Universitatea din Bucuresti isi anunta public pozitia referitor la organizarea unei dezbateri electorale in cadrul universitatii: "Universitatea din Bucuresti nu va organiza o dezbatere electorala intre cei doi candidati la alegerile prezidentiale", afirma institutia de invatamant superior intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Universitatea din BucurestiFoto: unibuc.ro
  • Pozitia oficiala a Universitatii din Bucuresti vine la cateva ore dupa ce o asociatie de studenti a anuntat ca le-a propus celor 2 candidati sa participe luni la o dezbatere publica in Aula Magna a Facultatii de Drept din Universitatea Bucuresti

Universitatea din Bucuresti anunta ca "respinge orice fel de tentativa de implicare politica, iar folosirea spatiilor institutiei in alte scopuri decat cele didactice si stiintifice nu este permisa". "In consecinta, Universitatea din Bucuresti nu va organiza o dezbatere electorala intre cei doi candidati la alegerile prezidentiale. Universitatea din Bucuresti nu este responsabila pentru comunicatele si informarile venite din partea altor asociatii sau organizatii", informeaza Universitatea, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Citeste comunicatul integral al Universitatii din Bucuresti, referitor la organizarea unei dezbateri intre candidatii la presedintie:

"Pozitia Universitatii din Bucuresti referitoare la unele informatii aparute in presa privind organizarea unei dezbateri electorale in cadrul UB

In urma aparitiei in presa a unor informatii referitoare la organizarea unei dezbateri electorale in cadrul Facultatii de Drept a Universitati din Bucuresti in cursul zilei de luni, 10 noiembrie 2014, conducerea Universitatii din Bucuresti si conducerea Facultatii de Drept doresc sa faca urmatoarele precizari:

Universitatea din Bucuresti si Facultatea de Drept nu au primit pana in acest moment nicio solicitare oficiala pentru a organiza sau a gazdui o dezbatere electorala intre candidatii din turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Universitatea din Bucuresti reaminteste ca, in conformitate cu decizia Consiliului de Administratie din data de 08.10.2014, UB respinge orice fel de tentativa de implicare politica, iar folosirea spatiilor institutiei in alte scopuri decat cele didactice si stiintifice nu este permisa.

In consecinta, Universitatea din Bucuresti nu va organiza o dezbatere electorala intre cei doi candidati la alegerile prezidentiale. Universitatea din Bucuresti nu este responsabila pentru comunicatele si informarile venite din partea altor asociatii sau organizatii".

O asociatie studenteasca a sustinut ca i-a invitat pe Klaus Iohannis si Victor Ponta la dezbatere in Aula Magna a Facultatii de Drept

Replica Universitatii din Bucuresti vine la anuntul facut de Societatea Studentilor Universitatii Bucuresti (SSUB), conform caruia aceasta asociatie studenteasca le-a propus vineri celor doi candidati la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis si Victor Ponta, sa participe luni, la o ora ce poate fi stabilita impreuna cu echipele de campanie, la o dezbatere publica ce ar urma sa aiba loc in Aula Magna a Facultatii de Drept.

Reprezentantii SSUB au sustinut intr-un comunicat citat de Agerpres ca lasa la latitudinea celor doua echipe de campanie sa decida moderatorul si temele de discutie, invitand pe aceasta cale Televiziunea Romana sa inregistreze sau sa transmita in direct dezbaterea, in cazul in care cei doi candidati accepta. "In cazul in care cei doi candidati vor accepta invitatia, iar TVR nu va putea transmite, SSUB va face tot posibilul ca dezbaterea sa fie transmisa, in direct, pe internet, iar semnalul sa poate fi preluat de orice televiziune interesata", sustinea asociatia in comunicatul citat de Agerpres.

Amintim ca SSUB este aceeasi asociatie care in urma cu 3 saptamani a cerut demisia rectorului Universitatii din Bucuresti (Sursa).

Klaus Iohannis: Domnul Ponta confunda universitatea cu caminul cultural la nivelul lui de doctorat. Putem merge la Babes-Bolyai la Cluj sau la Drept unde v-ati luat doctoratul

Klaus Iohannis, candidatul ACL in alegerile prezidentiale, i-a propus contracandidatului sau Victor Ponta sa participe la o dezbatere chiar la Facultatea de Drept unde Ponta si-a luat doctoratul. "Domnul Ponta confunda universitatea cu caminul cultural la nivelul lui de doctorat. Putem merge la Babes-Bolyai la Cluj sau la Drept unde v-ati luat doctoratul. Sper ca pana la urma sa facem o dezbatere. Voi avea eu grija sa fie", a declarat joi Klaus Iohannis, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Cluj-Napoca (Detalii aici).

Discutiile privitoare la desfasurarea unei dezbateri intrei cei doi candidati in al doilea tur al alegerilor prezidentiale 2014 au inceput la o zi dupa primul tur si au fost lansate de candidatul PSD Victor Ponta. Acesta a declarat pe 3 noiembrie 2014 ca il invita pe candidatul ACL Klaus Iohannis sa participe saptamana viitoare la 4 dezbateri televizate, pe 4 teme prestabilite, desfasurate la Romania TV, Realitatea TV, B1TV si Antena 3. Intr-un comunicat, PSD a anuntat in detaliu care sunt orele de incepere a dezbaterilor, cat dureaza si care sunt temele.

In aceeasi zi, Klaus Iohannis i-a raspuns lui Victor Ponta ca "astfel de lucruri nu se rezolva trimitand hartii, se rezolva prin negocieri directe. Aceste negocieri nu au inceput. Fata in fata va fi aceasta dezbatere, intr-un mediu nepartizan, si echipa mea va sti sa negocieze, sa nu existe niciun fel de dubiu".

Citeste mai jos cum au decurs discutiile dintre cei doi candidati pe tema dezbaterii electorale, inaintea turului 2:

Inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale, Institutul pentru Politici Publice (IPP) a anuntat ca vrea sa organizeze o dezbatere electorala si i-a invitat oficial pe principalii 6 candidati la alegerile prezidentiale. Cu 5 zile inainte de ziua propusa pentru dezbatere, IPP a anuntat ca Victor Ponta a ramas singurul candidat care nu a raspuns propunerii privind dezbaterea electorala. In aceeasi zi, Ponta a raspuns intr-o emisiune televizata ca este dispus sa participe inaintea primului tur de scrutin la o dezbatere, numai daca la dezbatere sunt prezenti toti cei 14 candidati.

IPP a acceptat conditiile impuse de Victor Ponta si i-a invitat pe toti candidatii la dezbaterea electorala dinaintea primului tur, insa in cele din urma a anuntat ca dezbaterea nu va avea loc pentru ca Kelemen Hunor, Dan Diaconescu si Corneliu Vadim Tudor nu au raspuns.