Șoferul urmărit în trafic, în județul Mureș, spre care polițiștii au tras focuri de armă, iar un glonț a lovit o femeie, a fost reținut luni, acesta fiind acuzat de ultraj, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Poliției Mureș, șoferul urmărit în trafic de polițiștii care au încercat să îl oprească cu focuri de armă, iar un glonț a ricoșat lovind în cap o femeie, a fost reținut.

„Urmare a evenimentului din data de 8 februarie, când un polițist din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Brâncovenești a efectuat foc de armă asupra unui autoturism, în urma căruia un glonț ar fi ricoșat și ar fi lovit în zona capului o femeie, de 59 de ani, din localitatea Aluniș, (…) Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin a dispus față de un tânăr, de 20 ani, din localitatea Răstolița, bănuit de comiterea a două infracțiuni de ultraj, măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore”, a transmis luni Poliția Mureș.

Femeia din Reghin a fost împuşcată în cap, vineri seara, în timp ce mergea pe stradă, în localitatea Aluniş, după ce poliţiştii au făcut uz de armă pentru a prinde un şofer pe care l-au urmărit din Reghin.

Poliţia Mureş a transmis că a fost folosit armamentul din dotare, întrucât autoturismul urmărit rula cu viteză foarte mare înspre poliţişti.

De asemenea, şoferul fugar a pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

După incident, femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Mureş şi apoi a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean Cluj - Clinica de Neurochirurgie, pentru acordarea de îngrijiri medicale. A fost operată sâmbătă dimineaţa, s-a reuşit extragerea glonţului, după care s-a decis menţinerea ei în comă indusă, intubată, ventilată mecanic.

Duminică dimineața, starea femeii era „lent favorabilă”, au declarat pentru Mediafax reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Cluj-Napoca, medicii urmând să o trezească treptat din coma indusă.

Poliția Mureș a deschis și o anchetă internă pentru a stabili dacă polițiștii din Reghin au folosit legal armamentul sau dacă sunt vinovați de vătămare corporală din culpă.

Citește și:

O femeie a fost împușcată din greșeală în cap de un polițist care urmărea un șofer

Femeia împușcată de un polițist de rutieră este în comă, la spital. Medicii i-au scos glonţul din cap

Femeia din Mureş împuşcată de un poliţist în misiune va fi trezită treptat din coma indusă

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul femeii împușcate în cap de un polițist