Prefectura judetului Sibiu anunta printr-un comunicat remis HotNews.ro ca de acum inainte accesul persoanelor care sustin examenul teoretic pentru obtinerea permisului auto in sala de examinare va fi gratuit. "Prefectul judetului Sibiu, impreuna cu conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane Sibiu", a hotarat astazi, 9 octombrie, "incetarea de comun acord a contractului de inchiriere nr. 11273/19.11.2008", informeaza prefectura. Potrivit acesteia, "in cel mai scurt timp posibil, examinarea candidatilor pentru obtinerea permisului de conducere auto se va desfasura in sediul Prefecturii".

Comunicatul integral remis HotNews.ro de catre Prefectura judetului Sibiu:

"Prefectul judetului Sibiu, impreuna cu conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane Sibiu, au hotarat, astazi, incetarea, de comun acord, a contractului de inchiriere nr. 11273/19.11.2008, incheiat intre Institutia Prefectului - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor si Arhiepiscopia Ortodoxa Romana Sibiu, pentru spatiul situat in strada Mitropoliei nr. 36.

In cel mai scurt timp posibil, examinarea candidatilor pentru obtinerea permisului de conducere auto se va desfasura in sediul Prefecturii, de pe strada Andrei Saguna nr. 10. Sala de examinare urmeaza a fi amenajata si dotata corespunzator. Pana la finalizarea lucrarilor, examenul teoretic pentru obtinerea permisului de conducere auto se va desfasura tot in locatia de pe strada Mitropoliei.

In acord cu conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane Sibiu (proprietarul spatiului), accesul candidatilor in sala de examinare va fi gratuit."

Amintim ca sibianul Alexandru Nicolescu a fost cel care a trimis HotNews.ro fotografia chitantei pe care a primit-o inainte de a da examenul de permis: pe chitanta este trecuta suma de 5 lei, cu precizarea ca banii sunt pentru "intretinere", iar destinatarul - Arhiepiscopia Ortodoxa Romana - Sibiu. Nicolescu a declarat pentru HotNews.ro ca joi, pe 4 octombrie, a sustinut examenul pentru adaugarea unei categorii in carnetul de sofer. Atunci a descoperit ca pentru a intra in sala trebuia sa plateasca aceasta taxa de 5 lei catre Arhiepiscopie. In aceeasi zi a sunat la DNA pentru a sesiza Directia in legatura cu aceasta taxa. Vineri, la ora 10:30, "patru politisti si un procuror au sunat la usa si mi-au spus ca au mandat de aducere", a declarat Nicolescu.

De unde a venit taxa de 5 lei pe care candidatii la examenul de permis trebuia sa o plateasca Arhiepiscopiei

Suma de 5 lei se plateste ca urmare a unui contract incheiat in 2008 intre Prefectura Sibiu si Arhiepiscopia Ortodoxa Romana - Sibiu, contract pe 10 ani prin care s-a inchiriat spatiul detinut de Arhiepiscopie catre prefectura, pentru a fi sustinute examenele auto.

Prefectura judetului Sibiu arata intr-un raspuns trimis la solicitarea HotNews.ro ca "taxa de 5 lei a fost stabilita de locator (proprietarul spatiului) - Arhiepiscopia Ortodoxa Romana Sibiu." "Posibilitatea incasarii taxei a fost stabilita prin art. VI - Obligatiile chiriasului din Contractul de inchiriere nr. 11273/19.11.2008", mai explica Prefectura, precizand ca "Contractul de inchiriere nr. 11273/19.11.2008 incheiat intre Arhiepiscopia Ortodoxa Romana Sibiu si Institutia Prefectului - Judetul Sibiu, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor a fost semnat de prefectul Ilie Haralambie Mitea si dr. Laurentiu Streza, Arhiepiscop al Sibiului si Mitropolit al Ardealului".

"Fiecare candidat care sustine examenul teoretic pentru obtinerea permisului auto achita aceasta taxa", a explicat Prefectura, precizand ca scopul taxei il reprezinta "acoperirea cheltuielilor legate de folosinta si intretinerea spatiului pus la dispozitia locatarului".

HotNews.ro a solicitat Prefecturii judetului Sibiu si o copie a contractului de inchiriere, pe care o va publica la momentul primirii.

Citeste si: