Lipsa locurilor libere în centre de vaccinare din marile orașe și disponibilitatea de locuri în unele localități mici, unde o mare parte din populația din marile orașe este nevoită să "migreze" pentru a se putea vaccina, a fost una dintre problemele de până acum ale campaniei de vaccinare.
"Pentru orice centru de vaccinare care este deschis, noi ne asigurăm că există doze de vaccin, pentru că atunci când un centru de vaccinare se operaționalizează, el practic devine vizibil în platforma de programare, oamenii intră și, văzând că sunt locuri libere în respectivul centru, se și programează. Practic, pentru orice centru de vaccinare care devine operațional, există și doze de vaccin și noi ne asigurăm de acest lucru. Dar distribuția centrelor de vaccinare la nivel național poate suferi, într-adevăr, câteva variații de adresabilitate", afirmă secretarul de stat Andrei Baciu, la Interviurile HotNews LIVE.
Andrei Baciu a explicat și care este mecanismul care a stat la baza înființării și operaționalizării centrelor de vaccinare de pe teritoriul țării: "Cum funcționează acest mecanism: Trebuie să ținem cont de faptul că ne-am dorit ca această campanie de vaccinare să fie una construită pe criterii de accesibilitate și echitate, distribuția să fie cât mai bună, inclusiv la nivelul fiecărui județ."
"Când am desenat numărul de centre pentru fiecare județ în parte, acest lucru s-a făcut pe criterii demografice, în special pentru populația peste 65 de ani - aproximativ 4 milioane de persoane. Ne-am dorit ca pentru fiecare județ să fie un număr de centre de vaccinare echitabil astfel încât orice persoană peste 65 de ani să aibă cam același acces la vaccinare oricunde ar locui în România, în orice județ. Acum, sigur că există situații variabile, în special în jurul marilor aglomerări urbane. Dacă luăm cazul Bucureștiului de exemplu, sunt foarte mulți oameni care lucrează în București, își petrec mare parte din zi în București, însă locuiesc în Ilfov. Evident că toate aceste distribuții noi le-am făcut pe baza datelor pe care le-am primit oficial de la diverse instituții de la care am solicitat aceste date. Și pot să existe variabile date de faptul că nu toată lumea are înregistrată în buletin efectiv localitatea unde lucrează. Pe cale de consecință, pot exista aceste situații eterogene de la un loc la altul, însă ne-am dorit să existe un echilibru", afirmă secretarul de stat.
ca sa fim corecti trebuie sa anuntatm ca economia merge nu ca urmare a persoanelor de peste 65 de ani ci ca urmare a prostilor ramasi in tara cu varsta cuprinsa intre 20-65 de ani.
Mai mult, orice prost se poate uita unde sunt mai multe locuri de munca active si aloca preferential vaccinurile spre aceste zone.
aaa, nu vor profesorii sa se vaccineze???
sanatate, the mest one si profesorii sa o ia daca atat ii duce mintea.
Odata ce zonele intens populate si extrem de mobile deci care sunt supuse riscurilor - vezi Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta chiar si SUceava unde a tunat si a adunat tot felul de specii - au maxim de vaccinuri alocate poti sa te gandesti si la pretenii din Alba, Salaj, Bacau, Neamt, Galati si alte localitati mai mici
dar unde nu este cap vai de picoare!
Capul domnului Baciu este in traista - multa sanatate!