INTERVIU Beatrice Mahler, medic cooptat în campania de promovare a vaccinării: Angajații spitalelor care refuză vaccinarea sunt de regulă personal auxiliar, fără pregătire medicală, nu medici și asistente

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 8 ianuarie 2021, 8:20 Actualitate | Sanatate


Beatrice Mahler
Foto: AGERPRES
Angajații spitalelor care refuză vaccinarea împotriva COVID-19 sunt de regulă personal auxiliar, adică angajați fără pregătire medicală și care "au anumite temeri legate de vaccin fără să aibă dovezi medicale", în timp ce la medici și asistente sunt mai puține probleme de acest fel, explică, într-un interviu acordat HotNews.ro, medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, spital suport COVID. Beatrice Mahler este unul dintre medicii cooptați în campania de promovare a vaccinării împotriva COVID-19 realizată de autorități.

"S-a întâmplat ca persoane care s-au programat, care au solicitat vaccinare, să se răzgândească înainte de a li se administra vaccinul"


Pornind de la subiectul intens dezbătut în ultimele zile - ce se întâmplă cu dozele de vaccin anti-COVID-19 rămase nefolosite la finalul unei zile? - managerul celui mai mare spital de boli pulmonare din România a mărturisit că "și noi am fost în această situație, în care am rămas cu doze suplimentare de vaccin, și am vaccinat tot personal din Institutul Marius Nasta, care nu reprezintă personal medical, dar sunt tot angajați ai institutului, care pot să beneficieze de vaccinare în aceste condiții, după prioritizarea personalului medico-sanitar."


Beatrice Mahler spune că se încearcă pe cât posibil ca în fiecare zi să fie folosite toate dozele de vaccin, dar, cu toate acestea, există cazuri când persoane programate la vaccinare se răzgândesc chiar în ziua respectivă și există riscul ca doza de vaccin astfel rămasă să se piardă: "Încercăm pe cât posibil să programăm la vaccinare un număr de persoane compatibil cu numărul de doze de vaccin. S-a întâmplat însă să avem situații în care persoane care s-au programat, care au solicitat vaccinare, s-au răzgândit înainte de a li se administra vaccinul - am avut zilnic astfel de situații, una-două persoane. Dar este suficient cât să dea peste cap și să existe riscul să fii nevoit să renunți la acele doze. Și atunci, trebuie să găsești o soluție, este păcat ca acele doze să se piardă."

Peste 60% din personalul Institutului Marius Nasta s-a vaccinat până acum


Institutul Marius Nasta a reușit să vaccineze, până în acest moment, peste 60% din personal, potrivit managerului Beatrice Mahler: "Suntem la peste 60% din personal vaccinat. Dintre cei care au trecut prin boală, o mică parte s-au vaccinat, unii dintre ei au anticorpi în acest moment și au vrut să mai lase puțin timp. Acum suntem în prima etapă de vaccinare la Institutul Marius Nasta, vom avea și o a doua etapă, de rapel, și atunci vom vaccina și mai mulți angajați care au trecut deja prin boală."


Beatrice Mahler admite că "există într-adevăr o problemă cu programarea la vaccinare. La Institutul Marius Nasta, inițial, 95% din personal a vrut să se vaccineze, iar acum obiectivul este să ajungem cu vaccinarea undeva la 70% din personal, ceea ce pentru mine ridică niște semne de întrebare."

"În general, refuzurile vin de la personalul auxiliar, nu de la medici și asistente"


Managerul Institutului Marius Nasta subliniază însă că, în general, "nu sunt probleme la medici și nici la asistente - aici, cei care nu s-au vaccinat au avut niște motive, fie că au trecut prin boală și vor să mai lase puțin timp, fie că au niște afecțiuni - dar în general refuzurile vin de la personalul auxiliar, oameni care nu au pregătire medicală, oameni care au anumite temeri legate de vaccin fără să aibă dovezi medicale."

Beatrice Mahler, medic primar pneumolog și managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, în campania de promovare a vaccinării:Până în acest moment, la Institutul Marius Nasta, doar 3 doze de vaccin nu au putut fi folosite. "Din acest motiv am spus că trebuie să trecem la vaccinarea absolut tuturor angajaților care doresc să se vaccineze, pentru că nu vreau să mai avem astfel de situații. Oamenii nu pot fi obligați să se vaccineze, însă este păcat să nu folosim aceste doze pentru cei care își doresc acest lucru", este concluzia medicului Beatrice Mahler.

Vlad Voiculescu: În etapa I se vaccinează personal medical


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a explicat, miercuri, pentru HotNews.ro - pornind de la cazul managerului Spitalului din Găești, Laurențiu Belușică, care declarase că oricine dorește acest lucru poate fi vaccinat împotriva COVID-19 cu dozele de vaccin rămase nefolosite la spital - că etapa I de vaccinare se adresează exclusiv personalului medical și angajaților din spitale, iar această regulă trebuie respectată.


Despre cazul de la Găești, Vlad Voiculescu a precizat că "Cei de la DSP au încercat să afle care este situația. Ce am înțeles eu de la DSP este că au vaccinat doar medici și personal medical, ceea ce este absolut conform cu legea. Eu cred așa: omul nu a greșit cu nimic, pentru că a vaccinat doar medici și personal medical. A respectat toate regulile și a fost dinamic, ceea ce este ok. Dacă ar fi vaccinat familii sau alte persoane care sunt în categoria III, atunci, practic, ar fi luat dreptul cuiva din categoria I, dintre medici și personalul medical, care sunt cei mai expuși", a declarat ministrul Sănătății, pentru HotNews.ro.

Ce prevede stragegia națională de vaccinare în cazul dozelor de vaccin rămase nefolosite


Declarațiile lui Vlad Voiculescu pentru HotNews.ro arată, practic, că la spitalul din Găești s-a respectat procedura din strategia națională de vaccinare, descrisă și de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă care a avut loc marți: Valeriu Gheorghiță a explicat că, în momentul în care rămân doze nefolosite în a doua parte a unei zile, reprezentanții spitalului cheamă la vaccinare tot personal medical, programat la vaccinare în zilele care urmează.


87 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au rămas nefolosite și au fost aruncate până în acest moment, de la debutul campaniei de vaccinare, a mai precizat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.


Citește și:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

32052 vizualizari

 • -3 (33 voturi)    
  vaccinare intarziata (Vineri, 8 ianuarie 2021, 8:30)

  tkd [utilizator]

  ce facem oameni cu vaccinarea in ritmul asta...de abiua ne miscam.
  pai asa o sa apara mii si mii de tulpine de corona virus ...pur si simplu faceti tam tam la inceput si pe urma o lasati la punctul mort.
  Vb de cei care nu vor sa se vaccineze dar de cei care vor sa o faca si nu pot de ce nu vb mai tembelilor.

  Ca sa nu mai spun dar am impresia ca Gheorghita e total depasit de realitate dar el traieste in lumea lui....da-ti drumul puternic la vacinare cum a facut Israelul si in felul asta si scepticii vor avea exemplul celor care s-au vaccinta ca la ceilalti de nu vor Dumnezeu cu mila....
  • +3 (37 voturi)    
   iar Israelul? (Vineri, 8 ianuarie 2021, 9:00)

   Dogul [utilizator] i-a raspuns lui tkd

   A compara situația din România cu cea din Israel înseamnă a ști fix nimic despre cum sunt lucrurile la noi. Populația Israelului este disciplinată, obișnuită cu vaccinurile. Acolo, nu există riscul ca un centru de vaccinare să rămână blocat pentru că nu ar exista clienți... Imaginează-ți cum ar fi dacă RO ar deschide toate centrle de vaccinare și nu s-ar prezenta nimeni.
   • +1 (35 voturi)    
    nu mai ridica in slavi Israelul (Vineri, 8 ianuarie 2021, 9:36)

    bobo2 [utilizator] i-a raspuns lui Dogul

    Nici o tara nu a reusit nimic, chiar daca la inceput au luat masuri draconice pe care le-au respectat, s-a dovedit ca mai devreme sau mai tarziu tot acolo ajung, stresand degeaba economia si populatia.
    Israelul trece din cocoasa in cocoasa. Japonia, Korea, Ungaria, Portugalia, care la inceput se laudau ca tin boala in frau, au luat-o la vale pana la urma.
  • +12 (30 voturi)    
   Stai calm, (Vineri, 8 ianuarie 2021, 9:08)

   adi_69 [utilizator] i-a raspuns lui tkd

   Deocamdata vaccinam cate doze avem, Pana la ritmul de "intepare", prima problema este ritmul de primire a vaccinului. Iar acesta este de 150.000 pe saptamana / 600.000 de doze pe luna. Aici e marea buba.Si daca ai avea o capacitate de vaccinare de 200.000 pe zi, asta ar insemna sa vaccinezi o zi si 6 sa stai...
   • -3 (23 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 ianuarie 2021, 9:29)

    [anonim] i-a raspuns lui adi_69

    • -2 (12 voturi)    
     B...it (Vineri, 8 ianuarie 2021, 11:51)

     Alex2016 [utilizator] i-a raspuns lui

     Vaccinam prea putin.
     Am primit 10 000 doze simbolice + 150 000 o transa + 150 000 inca o transa.
     Am vaccinat pina acum aprox 75 000
     deci nici macar jumatate din primele doua transe.
     Ar fi de preferat sa vaccinam masiv , in sensul ca cei care vor sa se vaccineze sa "stea" din cauza ca statul a consumat vaccinurile, nu ca are Gheorghita o lista si o procedura
     In luna ianuarie vom primi un total de aprox 600 000 de doze, dar nu vom consuma nici 300 000 in ritmul asta.
     Sigur ca e mai usor sa dai vina pe antivaccinisti si sa te tii bugetareste/birocratic de regulamente, liste si proceduri, decit sa chiar faci un efort sa vaccinezi si tu ca stat sa vrei sa repari cit mai repede si cu orice mijloace toate daunele aduse cetatenilor in ultimul an - carantine, izolari, amezi, mastile pe strada, intr-un cuvint masuri orpresive luate in numele pandemiei si sigurantei tuturor.
     dar ca de obicei, statul romin e pt unii muma si altii ciuma, iar cind e vb de cetatean, la masuri opresive inainte, la masuri de reparatie/revenire la normal, inapoi.
  • +1 (1 vot)    
   nu este numai israelul care (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 10:51)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui tkd

   Vaccineaza mai multe grupuri de persoane in acelasi timp.

   Romanii sunt penibili si intrebarea sincera a mea este daca RO chiar merita sa primeasca atat de mult suport fara sa faca prea mare lucru... RO are un comportament de asistat social invatat sa primeasca ajutoare dar fara sa fara nimica.

   Daca se doreste ca RO sa ramana in UE foaia de parcurs intern trebuie serios modificata si populatia cu adevarat educata.
 • -3 (47 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 ianuarie 2021, 8:58)

  [anonim]

  • 0 (50 voturi)    
   Da de boală nu-i sătulă? (Vineri, 8 ianuarie 2021, 9:12)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui

   Tu preferi boala.Este știut că virușii nu pot fi combătuți decât prin vasccinare și măsuri igienico- sanitare foarte stricte.Faptul că personal nemedical refuză vaccinare mă face să cred că ei sunt cei care duc și propagă infecțiile în spital.Ar trebui ca personalul auxiliar din spitale să fie angajat pe baza unor cursuri de igienă,iar în fișa postului să fie menționată obligația păstrării igienei pe lângă cunoștințele profesionale specifice.
   • -5 (33 voturi)    
    Da, sa ne reintoarcem la dosarele de cadre de part (Vineri, 8 ianuarie 2021, 9:25)

    xolv [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    id. Auzi, sa angajezi dusmanii poporului!!
   • 0 (54 voturi)    
    daca esti satul de boala (Vineri, 8 ianuarie 2021, 9:26)

    bobo2 [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    nu inseamna ca trebuie sa-ti injectezi orice porcarie. Poate fi de inteles daca e boala ta incurabila si esti dispus la orice, dar nu e deloc cazul cu covidul, care e mai curand o boala psihica a altora.
   • -2 (16 voturi)    
    desteptule (Vineri, 8 ianuarie 2021, 9:57)

    licasamadau [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    si o secretara are in fisa postului obligatia pastrarii igienei la locul de munca
 • +11 (33 voturi)    
  ... (Vineri, 8 ianuarie 2021, 9:25)

  cartograful [utilizator]

  Campanii inutile platite pe bani grei. In momentul de fata numarul celor ce vor sa se vaccineze in Romania depaseste cu mult numarul de doze disponibile in viitorul apropiat/mediu ca sa nu mai spun de capacitatea de vaccinare. Deci la ce foloseste? E ca si cum ai explica avantajele curentului electric gratuit sau ale "pensiilor speciale". Sunt foarte smechere dar nu-s disponibile pt. toata lumea. Asta e fix genul de "comunicare" care submineaza mesajul. Sa mai deschid discutia despre cutiile de pizza?
 • +18 (24 voturi)    
  In sistemul medical (Vineri, 8 ianuarie 2021, 10:17)

  Costi888 [utilizator]

  Mai ales in spitale, Nu ajungi daca nu ai pile.. e valabil de la brancardier pana la medici. Bineinteles, sunt si exceptii. Drept urmare ai tot felul de Gigei prin spitalele din Romania
  • +8 (28 voturi)    
   Si MEDICII ajung tot cu spaga si pile (Vineri, 8 ianuarie 2021, 10:44)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

   sunt MII de medici in tara asta care NU au loc de munca pt ca posturile sunt scoase la concurs doar pt cine trebuie sau sunt date preferential

   sunt multi gigei medici care se angajeaza pe pile si relatii atat la stat cat si la privat.

   daca tu esti proapspat medic specialist cine te baga in seama? nimeni,
   • 0 (12 voturi)    
    Iar te-am prins (Vineri, 8 ianuarie 2021, 12:58)

    dealucaragiale [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    cu chilotii in vine! Vorbesti prostii ca sa ne aflam in treaba.
    Cati medici vor sa profeseze in spitalele din provincie?
    Cati medici de familie vor sa mearga in mediul rural?
    Posturile acelea cine le ocupa? Sunt multe spitale care nu au medici pe unele specializari pentru ca nu vrea nimeni sa se angajeze acolo.
    Problema e alta, ascunsa sub pres - finantarea spitalelor din provincie, aparatura, acces la tehnologie, etc... Ca de obicei, vorbim doar jumatati de propozitii.
    • +2 (10 voturi)    
     Nu ca Problema (Vineri, 8 ianuarie 2021, 13:28)

     Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui dealucaragiale

     este alta.. ci o alta problema in plus. Nu o intoarce ca si cum faptul ca locurile in spitale nu se dau pe pile. Asta este un lucru stiut de toti rezidentii care dau din coate prin spagi si relatii ca sa prinda un loc. Faptul ca anumite spitale duc lipsa de specialistii, ca nu ar atractive din “n” motive este o problema in plus.
     Medicina, ca si alte profesii/domenii gen drept, politica sunt niste caste unde se intampla deseori sa primeze alte criterii in fata pregatirii.
     • -1 (3 voturi)    
      De fapt (Vineri, 8 ianuarie 2021, 15:35)

      dealucaragiale [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

      iar vorbim in jumatati de propozitii/fraze. Eu vorbeam SI despre lipsa de specialisti din spitalele din provincie sau din mediul rural unde nu se inghesuie nimeni. Ca "prietenul" meu, Gryphus, vorbea despre MII de medici care NU au loc de munca... Stii tu rezidenti care dau din coate sa prinda un loc la spitalul din Nehoiu, BZ (un exemplu oarecare)?! Celelalte probleme ale sistemului medical pe care le-am enumerat anterior sunt legate ombilical - vorba lu' Vanghelie - de faptul ca nu exista finantare, aparatura, tehnologie, manusi, dezinfectanti sau spagi in spitalele despre care vorbeam eu. Si atunci de-aia nu vrea nimeni sa se duca acolo. Dau spaga sa intre in marile spitale din marile orase. E simplu, nu?
    • -1 (1 vot)    
     problema medicilor din rural (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 23:37)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui dealucaragiale

     intr-o oarecare masura problema este rezolvata prin abordarea telemedicinei.

     sigur ca plec de la ipoteza ca ruralul are acces la internet/telefonie mobila si persoana in cauza cel putin un telefon mobil cu posibilitatea de transmisie voce si imagine...

     accesul la tehnologii moderne reduce distantele, diferentele si creste oportunitatea, operativitatea si eficacitatea.

     Poate ca niste drumuri la oras, cu o programrea prealabila, sunt mai benefice pentru pacient decat niste doctori uitati intr-un spital nedotat, lipsit de consumabile si plin de alte infectii.
     • 0 (0 voturi)    
      Sigur ca da (Duminică, 10 ianuarie 2021, 9:23)

      dealucaragiale [utilizator] i-a raspuns lui ..13

      Il si vad pe nea Costica, la 85 de ani, vorbind cu dr pe zoom si explicandu-i ce probleme are... si daca nu aude bine nea Costica, medicul orl-ist ii ofera o consultatie.
      Cat despre transport, sunt sate in care doar caruta ajunge pana la ultima casa...
      Telemedicina e fix-pix. Da-mi exemplu de o specialitate la care contactul face to face cu pacientul nu e necasara.
 • -1 (19 voturi)    
  Fără pregătire, dar cu rol decisiv! (Vineri, 8 ianuarie 2021, 10:22)

  Mortaciune ambulanta [utilizator]

  Și ce dacă nu au pregătire?

  Tot au un rol decisiv, asta s-a văzut foarte bine anul trecut la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală.
  Nu doctorii sau asistentele calificat, ci umilul brancardier este cel ce are drept de viață și de moarte asupra pacienților!
 • +3 (15 voturi)    
  Nelamurire (Vineri, 8 ianuarie 2021, 10:47)

  RDU2 [utilizator]

  Mai am o singura nelamurire in legatura cu vaccinul Pfizer sau Moderna, care ma tine in loc sa iau o decizie legata de vaccinare: ce se intampla daca vaccinul nu este stocat corespunzator, la temperatura ceruta de producator, nu sunt extrase dozele din flacon fix cum trebuie, flaconul nu este tinut conform indicatiilor dupa ce e scoate din lada frigorifica etc.
  Vad 2 posibilitati:
  1. te vaccinezi cu apa de ploaie, adica vaccinul isi pierde proprietatile (intr-o anumita masura, ducand pana la eficienta 0) si nu te protejeaza - in cazul asta e mai rau decat sa nu te fi vaccinat, pentru ca tu crezi ca esti protejat si poate lasi garda jos dpdv al masurilor de protectie vs. daca nu te vaccinezi deloc continui sa te protejezi ca si azi.
  2. are efecte adverse necunoscute/necomunicate inca, altele decat cele pe termen scurt deja enumerate de specialisti - este posibil ca acel mesager ARN sa degenereze si sa transmita un mesaj nedorit in corp daca nu este mentinut la temperatura optima? poate in acest caz mesajul sa dauneze iremediabil corpul uman?

  Nu vad alte variante, dar sunt deschis la orice discutie pe aceasta tema, inclusiv la clarificarea celor 2 puncte de mai sus.
  Sigur eficienta lui nu e aceeasi daca nu e transportat, stocat si administrat asa cum cere producatorul si nu stiu cum as putea verifica in centrul de vaccinare ca s-au respectat cu exactitate toate regulile.
  • -9 (17 voturi)    
   Daca vaccinul (Vineri, 8 ianuarie 2021, 12:11)

   Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui RDU2

   Nu e stocat in conditii optime vei muri in chinuri, ti se va schimba ADN ul si te vei transforma in maimuta :))
   • +3 (7 voturi)    
    Nu ma ajuta deloc (Vineri, 8 ianuarie 2021, 13:46)

    RDU2 [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

    Acest raspuns, sincer. Nu am nevoie de bascalie, ci de raspunsuri coerente, cu cap.
    Pacat ca ti-ai pierdut timpul sa scrii prostia asta.
  • +3 (7 voturi)    
   prima varianta (Vineri, 8 ianuarie 2021, 15:10)

   ion.daniel [utilizator] i-a raspuns lui RDU2

   Nu isi mai face cum trebuie efectul. Daca acel mARN se degradeaza , atunci nu mai funtioneaza. E ca si cum ai pune un ou la fiert si dupa sa te astepti sa mai iasa un pui din el.
   Poate nu toate moleculele de mARN se degradeaza dar cu cat mai multe sunt afectate , cu atat mai putin eficient este vaccinul
   Un mARN se degradeaza si in corp , in mod natural , in mare parte din cauza temperaturii, a sistemului imunitar si a faptului ca nu toate moleculele de mARN pot strapunge membrana celulelor , deci nu are ce efecte secundare , diferite fata de ce sunt pana acum, sa produca

   Pe de alta parte un supradozaj nu iti face nimic, fiind cunoscute cazuri unde s-a administrat si de 5 ori doza aceleasi persoane din cauza unor greseli birocratice. De altfel si producatorul spune ca o supradoza nu iti face rau
   • -1 (3 voturi)    
    Multumesc pentru raspuns (Vineri, 8 ianuarie 2021, 16:22)

    RDU2 [utilizator] i-a raspuns lui ion.daniel

    In cazul asta ar ramane doar riscul de a te crede imun la Covid, riscand sa te imbolnavesti maxim daca lasi garda jos pe motiv de vaccinare si vaccinul administrat nu a fost stocat/prelucrat conform normelor.
    E de avut asta in vedere, nu trebuie o perioada dupa vaccinare sa lasam garda jos dpdv al metodelor actuale de protectie, chiar daca intram in "perioada de imunitate" oferita de vaccin. Ca nu stii cum se desfasoara lucrurile la noi, doar avem destula experienta negativa in domeniu.
    Mersi de raspuns!
    • +1 (1 vot)    
     ca sa fii sigur ca est imunizat (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 23:25)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui RDU2

     Poti sa iti faci un test de masurare a anticorpilor dupa ce vaccinul teoretic intra in functiune.

     ce este masurat, verificat este sigur.

     ramane doar durata imunizarii sa fie cunoscuta si aceea.
 • +1 (17 voturi)    
  Vaccinare - comparatie (Vineri, 8 ianuarie 2021, 11:01)

  Romy [utilizator]

  Vad foarte multi oameni care considera ca Romania vaccineaza intr-un ritm prea lent (in comparatie cu Israelul). Poate e momentul sa ne comparam cu Franta, care pana pe 7 ianuarie nu a reusit sa vaccineze decat 12500 persoane la o populatie de aprox. 67 milioane, sau Belgia, care pana la inceput saptamanii (4 ianuarie) se lauda ca a vaccinat 700 de oameni, sau Olanda care nu incepuse inca sa vaccineze pe nimeni la inceputul saptamanii. Asta pentru ca nu reusesc sa se organizeze. Cred ca raspunsul corect din partea noastra e sa ii felicitam pe romani ca au reusit sa vaccineze 76400 de oameni pana pe 7 ianuarie.
  • 0 (6 voturi)    
   Corect! (Vineri, 8 ianuarie 2021, 16:24)

   RDU2 [utilizator] i-a raspuns lui Romy

   Asa este, ai mare dreptate. Totdeauna ne dorim sa vedem doar partea negativa a lucrurilor, ne place sa improscam cu rahat in toti si toate.
   Rar vedem stiri sau comentarii optimiste, care sa ia partea plina a paharului.
   Dovada: cate minusuri a luat comentariul tau vs cate pozitive...
   Asta e, suntem un popor de pesimisti si negativisti, iar mass media intretine din plin asta...
  • 0 (0 voturi)    
   acum rog sa fiti corect (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 23:17)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Romy

   Daca s-au vaccinat mai multi in RO este pentru ca merge mai bine vaccinarea??? Nu cred.

   cred ca avem mai multe persoane interesate de vaccinare decat in Franta si ca la noi a inceput, incetishor, vaccinarea spre deosebire de Olanda

   mai cred ca daca lui gogu din olanda i-a murit capra asta nu inseamna ca a mea este mai desteapta, mai devreme acasa. nu pur si simplu capra lui gogu a murit - rip.

   baza de comparatie se face cum???
   ma uit la ce este mai bun sau ma compar cu codasii ca sa laud ca sunt distept???

   fruntea sus, pieptul inainte si cu cantec mars!
   Se poate si mai bine! Hai ca se poate!
 • -3 (19 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 ianuarie 2021, 11:08)

  [anonim]

 • -4 (12 voturi)    
  E simplu (Vineri, 8 ianuarie 2021, 12:00)

  mr_mojo [utilizator]

  Vaccin sau acasă.
  Ei vor fi răspândi in continuare virusul in spitale.
 • +9 (13 voturi)    
  Ehem (Vineri, 8 ianuarie 2021, 12:05)

  sentenced [utilizator]

  Si cei peste 50% din invatamant care nu vor sa se vaccineze reprezinta de fapt personalul auxiliar (femei de serviciu, secretare s.a.).
 • -1 (5 voturi)    
  Guvern gresit, (Vineri, 8 ianuarie 2021, 13:59)

  nick1587873340950 [utilizator]

  nu se vede ca pe aici e plin de specialisti ? si noi ne mai "cacaiam" cu alegerea guvernului
  • -1 (3 voturi)    
   Asta faci?Te căcăi ? (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 14:53)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui nick1587873340950

   Nu tu alegi Guvernul.Tu alegi parlamentarii care aleg Guvernul.Tu alegi primarul și consilierii locali,care sunt cei care trebuie să rezolve problemele locale,ale tale și celorlalți.GFuvernul nu are treabă cu problemele tale.De aia nu rezolvi.Nu știi cui să-i ceri să te ajute.
 • +1 (15 voturi)    
  Atitudine sfidatoare (Vineri, 8 ianuarie 2021, 14:10)

  noi2013 [utilizator]

  chiar, nesimtita sa acuzi persoanele care nu vor sa se vaccineze ca sunt prosti, fara carte, respectiv ca sunt personalul auxiliar

  Inca nu inteleg nici politicienii, nici sefii ca aceasta atitudine superioara nu ii ajuta, nu ii castiga de partea lor pe cei pe care ii fac prosti, ci dimpotriva.

  Campanie de informare e penibila, lipsita de date concrete si necinstita. Cum poate sustine medicii din reclame ca vaccinurile sunt sigure cand nici macar producatorul nu are aceaste informatii?! Daca le au, atunci sa le prezinte...

  Care e perioada de imunizare pe care o ofera vaccinul?! Nu se stie.... Care sunt efectele pe termen lung? Nu se stie....

  Daca trecerea prin boala nu ofera imunizare pe termen lung asa cum ni se spune, vaccinul nu ofera acceasi perioada limitata? Atunci de cate ori trebuie sa ne vaccinam in fiecare an? Care sunt efectele vaccinarii repetate?

  Dupa ce ne raspundeti la aceste intrebari ne puteti acuza si ca suntem prosti....
  • -2 (10 voturi)    
   chiar sunt (Vineri, 8 ianuarie 2021, 15:14)

   ion.daniel [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   daca dupa atatia ani de evolutie a stiintei si cu atatea resurse disponibile la un click distanta nu esti in stare sa realizezi ca un vaccin este un lucru bun si care sunt avantajele vaccinarii, atunci inseamna ca nu ai capacitatea intelectuala sa intelegi lucruri simple. Si da, in general cei care nu s-au vaccinat in spitale sunt personal auxiliar, lucru confirmat de catre mama mea care a fost la urgenta si a fost sfatuita de ceva femeie de serviciu ca vaccinul ii modifica ADN-ul si ca ea nu se vaccineaza
  • -2 (8 voturi)    
   Serios acum (Vineri, 8 ianuarie 2021, 15:16)

   Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   Toti scepticii vin pun tot felul de intrebari.. de unde stim ce imunitate da vaccinul si cat tine, de unde stim efectele pe termen lung si alte chestii de genul.
   Vaccinul a fost conceput si testat ca oricare alt vaccin. Voi chiar credeti ca vaccinuri care sunt acum considerate safe au fost testate pe durate de 15-20 de ani inainte de a fi administrate in masa? Sau ca aveau raspunsurile la toate aceste intrebari la momentul respectiv, cel al lansarii? Da, poate in loc de 1 an au fost testate 2-3 ani, dar atat. Restul informatiilor se vor afla in timp.

   In fiecare an sunt retrase medicamente considerate sigure si pt care s au descoperit ca produc cine stie ce efecte adverse sau alte afectiuni.
   Tocmai ce s a constatat ca diclofenacul poate creste riscul aparitiei afectiunilor cardiace si creste riscul de infarct. Substanta asta este pe piata de zeci de ani. Asa ca.. aveti putina incredere, nu cred ca vrea nimeni sa ne extermine in masa si nici sa lanseze vreun vaccin despre care nu se crede pe bune ca ar fi safe.
 • +3 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 ianuarie 2021, 23:06)

  [anonim]

 • +2 (2 voturi)    
  observatii (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 12:13)

  ..13 [utilizator]

  1. Clip extrem de slab - cine l-a facut si cat a costat?
  Nu cred ca impinge pe nimeni la vaccinare o chestia ca aia - ce dreac facem cu astia care doar stiu sa cheltuie doar banii dar nu aduc nici un beneficiu decat poate pentru sine???

  2. Cifre si nu vorbe. Punct.
  Cate cadre medicale sunt? cate cadre medicale s-au vaccinat? cate persoane sunt in sistem si cate sunt considerate persoane auxiliare? poate sa traiasca sistemul si fara aceste persoane auxiliare angajand contractanti la pretul pietei? cum se prezinta situatia pe judete/ localitati/ spitale/ centre in ceea ce priveste procentul de persoane din sistemul medical vaccinate din total. Chestia tine de coordonare - fara cifre, procente exacte nu stim exact ce se intampla in sistem. Punct.

  3. Vaccinarea, dpmdv, este extrem de utila.
  Vad insa ca sunt persoane care au placere din a denigra vaccinarea si campania de vaccinare. Vreau sa stiu daca sunt masuri de limitare a efectelor produse de mesajele si aceste persoane, Punct.

  4. Nu am ce sa laud pana acum in vaccinare.
  Merge mult prea incet dar banii curg garla catre cadrele medicale care culmea unele nici nu se vaccineaza si nici nu pot sa accelereze vaccinarea pentru a este un sistem si acela trebuie facut sa functioneze mai repede.
 • +2 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 9 ianuarie 2021, 12:54)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by