Premierul Florin Cîțu le cere managerilor de spitale să termine cu tergiversările privind asigurarea numărului de paturi pentru pacienții cu COVID: "Sunt acolo să rezolve problema. Dacă nu, pleacă". El a mai susținut că "deocamdată" nu este nevoie ca România să activeze Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Foto:
  • "Fac un apel la toţi managerii de spital şi şefii de secţii să termine cu tergiversările şi, de fiecare dată când este nevoie, să răspundă imediat la nevoile în ceea ce priveşte schimbarea unei secţii în secţie ATI.
  • Am văzut că, de fiecare dată sună ori preşedintele Consiliului judeţean, ori primarul...
  • Nu, sunt acolo să rezolve această problemă. Dacă nu rezolvă această problemă, pleacă şi vin alţii. Nu trebuie să ceară voie de la preşedintele Consiliului judeţean să mărească numărul de paturi într-o secţie ATI în această situaţie", a afirmat, joi, Florin Cîțu.

"Dacă va fi nevoie, vom activa Mecanismul de Protecţie Civilă. Deocamdată nu e nevoie"

Premierul a mai susținut că "deocamdată" nu este nevoie ca România să activeze Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene:

  • "Ştiţi foarte bine că, aşa cum România a trimis echipe medicale în Slovacia, Italia, întotdeauna dacă este nevoie vom activa acest plan. El este acolo. Nu trebuie să facem ceva special. (...)
  • Dacă va fi nevoie, vom activa. Deocamdată nu este nevoie”.

Doar două paturi - în Cluj și Brașov - erau libere, joi, în spitalele din România pentru pacienții cu COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă.

Astăzi în România a fost raportat cel mai mare bilanț zilnic de cazuri de COVID, de la debutul pandemiei: 12.032 de îmbolnăviri.