Directorul Gradinii Zoologice din Sibiu, Constantin Bebeselea, si-a dat demisia din functie in urma incidentului de saptamana trecuta cand un tigru a scapat din cusca sa si a fost apoi impuscat, informeaza Mediafax. In locul lui Constantin Bebeselea a fost numit, temporar, un angajat al Primariei Sibiu.

"Domnul Bebeselea a demisionat de la conducerea Gradinii Zoologice din Sibiu. In locul sau a fost numit, ca director interimar, Marius Lunca", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore.

Purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu a informat ca Marius Lunca este angajat al Primariei Sibiu, dar nu a lucrat pana in prezent la Gradina Zoologica din Sibiu, ci in aparatul propriu al institutiei. Acesta are 25 de ani, lucreaza de sase ani in cadrul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat din Primaria Sibiu si este inginer de profesie.

Potrivit Mirelei Gligore, comisia formata in cadrul institutiei pentru a analiza incidentul de saptamana trecuta, cand un tigru a scapat din cusca sa din cauza neglijentei unui ingrijitor, continua verificarile si nu a stabilit, deocamdata, masurile care se vor lua impotriva angajatului vinovat.

Reamintim catigrul a fugit, marti dimineata, de la Gradina Zoologica din Sibiu, refugiindu-se in Padurea Dumbrava, apoi a ajuns in cartierul Valea Aurie din municipiul Sibiu, in apropierea Inspectoratului Judetean de Jandarmi.

Viceprimarul Sibiului, Astrid Fodor, declara ca tigrul a reusit sa iasa din cusca sa in jurul orei 9.30, din cauza neglijentei ingrijitorului, care a facut curatenie, iar cand a iesit a lasat usa custii intredeschisa, moment in care animalul a iesit.

In jurul orei 12.30, tigrul a fost impuscat mortal in padure, intre localitatile Sibiu si Poplaca.

Tigrul, nascut la Gradina Zologica din Sibiu, avea 14 ani si o greutate de aproximativ 200 de kilograme.

Potrivit reprezentantilor Primariei Sibiu, animalul era o corcitura de tigru siberian cu tigru bengalez si se numea Mihaela.

Politia din Sibiu a declansat cercetari cu privire la imprejurarile care au condus la uciderea tigrului, impuscarea animalului facandu-se intr-o situatie neconforma.

Citeste si: