Inalta Curte ataca la Curtea Constitutionala modificarile operate de Parlament la Codul Penal, modificari care le confera demnitarilor o super-imunitate. Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat aceasta decizie in urma unei sednte desfasurate joi si a facut-o publica printr-un comunicat de presa. Reamintim ca si PDL a sesizat joi Curtea Constitutionala legat de aceste modificari. Curtea Constitutionala a anuntat ca va judeca in 15 ianuarie sesizarea Inaltei Curti.

UPDATE: Curtea Constitutionala a anuntat ca va judeca pe 15 ianuarie sesizarea Inaltei Curti cu privire la modificarile aduse Codului penal.

Reamintim ca si PDL a sesizat joi Curtea Constitutionala legat de aceste modificari.

Reamintim ca Parlamentul nu a cerut un aviz pentru aceste modificari ale Codului Penal nici de la CSM, nici de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Mai mult, Comisia Juridica a reafirmat joi, printr-un comunicat de presa, ca "nu avea obligatia de a solicita avizul Consiliului Superior al Magistraturii" pentru ca modificarile propuse "nu priveau organizarea activitatii judecatoresti sub aspectul completelor de judecata sau sub aspectul unor reglementari care vizeaza organizarea administrativa".

Citeste si: