Premierul Victor Ponta, candidatul PSD la prezidentiale, il invita pe candidatul ACL Klaus Iohannis sa participe saptamana viitoare la 4 dezbateri televizate, pe 4 teme prestabilite, desfasurate la Romania TV, Realitatea TV, B1TV si Antena 3.

  • UPDATE Klaus Iohannis a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca "Fata in fata va fi aceasta dezbatere, intr-un mediu nepartizan, si echipa mea va sti sa negocieze, sa nu existe niciun fel de dubiu. Imediat ce echipele vor gasi un numitor comun veti afla aceste lucruri."

Potrivit unui comunicat de presa transmis luni de PSD, cele 4 dezbateri ar urma sa fie organizate dupa cum urmeaza:

  • Luni, 10 noiembrie, la Romania TV - dezbatere pe teme de politica economica si sociala. Ora de incepere: 20:00, durata 90 de minute;
  • Marti, 11 noiembrie, la Realitatea TV - dezbatere pe teme de politica externa si siguranta nationala. Ora de incepere: 20:00, durata 90 de minute;
  • Miercuri, 12 noiembrie, la B1TV - dezbatere pe tema dezvoltarii institutiilor politice si a statului de drept. Ora de incepere: 20:00, durata 90 de minute;
  • Joi, 13 noiembrie, la Antena 3 - dezbatere pe tema viziunii prezidentiale de dezvoltare a Romaniei. Ora de incepere: 20:00, durata 90 de minute;

PSD precizeaza ca a contactat deja televiziunile amintite si ca, pana la acest moment, au confirmat toate interesul si acceptul de a organiza aceste dezbateri, la datele amintite si cu aceasta tematica.

"Este vorba de subiecte de interes public, care tin de atributiile Presedintelui Romaniei, conform Constitutiei, si care pot oferi opiniei publice o imagine foarte clara cu privire la programul si optiunile fiecarui candidat", se arata in comunicatul semnat de Victor Ponta.

"Reamintim ca am lansat deja aceasta invitatie la dezbateri inca de dinainte de votul de duminica. Asteptam cu interes confirmarea si din partea domnului Klaus Iohannis, pentru ca aceste emisiuni sa poata fi realizate in cele mai bune conditii", mai arata candidatul PSD.

  • UPDATE TVR a lansat propunerea organizarii de dezbateri electorale pentru turul doi

Televiziunea Romana a lansat luni dimineata propunerea organizarii uneia sau a mai multor dezbateri electorale intre candidatii ramasi in cursa prezidentiala, se arata intr-un comunicat de presa dat publicitatii de postul public de televiziunea.

TVR a transmis celor doi candidati, Victor Ponta si Klaus Iohannis, invitatia de a participa luni, ora 14:00, la sediul Televiziunii Romane, la o prima intalnire in vederea discutarii propunerii lansate.

documente

Invitatie Victor Ponta

(3 Nov 2014) PDF, 342KB

documente

Invitatie Klaus Iohannis

(3 Nov 2014) PDF, 341KB