Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca i-a transmis ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, ca nu sustine niciun proiect de lege care sa limiteze atributiile SRI. "Nu cred ca este momentul de astfel de proiecte acum", a spus acesta, dupa ce in cursul diminetii afirmase ca "la guvern nu a aparut acest proiect de lege".

"I-am spus si doamnei Pivniceru azi, nu sustin un astfel de proiect si nu cred ca e momentul acum de astfel de proiecte", a spus Ponta, intr-o discutie cu ziaristii.

Intrebat cum comenteaza informatiile potrivit carora proiectul ar fi fost avizat si de alte ministere, primul ministru a raspuns: "Nu poate fi vorba decat de ministerul Justitiei. In rest, cine sa avizeze? Daca e un proiect de modificare a unei legi privind Justitia cine sa avizeze, mediul?".

"A, ca se isterizeaza dl Tapalaga si dl Turcescu, de asta sunt ei doi, sa se isterizeze. Fiecare isi face campania electorala cum poate", a adaugat Victor Ponta.

Surse guvernamentale au declarat marti pentru HotNews.ro ca Guvernul este pe cale sa limiteze drastic atributiile SRI si posibilitatea serviciului de a valorifica in instanta, ca probe, informatii care privesc marea coruptie obtinute pe mandat se siguranta nationala.

Modificarile operate la legea sigurantei nationale, daca vor intra in vigoare, ar avea ca efect si compromiterea unor dosare de coruptie deja incepute in temeiul unor mandate pe siguranta nationala deoarece probele vor fi declarate nule, au precizat sursele citate.

Modificarea cheie prevede, in esenta, ca informatiile obtinute pe mandate de siguranta nationala pot fi utilizate ca proba in instanta doar in cadrul dosarelor care vizeaza infractiuni la adresa securitatii nationale. Modificarea, initiata de Ministerul Justitiei, se afla in prezent pe circuitul guvernamental al avizarii.

HotNews.ro a prezentat miercuri expunerea de motive prin care ministerul justitiei propune modificarea legii de functionare a SRI si a legii sigurantei nationale.