Vanatorul care a ucis tigrul care a scapat, marti, de la Gradina Zoologica din Sibiu sustine ca s-au facut toate demersurile posibile pentru salvarea animalului, dar, intrucat tigroaica devenise extrem de agresiva, a fost necesara impuscarea ei, pentru ca in caz contrar s-ar fi produs un "dezastru". Marin Valeanu, vanatorul care a impuscat animalul, a declarat ca au fost trase doua focuri cu arma cu tranchilizante, inainte de a se lua decizia impuscarii tigrului.

"S-a facut tot ce era posibil pentru salvarea animalului. Aceasta a fost tot timpul intentia, de a salva animalul, dar dupa ce a fost tranchilizat a devenit extrem de agresiv. S-au tras doua focuri cu tranchilizant, dar ne-a atacat. Eram tot timpul langa medicul veterinar al Gradinii Zoologice si a venit spre noi. Tigroaica era in aer, sarind spre noi, in momentul in care am reusit sa o impusc in gat. Daca nu trageam in momentul acela, era dezastru", a explicat Marin Valeanu, citat de Mediafax.

El este angajat al Directiei Silvice Sibiu si se ocupa cu vanatoarea din anul 1984.

Potrivit reprezentantilor Primariei Sibiu, animalul era o incrucisare de tigru siberian cu tigru bengalez si se numea Mihaela. Dupa efectuarea necropsiei si scoaterea animalului din inventarul Gradinii Zoologice, trupul va fi incinerat.

Tigrul a fugit, marti dimineata, de la Gradina Zoologica din Sibiu, fiind alertate Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Politia, Asociatia Vanatorilor si SMURD. La scurt timp, tigrul a fost localizat in Padurea Dumbrava, in arealul Gradinii Zoologice, care este imprejmuit cu un gard inalt de 1,80 metri.

Ulterior, tigrul a reusit sa fuga si de sub supravegherea echipelor de cautare, care il localizasera in Padurea Dumbrava, si a ajuns in cartierul Valea Aurie din municipiu, in apropierea Inspectoratului Judetean de Jandarmi, iar intreaga zona a fost evacuata si asigurata de Politia Locala.

Viceprimarul Sibiului Astrid Fodor a declarat ca tigrul a reusit sa iasa din cusca sa in jurul orei 9.30, din cauza neglijentei ingrijitorului, care a facut curatenie, iar cand a iesit a lasat usa custii intredeschisa, moment in care animalul a iesit.

Astrid Fodor spunea ca o problema este lipsa pustilor cu tranchilizant, existand una singura autorizata in municipiul Sibiu. In jurul orei 12.30, tigrul a fost impuscat mortal in padure, intre localitatile Sibiu si Poplaca.