii Nationale de la finalul clasei a IV-a 2016

  • 30 mai 2016: Limba romana
  • 31 mai 2016: Matematica
  • 2 iunie 2016: Limba materna
  • fiecare testare dureaza 60 de minute

Citeste si: