Soarta ministrului Petre Toba - decisa de acelasi Consiliu de Etica ce i-a spalat de plagiat pe Ponta si Oprea. Cine sunt membrii CNE si ce spune ministrul Educatiei

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Vineri, 27 noiembrie 2015, 16:36 Actualitate | Esenţial


Petre Toba (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Plagiatul lui Petre Toba intra saptamana viitoare in analiza Consiliului National de Etica. In verdictul acestuia, Guvernul Ciolos si-a incredintat decizia de a-l da sau nu pe ministrul de Interne afara din Executiv. Din cine este insa format Consiliul National de Etica? Din aceiasi membri care au spus ca Victor Ponta si Gabriel Oprea NU au plagiat, desi o tara intreaga si alte comisii universitare au vazut plagiate clare. Este vorba despre un consiliu a carui componenta poate fi schimbata printr-un banal ordin al ministrului Educatiei, iar in ceea ce priveste rapiditatea cu care se poate face modificarea acesteia avem precedentul Liviu Pop, care a schimbat intr-o singura zi un Consiliu intreg, pentru ca decisese ca Ponta a plagiat.

Filmul plagiatului lui Toba, pe scurt:
 • Peste 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei de doctorat a noului ministru de Interne, Petre Toba, "sunt copiate ad litteram" - arata Emilia Sercan intr-o analiza publicata in Pressone.ro
 • Ministerul Educatiei: Consiliul National de Etica se va intruni pentru a analiza teza de doctorat a ministrului Petre Toba
 • Dacian Ciolos, noul premier: "Am cerut si ministrului educatiei, Adrian Curaj, sa vina cat mai repede cu o analiza in urma consultarii comisiei de etica, care are aceasta responsabilitate (...) criteriul de integritate ramane un criteriu esential si prioritar, peste care nu o sa treaca nici primul ministru".
Adrian Curaj
Foto: Agerpres
HotNews.ro l-a contactat astazi pe ministrul Educatiei, Adrian Curaj, care a declarat referitor la decizia ca CNE sa analizeze acuzatiile de plagiat aduse lui Toba ca "acum este un Consiliu care functioneaza printr-o responsabilitate acordata printr-un act al administratiei centrale. Are un regulament, a fost numit si niste atributii conform acestui regulament. Deci este un Consiliu numit si care are ca rol sa aplice prevederile legii".

"Sunt doua lucruri importante: trebuie foarte bine clarificat cadrul legal, pentru ca stim ca trebuie facute aceste clarificari si trebuie sa ne asiguram ca el, Consiliul National de Etica, este un consiliu de maxima incredere pentru mediul de cercetare din Romania", a continuat ministrul Adrian Curaj.

Cine este Consiliul National de Etica?

Consiliul National de Etica se afla in subordinea Ministerului Educatiei, are 9 membri numiti prin ordin al ministrului educatiei, un presedinte si un vicepresedinte desemnati tot de ministrul Educatiei si, din 2012,  se pronunta si pe plagiatele din tezele de doctorat ale demnitarilor (pana in 2012, de plagiatele din doctorate se ocupa numai CNATDCU). Vezi aici regulamentul de organizare si functionare a CNE

In prezent, CNE mai are doar 9 membri - in conditiile in care cvorumul este de minimum 8 membri, iar unul dintre cei 9 nu va vota, pentru ca a facut parte din comisia care i-a acordat lui Petre Toba titlul de doctor, a declarat pentru HotNews.ro secretarul de stat Tudor Prisecaru.

Dupa ce Petre Toba a cerut Consiliului sa se pronunte pe teza sa de doctorat, iar premierul Dacian Ciolos a solicitat "rapid" o analiza a acestui for, membrii CNE au decis ca "se vor intalni mai devreme" de 11 decembrie, data la care era stabilita o sedinta a acestora. Tudor Prisecaru, secretar de stat in Ministerul Educatiei, a declarat pentru HotNews.ro ca membrii Consiliului discuta acum o data de sedinta "intre 4 sau 7 decembrie".

Membrii CNE, in prezent

1. Vergil Muraru - vicepresedinte: semneaza raportele care spun ca Victor Ponta si Gabriel Oprea nu au plagiat

Vergil Muraru este membru al Consiliului National de Etica din iunie 2012, fiind numit de catre ministrul interimar de la acea vreme Liviu Marian Pop. Muraru a fost adus in CNE cu cateva zile inainte ca forul in componenta numita de Daniel Funeriu sa se pronunte pe plagiatul lui Ioan Mang.    

Vergil Muraru a facut, asadar, parte din acest Consiliu atat atunci cand a decis ca Victor Ponta nu ar fi plagiat (desi CNATDCU decisese ca e plagiat, dar a fost desfiintat, si decizie de plagiat a dat si Universitatea din Bucuresti), cat si la momentul unei alte hotarari care a contrazis dovezile publice si analizele profesorilor: ca Gabriel Oprea nu ar fi plagiat. Vergil Muraru a semnat chiar, in calitate de vicepresedinte al institutiei, cele doua rapoarte prin care CNE a dat verdicte de ne-plagiat.

Site-ul CNE nu furnizeaza niciun CV al membrilor sai, iar in cazul lui Vergil Muraru precizeaza doar ca lucreaza la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare. Vergil Muraru este doctor inginer, iar o lista cu lucrari semnate si de el poate fi accesata aici.

2. Constantin Ciutacu - a facut parte din CNE cand forul l-a albit pe Gabriel Oprea

Constantin Ciutacu
Foto: Agerpres
Constantin Ciutacu este membru al Consiliului din iulie 2012. El a fost numit in acest for dupa ce CNE a decis ca Ponta nu a plagiat si dupa demisia a 3 membri. Constantin Ciutacu a facut parte, asadar, din Consiliul National de Etica atunci cand acesta l-a "albit" de acuzatiile de plagiat pe Gabriel Oprea.

Constantin Ciutacu este din 2007 director general adjunct al Institutului National de Cercetari Economice "Costin C. Kiritescu", in perioada 2004 - 2007 a fost vicepresedinte-secretar de stat al Consiliului Concurentei, in 2002-2004 a fost director general adjunct al Institutului National de Cercetari Economice, iar in 2003-2004 a fost director stiintific in cadrul acestuia (sursa si detalii)

Potrivit unui CV citat de HotNews.ro in 2012, dar care nu mai poate fi accesat in prezent, Ciutacu este din 2002 Conducator stiintific de doctorate la Institutul National de Cercetari Economice, preda din 1995 la Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti, din 1972 pana in 1988 a fost cadru didactic universitar asociat la Facultatea de Economie Agrara, Facultatea de Contabilitate, Facultatea de Comert - Academia de Studii Economice, iar in 1986 a obtinut titlul de doctor in economie la Academia de Studii Economice.

3. Doru Vladimir Puscasu - membru in CNE la ambele verdicte de neplagiat

Doru Vladimir Puscasu este membru al Consiliului National de Etica din iunie 2012, fiind numit de catre ministrul interimar de la acea vreme Liviu Marian Pop. El a facut parte din CNE cand acest for a dat ambele decizii pe plagiat in cazurile Ponta si Oprea.

Este director stiintific in consiliul director al CEPROCIM si membru in consiliul de administratie al institutiei, a absolvit Facultatea de Chimie Industriala la Universitatea Politehnica Timisoara, promotia 1971, a obtinut titlul de doctor inginer in 1986, iar in 1999 a absolvit cursul de Management si Relatii Internationale la Scuola di Direzione Aziendale dell Universita Luigi Bocconi, Milano (sursa si detalii). 

4. Florin Ionescu - membru CNE la ambele verdicte de neplagiat

Florin Ionescu este singurul membru al Consiliului National de Etica ce lucreaza la o universitate din strainatate, potrivit scurtei prezentari existente pe site-ul CNE (http://cne.ancs.ro/membri-si-comisii/). Este profesor doctor la Steinbeis University Berlin, iar in 1981 a absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti (sursa). Vezi aici detalii despre activitatea sa

Florin Ionescu este membru CNE din iunie 2012, a fost numit tot de Liviu Pop si a fost in acest Consiliu si la verdictul "Ponta nu a plagiat", si la verdictul "Oprea nu a plagiat".  

5. Petru Andea - deputat PSD, membru CNE la ambele verdicte de neplagiat

Petru Andea
Foto: Agerpres
Petru Andea a fost adus in Consiliul National de Etica de Liviu Pop, in iunie 2012, fiind membru atunci cand institutia a emis ambele verdicte de neplagiat contrazise fundamental de dovezile publice si de Universitatea din Bucuresti. Petru Andea a fost deputat PSD din 2000 pana in 2008, activitate pe care a reluat-o in 2012 si pe care o exercita si in prezent.

Andea este profesor universitar la Universitatea Politehnica Timisoara, a fost decan al Facultatii de Electrotehnica si Electroenergetica a Universitatii Politehnice Timisoara si director al Agentiei Nationale pentru Calificari in perioada 2009-2010.

In perioada 2000-2008, a fost membru al Consiliului National al PSD, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputatilor. Vezi aici CV-ul lui Petru Andea

6. Victor Stoica - membru CNE la ambele verdicte de neplagiat

Victor Stoica este si el membru CNE din iunie 2012, fiind adus de Liviu Pop in timp ce fostii membri ai Consiliului se pregateau de un verdict in cazul Ioan Mang.

Este membru al Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti (sursa), a fost decan al Facultatii de Medicina, membru al Colegiului Medicilor din Bucuresti si presedinte al filialei din Bucuresti a Societatii Romane de Medicina Interna (sursa si detalii aici).

7. Nicolae Burnete - membru CNE la ambele verdicte de neplagiat

Nicolae Burnete
Foto: CV Nicolae Burnete
Nicolae Burnete este si el membru al CNE din iunie 2012, adus de Liviu Pop. A fost membru atunci cand Consiliul i-a absolvit de plagiat pe Ponta si pe Oprea. Este membru in scoala doctorata a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, profesor al Facultatii de Mecanica, iar din 2004 pana in 2012 a fost decan al acestei facultati si membru in senatul universitatii (sursa si detalii).

In 1985 a obtinut diploma de inginer in Mecanica Agricola la Institutul Politehnic Cluj-Napoca - sef de promotie, iar in iulie 2004 a facut un stagiu de Instruire in biodiesel in Toulouse, Franta, in mai 2004 instruire in biodiesel la Universitat Hohenheim, Germania (vezi aici CV-ul lui Nicolae Burnete).

8. Luca Iamandi - a facut parte din comisia care in 2011 i-a acordat titlul de doctor lui Petre Toba

Luca Iamandi
Foto: Agerpres
Luca Iamandi a venit in Consiliul National de Etica la putin timp dupa verdictul de neplagiat dat lui Victor Ponta. El a facut parte, insa, si din comisia care in 2011 i-a acordat titlul de doctor lui Petre Toba, potrivit pressone.ro.

Contactat de HotNews.ro, Tudor Prisecaru, secretarul de stat pe cercetare in Ministerul Educatiei, a declarat ca Luca Iamandi va "participa la cvorum, dar nu are drept de vot" in sedinta in care CNE va discuta acuzatia de plagiat adusa lui Petre Toba.

Luca Iamandi a fost din 2008 pana in 2011 rectorul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti, anterior a fost decan al Facultatii de Drept (Politie), iar in 1997-2001 a fost sef al Inspectoratului de Politie al judetului Galati. In 1998 a devenit doctor in stiinte economice la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, iar in 2007 a obtinut diploma de doctor in stiinte juridice la Academia de Studii Economice din Bucuresti (sursa si detalii).

9. Stefan Grigoras - membru al CNE la verdictul de neplagiat dat lui Gabriel Oprea

Stefan Grigoras
Foto: mec.tuiasi.ro
Stefan Grigoras a fost numit in Consiliu la scurt timp dupa verdictul de neplagiat dat de CNE lui Victor Ponta, ca urmare a demisiei a 3 membri. Este profesor universitar, doctor inginer la Facultatea de Mecanica a Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iasi, in 1975 a absolvit Facultatea de Mecanica, Sectia T.C.M, in 1989 a obtinut titlul de doctor in inginerie mecanica, iar din 1990 preda la Catedra "Organe de masini si utilaje" a Universitatii Tehnice din Iasi (sursa si detalii).

Consiliul National de Etica nu mai are presedinte din vara, cand Paul Dobrescu a demisionat, a declarat pentru HotNews.ro Tudor Prisecaru, seful cercetarii romanesti. 

Cum cvorumul de lucru al Consiliului este de minimum 8 membri, in prezent sunt 9 membri (dupa demisia a 3 profesori), iar Luca Iamandi nu are drept de vot, este obligatoriu ca la urmatoarea sedinta a CNE sa fie prezenti toti, pentru a putea lua o decizie.

Comparatie intre membrii CNE numiti de Funeriu in 2011 si membrii adusi de Pop un an mai tarziu

Consiliul National de Etica a fost reorganizat in 2011, de ministrul de atunci Daniel Funeriu, intr-o cu totul alta componenta decat cea din prezent. Judecarea abaterilor de la etica din cercetare ale demnitarilor de catre CNE a fost introdusa prin paralelism legislativ cu ICCJ, cu scopul de a nu permite "albirea" demnitarilor gratiei influentei pe care o aveau in mod traditional asupra  universitatilor in care ar fi realizat acele abateri.

Precizam, insa, ca pana la modificarea legislatiei de catre Guvernul Ponta, in 2012, competentele pentru judecarea plagiatelor din tezele de doctorat (singurele lucrari stintifice care dau acces la titlul de Dr.) si diploma aferenta erau exclusiv ale CNATDCU, CNE avand rolul exclusiv de a sanctiona abaterile comise in articole stiintifice, carti, brevete sau alte rezultate ale cercetarii, altele decat tezele de doctorat.

Consiliul National de Etica era in 2011 format din:
1. Constanta Ganea (presedinte) de la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, Bucuresti
2. Marius Echim (vicepresedinte) de la Institutul de Stiinte Spatiale Bucuresti
3. Mihaela Baibarac - Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, INCDFM Bucuresti, Magurele
4. Doina Balahur -  Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi
5. Titus Beu - Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca
6. Liliana Braescu - Universitatea de Vest,Timisoara
7. Cristinel Diaconu - Centrul pentru Fizica Particulelor, Marsilia, Franta
8. Lucian Nastasa-Kovacs - Institutul de istorie George Baritiu, Cluj-Napoca
9. Mihai Netea - Universitatea Radboud, Nijmegen, Olanda
10. Bogdan Olaru - Institutul de Cercetari Economice si Sociale Gheorghe Zane, Iasi
11. Rodica Potolea - Universitatea Tehnica, Cluj-Napoca.

CNE-ul a primit lovitura decisiva in iunie 2012, cand ministrul de atunci Liviu Pop a schimbat din temelii componenta forului, cu o zi inainte ca acesta sa discute ultimul raport in cazul acuzatiilor de plagiat aduse lui Ioan Mang. (Detalii aici)

Componenta stabilita de Liviu Pop era urmatoarea: presedinte Teodor Petrescu - Universitatea Politehnica din Bucuresti, vicepresedinte Virgil Muraru - Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare, Romita Iucu - Universitatea din Bucuresti, Doru Vladimir Puscasu - CEPROCIM, Nicolae Burnete - Universitatea Tehnica Cluj, Mihai Vladimirescu - Universitatea din Craiova, Petru Andea - Universitatea Politehnica din Timisoara, Victor Stoica - Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, Horia Iovu - Universitatea Politehnica din Bucuresti, Florin Ionescu - Steinbeis University Berlin, Paul Dobrescu - SNSPA.

Vezi aici o comparatie intre cele doua Consilii de Etica conform ISI Web of Knowledge

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10243 vizualizari

 • +14 (20 voturi)    
  noul ministru al educatiei... (Vineri, 27 noiembrie 2015, 16:58)

  lili [anonim]

  Aceeasi mizerie...incet-incet porfesionalismul si increderea despre care vorbea dl Ciolos se dilueaza... isi fac loc adevaratii sforari ai lumii ce dicteaza in Educatie, Sanatate, la MAI si peste tot...
  Un singur om, Dacian Ciolos nu va putea schimba nimic...
  Ba probleme cu plagiatul lui Petre Toba, ba probleme cu minciuna lui Arafat si a greilor de la ISU, ba mizeria de la Comisia lu' peste prajit care in mod sigur va da NU A PLAGIAT si in cazul acestui Toba habarnistul cu doctorat... si cate or sa mai apara...
  Acelasi mod de a face politica... de 25 de ani...
  • +3 (5 voturi)    
   Ciolos (Vineri, 27 noiembrie 2015, 22:01)

   MPop [utilizator] i-a raspuns lui lili

   Tu nu vezi ce vad si eu...sau traim in lumi paralele?

   La fel ca si Iohannis si Ciolos incepe sa uite de poporul care la adus pe functia pe care o are...

   Doamne ce mult as dori ca la alegerile de anul viitor romanii sa isi aduca aminte un singur vers din imnul national: DESTEAPTA-TE ROMANE!
 • +21 (23 voturi)    
  domnii doctori de la CNE :) (Vineri, 27 noiembrie 2015, 17:11)

  muvis [utilizator]

  Lucrarile de doctorat ale membrilor comisiei de etica or fi si ele plagiate? :))) Altfel nu se explica "indulgenta".
  • +8 (8 voturi)    
   ba se explica f bine (Vineri, 27 noiembrie 2015, 19:05)

   dan [anonim] i-a raspuns lui muvis

   .. ia sa ia cineva la puricat averile membrilor consiliului, va avea niste mici surprize comparand venitul lunar cu averea
   • +3 (3 voturi)    
    cât de curând... (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 12:42)

    brod [anonim] i-a raspuns lui dan

    ... vine și asta!
 • +21 (23 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 27 noiembrie 2015, 17:20)

  polonyca [anonim]

  • +2 (4 voturi)    
   Da (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 0:19)

   Clop [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

   Comisia valabila (si de ce naibii avem o comisie a plagiatelor!!!) este aceea de la Universitatea Bucuresti. Restul e apa de ploaie politizata.

   http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/24+Minute/Marian+Popescu+invitat+la+24+de+minute

   Dl. Popescu este o persoana publica care circula in buna parte a timpului, cu metroul (sic!).

   Pe de alta parte, dl.Toba mi s-a parut perfect coerent , infinit coerent in contrapondere cu "interesul national" si asta, inainte sa fie numit ministru de interne - l-am vazut la un talkshow la B1.

   Suntem la vanatoarea de plagiate ca natiune, ceea ce mi se pare un simptom la nivel de mental colectiv in ceea ce priveste lipsa de principii si goana dupa diplome pentru un post mai bine platit.

   *Ma intreb cati dintre "diplomati" sunt capabili sa se priveasca in oglinda fara sa aiba o grimasa de constiinta.
 • +13 (15 voturi)    
  100 % originala (Vineri, 27 noiembrie 2015, 17:21)

  catalin [anonim]

  ce ariel, dero sau ce o mai fi - actualul CNE inalbeste orice pata dintr-o lucrare indiferent cate sunt.
 • +14 (16 voturi)    
  Carevasăzică... (Vineri, 27 noiembrie 2015, 17:24)

  Radu I [utilizator]

  Consiliul Național de Etică, cel format din membri „unul și unul” (aflați pe „lista lui Pop”, sluga lui Ponta) este chemat de prim-ministrul technocrat, Dacian Ciolos, să dea verdictul pe care-l cunoaștem deja...
  Bravos, națiune, halal să-ți fie!
 • +12 (14 voturi)    
  Curaj se dovedeste a fi un papagal (Vineri, 27 noiembrie 2015, 17:33)

  cartofil [utilizator]

  Auzi la el, spune ca exista un Consiliu, numit, legitim , care va judeca cazul. Marea problema a acestui consiliu este ca este complet nelegitim, fiind numit intr-o singura zi, cand vechiul Consiliu a constatat ca pinochio a plagiat. Inaiunte de a da oficial hotararea de plagiat, Pop l-a desfiintat si a numit un nou consiliu, stiind exact cum va vota fiecare. Deci noul consiliu este facut dupa ce Pop a gasit 11 ticalosi care sa minta ca ponta n-a plagiat. Un Consiliu total ilegitim, asta este problema, domnule Curaj. Cum l-a infiintat Pop intr-o zi poti sa-l desfiintezi si tu tot intr-o zi. Asta daca nu esti vreun PSD-ist vopsit. In ceea ce priveste competenta actualkului consiliu, acesta este format numai din nulitati, nici unul nu are absolut nici o valoare. Uitati-va un pic pe ISI Thomson si veti vedea- nuliatati absolute.
  • +4 (4 voturi)    
   Veti constata! (Vineri, 27 noiembrie 2015, 20:51)

   Vasile Euclid [anonim] i-a raspuns lui cartofil

   Veti constata ca si Adrian Curaj are teza de doctorat copiata!
  • +5 (5 voturi)    
   o indreptare (Vineri, 27 noiembrie 2015, 23:58)

   anonim3 [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

   Dintre cei numiti de Pop, cel putin doi au refuzat sa fie partasi la ticalosie si n-au mai intrat in CNE - este vorba de profesorii Teodor Petrescu si Romita Iucu. Cei care au ramas, ca si cei care au fost adusi apoi, bine-merita calificativul de ticalosi, ca si Liviu Pop, Terminator-ul invatamantului, si muza lui, Ecaterina Andronescu
   • +1 (3 voturi)    
    interviu (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 12:44)

    brod [anonim] i-a raspuns lui anonim3

    se încumetă vreun jurnalist să realizeze un interviu cu cei 2 curajoși T. Petrescu și R. Iucu? cred că au multe lucruri interesante de spus.
 • +7 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 27 noiembrie 2015, 17:36)

  [anonim]

 • +8 (10 voturi)    
  Clar, not guilty! (Vineri, 27 noiembrie 2015, 17:37)

  MichiuStefan1 [anonim]

  La asa componenta si cu asa pedigree, acest CNE numai etic nu poate fi!Le propun sa dea de acum verdictul asteptat :not guilty!Economisesc timp si nu-l mai streseaza pe doctorul Toba!
  Daca acest CNE nu e schimbat, e un semn clar ca nu avem nicio asteptare de bun simt de la acest guvern!
 • +10 (12 voturi)    
  Dle Curaj, aveti cumva si dvs un doctorat plagiat (Vineri, 27 noiembrie 2015, 17:41)

  Ciuci [anonim]

  Daca nu, numiti o alta comisie, faceti ceva, schimbati aceasta mizerie de comisie !

  Oricum ,cred ca ar trebui sa se verifice si doctoratele membrilor CNE, nu exista fidelitate fata de o persoana sau un partid care sa nu fie stinsa de interesul propriu !
 • +8 (10 voturi)    
  Tehnocrati de mucava (Vineri, 27 noiembrie 2015, 17:47)

  Fu Leng [utilizator]

  Pleaca ai nostri, vin ai nostri, tehnocrati, vorba vine, praf in ochii plebei.
 • +11 (13 voturi)    
  Strada, ce spune strada? (Vineri, 27 noiembrie 2015, 18:04)

  neagoe [utilizator]

  Strada trebuie sa se adune sub ferestrele comisiei. Borfasii care permit legitimarea plagiatului trebuie aruncati in tomberoane la propriu, dupa modelul societatii civile din Ucraina.

  Ministrul Educatiei isi arata acum valoarea. Va arata si valoarea si independenta tehnocrata a guvernului Ciolos.
 • +10 (12 voturi)    
  RUSINEEE (Vineri, 27 noiembrie 2015, 18:05)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Consiliul de Etica e o rusine nationala! Slugue lui Andronescu ar trebui judecate pemtru complicitate la furt. Plagiatul se vede de pe Luna, numai acesti penali nu vor sa il vada/ RUSINEEEEE... Sa fie dati afara din invatamint!
 • +9 (11 voturi)    
  Mercenari! (Vineri, 27 noiembrie 2015, 18:14)

  obvious [utilizator]

  Pana nu sunt schimbati DINOZAURII astia de la CNE orice verdict pe care l-ar da ei este lovit de prezumtia de VINOVATIE! Sau de apartenenta la SISTEM!
  Astia ar da orice verdict numai sa-si pastreze avantajele.
 • +3 (3 voturi)    
  Rusine !!! (Vineri, 27 noiembrie 2015, 18:50)

  Gila [anonim]

  Sa va fie rusine d-le Adrian Curaj, Ministru al Educatiei,
  ca acceptati cu seninatate decizia acestui "Consiliul National de Etica", un Consiliu al Rusinii Nationale...
 • 0 (4 voturi)    
  Ciolos, omul ordinei! (Vineri, 27 noiembrie 2015, 19:00)

  hotnewsfil [utilizator]

  "Pas-cu-pas', Ciolos calca, cu grija, pe urmele lasate de Ponta.
  Asa ajung oamenii sa se intrebe de ce a mai facut agitatie Ciolos, de ce nu o fi lasat guvernul Ponta sa isi inchie mandatul, in 2016?
  Populatia fusese multumita de masurile luate de Ponta, in ultimele luni : majorari pe toata linia. Ce-si puteau dori mai mult salariatii si pensionari?
 • +3 (3 voturi)    
  In strada nu se mai iese (Vineri, 27 noiembrie 2015, 19:45)

  CititorulComentator [utilizator]

  Astia isi bat in continuare joc de noi...
 • +5 (5 voturi)    
  Petre TOBA ! (Vineri, 27 noiembrie 2015, 20:16)

  SRA [anonim]

  Petre TOBA este un caz dar nu trebuie uitat Victor PONTA si Gabriel OPREA !

  O masura impotriva lui TOBA nu este asiguratorie decat in situatia ca si ceilanti doi trebuie tratati in acelasi timp si cu aceiasi masura, FURT INTELECTUAL !!!

  Ca acestia sunt inca sute care au obtinut acest titlul pe sub masa !

  Un individ TROCOTA este un profitor si acesta trebuie luat la bani marunti, pe acolo se trafica aceste doctorate !!!

  Va rog sa ma scuzati, o masura impotriva FURTULUI INTELECTUALA trebuie sa fie generala si fara restrictie de timp, perioada sau functie !!!

  Deci si aceasta masura face parte din SCHIMBAREA solicitata de strada !!!

  FURTUL Intelectual a fost acompaniat de avantaje materiale, financiare si promotionale, este un atac la MUNCA si MERIT !!!
 • +3 (3 voturi)    
  mizerie (Vineri, 27 noiembrie 2015, 22:45)

  verdeata [anonim]

  daca dl Curaj accepta aceasta comisie conceputa pentru a albi pe plagiatori.
  Trebuie judecata intai aceasta comisie.
 • +3 (3 voturi)    
  Dl. ministru Curaj ... (Vineri, 27 noiembrie 2015, 22:47)

  Andrei [anonim]

  Dl. ministru Curaj se exprima ingrijorator de greu si de incalcit pentru un profesor universitar de politehnica!! Dupa ce reusim sa intelegem cat de cat ce a vrut sa spuna, constatam ca ii lipseste nu numai claritatea, ci si ... curajul!!
 • +5 (5 voturi)    
  Despre Curaj fara curaj (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 4:29)

  Alina [anonim]

  Cateva date despre Curaj in atentiaa lui Ciolos:
  1. Are o teza de doctorat sub conducerea lui Ion Dumitrache a carui creatie este. Teza nu si-a citit-o deci nu a fost scrisa de el, ci de 2 asistenti de la Politehnica slujbasi la Dumitrache. Este o teza platita din contractul cu BM - RO 4096 din 1996. Tot negroteii i-au mai scris inca 2 carti dupa metoda copy-paste.
  2. Politic: a fost membru PSD, apoi PDL cu Funeriu, apoi PNL, iarasi PSD; Acum "tehnocrat".
  3. Desi pare "curat" marile afaceri le-a facut prin firma sotiei care a folosit banii din finantari externe ca sa-si faca o fundatie, cu care sub guvernarea PSD a luat un teren pe care a construit un azil pentru batranii de lux din care castiga milioane. In anul 2004-2005 a fost anchetat de OLAF pentru detrunare de fonduri in 2 programe Leonardo. Scandalul s-a stins dupa ce a returnat banii din buzunar fiind ajutat de Ponta care era la corpul de control. S-a protejat intrand in PDL.
  4. Activitatea universitara: n-a practicat-o niciodata, el fiind adus de Dumitrache pe post de cercetator in Poli. Apoi i s-a echivalat pozitia cu cea de conferentiar si ulterior dupa teza l-a facut profesor starnind furie in Poli. Desi in teorie are o norma didactica el NU a predat niciodata luand banii de pomana de la Politehnica. Veniturile sale lunare sunt echivalente cu salariul unui comisar european: 9-10.000euro/luna. O alta piatra de moara agatata de gatul bietului Ciolos dupa Toba!
  • +3 (3 voturi)    
   Dacă așa e... (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 9:03)

   Radu I [utilizator] i-a raspuns lui Alina

   ... Și dacă învățământul superior românesc e păstorit de asemenea „specimene”, ar fi comic, dacă n-ar fi tragic...
   Vai de noi!
  • +3 (3 voturi)    
   Daca-l cautati pe site-ul Politehnicii nu-l gasiti (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 14:55)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Alina

   El e profesor, dar nu apare nicaieri. Sunt sigur ca daca ii pureca cineva dosarul cu care s-a facut profesor, el nu indeplineste conditiile minimale. Fundatia este facuta cu bani europeni. In orice caz, este un mare dubios, stiintific este un nimeni, Funeriu era la ani lumina de acest neica-nimeni pe care nu-l poate clinti nimeni de langa banii de cercetare, de 15 ani.
 • +3 (3 voturi)    
  copy-paste (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 8:49)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Doctoratul inseamna enorm, daca e dat de oameni de talent,cu inclinatie spre cercetare si care isi dedica viata unui domeniu de cercetare. In tarile anglo-saxone se numeste Philosophy Doctor (PhD) ,phylosophy . Dar ce intelepciune e la politie unde exceleaza inteleptii Toba si Oprea?Ar trebui sa nu se dea doctorate politistilor, SRI-istilor, SIE-istilor , astia avand alte treburi si nu intelepciunea , meditatia, scrisul.
  Dl Cristoiu afirma in EvZ ca nu da doi bani pe doctorat . In ce sa isi dea Cristoiu doctoratul ? In Victor Ponta? In Traian Basescu? In Dacian Ciolos? In complilatia aia Historia copy-paste dupa marea revista L'Histoire din Franta pe care o gasestia acum in orice mall?
  CNE este o emanatie a PSD . Curaj nu are curaj s-o arunce peste bord.
 • +3 (3 voturi)    
  pericol (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 12:41)

  brod [anonim]

  dacă se lasă pe mâna păpușarilor din această rușinoasă comisie, Cioloș pierde tot ce a câștigat până acum... și este terminat. ca și Iohannis.
  la prima nouă prostie, strada îi va mătura, convinsă de reaua lor credință.
  va fi Tobă al doilea minsitru de interne care scufundă gvernul din care face parte?
 • +2 (2 voturi)    
  Nu uitati (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 13:22)

  Titi Petrescu [anonim]

  Va aduce-ti aminte de spaga primita lunar de la Gorj de la Viorel Caragea de 50.000 de euro pentru a il mentine in functie? Deja se lauda Caragea prin judet ca il va repune Toba in functie...cum de nu mai gasim oameni fara pata sa ii punem ministrii...halal guvern.Domnule Ciolos nu cunoaste-ti sau va face-ti ca nu cunoaste-ti cazul de la Gorj in care e implicat si Toba...
 • 0 (0 voturi)    
  Raspunderea coordonatorilor si a comisiei (Miercuri, 2 decembrie 2015, 22:46)

  geffox [anonim]

  Daca plagiatul este infractiune (vezi art 140, 141 din legea drepturilor de autor), atunci indrumatorul nu poate sa fie decit complice. Iar membrii comisiei de examinare sint fie incompetenti (daca nu au identificat plagiatul), fie complici. Justitia nu trebuie sa se opreasca la persoanele "interesante" politic. Hai sa ne trezim: lumea academica trebuie sa isi salveze credibilitatea. Vreau un DNA al doctoratelor. Ar fi buna o lege ACHITARE CONTRA RECUNOASTERE FAPTEI, altfel, mii de lucrari trebuie cercetate si cercetarea asta costa.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by