Românii înscriși pe lista de așteptare din platforma online de programări pentru vaccinarea împotriva COVID-19 nu au cum să afle, în acest moment, peste cât timp le va veni rândul la vaccinare, însă Comitetul de coordonare a activităților privind vaccinarea are în vedere crearea unui mecanism în acest sens, în perioada următoare, a declarat miercuri Andrei Baciu, vicepreședintele CNCAV și secretar de stat în Ministerul Sănătății, la Interviurile HotNews LIVE.

Vaccin Covid-19Foto: Igor Golovniov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aproape 600.000 de persoane, mai exact 592.720, s-au înscris până astăzi, la ora 11:00, pe listele de așteptare din platforma de programare, în cele 3 zile scurse de la operaționalizarea acestora.

Andrei Baciu subliniază că și pe listele de așteptare "trebuie să prioritizăm în continuare persoanele vârstnice și pe cele cu boli cronice pentru că aceste persoane sunt cele mai expuse în fața infectării. Pe cale de consecință, și în listele de așteptare, aceste persoane vor avea prioritate."

"În acest moment suntem la 3 zile de la lansarea acestei funcțiuni, de liste de așteptare. Evident că ne dorim să facem lucrurile în platformă cât mai user friendly. Un element după care oamenii se poi ghida este numărul de persoane aflate pe listele de așteptare - în primul rând, trebuie să ne uităm cum variază aceasta", spune Andrei Baciu.

"În perioada următoare vom încerca să definim un mecanism, în care să fie elemente mai clare cu privire la unități de timp când ne va veni rândul la vaccinare. Dar nu trebuie să uităm că pe acea listă de așteptare sunt persoane din etapa a doua care vor fi prioritizate și, din acest punct de vedere, lucrurile încă sunt puțin dificil de implementat la nivel tehnic. În următoarele zile, pe măsură ce lucrurile se stabilizează, vom vedea exact care este situația și ce putem face suplimentar din punct de vedere tehnic", afirmă vicepreședintele comitetului care coordonează campania de vaccinare din România.

Citește și: