Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că 80% din managerii spitalelor din România ar trebui schimbaţi, iar coordonarea acestora ar trebui să revină la Ministerul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Nelu TataruFoto: Agerpres

"Eu, la un moment, pe timpul acestei pandemii, am spus că 80% din manageri ar trebui schimbaţi. Îmi menţin aceeaşi părere", a afirmat Nelu Tătaru la Digi24.

Acesta a adăugat că situaţia actuală a sistemului medical a fost generată de guvernele, miniştrii Sănătăţii, factorii politici şi cei locali din ultimii 30 de ani.

"De aceea, în tot ce înseamnă reforma din Sănătate înseamnă o schimbare radicală, atât legislativă, cât şi la nivel de administrare a acestor spitale. Coordonarea acestor spitale ar trebui să ajungă la Ministerul Sănătăţii", a susţinut Nelu Tătaru.

Declarațiile lui Nelu Tătaru vin după tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, unde 10 pacienți Covid au murit în urma unui incendiu.

Spitalul Județean Neamț, în prezent spital de suport COVID-19, a schimbat nu mai puțin de 8 manageri în ultimul an.

Managerul Spitalului Județean din Piatra Neamț, Lucian Micu, numit în funcție în urmă cu doar două săptămâni și jumătate, a anunțat luni că va demisiona, în urma incendiului de la ATI în care au murit 10 pacienți, iar un medic a fost grav rănit.