Doar două paturi erau libere, joi, în spitalele din România pentru pacienții cu COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă. Reamintim că astăzi în România a fost raportat cel mai mare bilanț zilnic de cazuri de COVID, de la debutul pandemiei: 12.032 de îmbolnăviri.

Terapie Intensiva COVID-19Foto: Profimedia Images

În data de 30 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.374 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1.364 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național sunt libere 2 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate persoanelor cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În București sunt avizate de DSP 287 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. La acest moment, în București nu sunt paturi libere.

Situația paturilor ATI COVID libere, altele decât cele rezervate persoanelor cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2:

  • Brașov - 1
  • Cluj - 1

Autoritățile spun că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, precizând că se pune accent pe locurile destinate persoanelor care au anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Un nou bilanț zilnic record, de la debutul pandemiei: Nu mai puțin de 12.032 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, după ce marți fusese depășit recordul absolut de cazuri noi de la începutul pandemiei - peste 11.000 de cazuri. În ultima zi au fost înregistrate 176 de decese.