Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin și polițiștii din Mureș au deschis, duminică, un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și ultraj în cazul femeii împușcate în cap, din greșeală, de un polițist aflat în misiune, transmite Mediafax.

Politist in traficFoto: Facebook - Politia Romana

Polițiștii și procurorii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și ultraj în cazul petrecut vineri seara, în satul Aluniș, din județul Mureș, când o femeie a fost împușcată în cap, din greșeală, de un polițist care urmărea un șofer fugar. „În acest caz se desfășoară cercetări. Există o anchetă în derulare sub urmărirea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și ultraj. În momentul de față ancheta este în derulare”, a declarat, duminică, Emanuela Rugină, purtător de cuvânt al IPJ Mureș.

Femeia din Reghin a fost împuşcată în cap, vineri seara, în timp ce mergea pe stradă, în localitatea Aluniş, după ce poliţiştii au făcut uz de armă pentru a prinde un şofer pe care l-au urmărit din Reghin.

Poliţia Mureş a transmis că a fost folosit armamentul din dotare, întrucât autoturismul urmărit rula cu viteză foarte mare înspre poliţişti. De asemenea, şoferul fugar a pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

După incident, femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Mureş şi apoi a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean Cluj – Clinica de Neurochirurgie, pentru acordarea de îngrijiri medicale. A fost operată sâmbătă dimineaţa, s-a reuşit extragerea glonţului, după care s-a decis menţinerea ei în comă indusă, intubată, ventilată mecanic. Duminică dimineața, starea femeii era „lent favorabilă”, au declarat reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Cluj-Napoca, medicii urmând să o trezească treptat din coma indusă. Poliția Mureș a deschis și o anchetă internă pentru a stabili dacă polițiștii din Reghin au folosit legal armamentul sau dacă sunt vinovați de vătămare corporală din culpă.